سومین دور مذاکرات هسته ای کارشناسی ایران و گروه 1+5 در ژنو

فضای موجود در محل مذاکرات نشان می دهد هیجان امضای توافق‌نامه ژنو اکنون جای خود را به مذاکراتی سخت و پیچیده داده است.
کد خبر: ۸۷۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷ - 30December 2013

سومین دور مذاکرات هسته ای کارشناسی ایران و گروه 1+5 در ژنو

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از سی ان ان، در حالی سومین دور مذاکرات کارشناسی ایران با گروه ۱+۵ امروز در ژنو به ریاست حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه آغاز شده است که فضای موجود در محل مذاکرات نشان می دهد هیجان امضای توافقنامه ژنو اکنون جای خود را به مذاکراتی سخت و پیچیده داده است.

به گفته معاون وزیر خارجه ایران دستور کار این مذاکرات یک روزه "تعیین ساز و کار اجرایی توافقنامه ژنو" است و اگر امروز به نتیجه نرسد "ممکن است جلسهای در سطح بالاتر برگزار شود."

عراقچی میگوید طرفین "برداشت واحدی" از نحوه اجرای توافقنامه ژنو ندارند و هیات ایرانی با "بعضی از تفاسیر نادرست" از متن توافقنامه مواجه است.

پس از توافق ایران و شش قدرت جهانی بر سر برنامه هستهای ایران در سوم آذر که به توافقنامه ژنو معروف شد، دو طرف تا بحال دو دور مذاکرات کارشناسی در ژنو برگزار کردهاند.

بر اساس توافقنامه ژنو ایران بخشی از فعالیتهای هستهای خود را متوقف و بخشی از آن را محدود خواهد کرد، از جمله موقتا غنیسازی بالای پنج درصد را کنار میگذارد.

در عوض قدرتهای جهانی تعهد کردهاند تحریمهای اقتصادی و بانکی علیه ایران کاهش پیدا کند.مذاکرات کارشناسی پس از این امضای این توافقنامه آغاز شد تا نحوه اجرای آن مشخص شود.

ایران باید اجازه بازدید از تاسیسات هستهایش را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی بدهد و اطلاعاتی را در اختیار این نهاد قرار دهد که نشان دهد ایران به تعهداتش طبق توافقنامه ژنو عمل کرده است.

از طرف دیگر با توجه به اهمیت کاهش تحریم ها، در مذاکرات جاری باید روشن شود تحریمها علیه ایران چگونه باید کاهش پیدا کند و جزئیات اجرایی آن مشخص شود.

دور قبلی مذاکرات روزهای از ۲۸ آذر ماه تا اول دی در ژنو برگزار شد و به گفته محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران پیشرفت "اندکی" داشت و بعلت تعطیلات کریسمس نیمه تمام ماند.

با این حال برخی دیپلماتهای غربی اظهار امیدواری کردهاند که توافق کارشناسی بر سر این موضوعات تا یک ماه دیگر حاصل شود هر چند حرکت هایی مانند تلاش کنگره امریکا برای تصویب تحریم های جدید می تواند مانع این امر شود.

با اینکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بارها به صراحت گفته اکنون زمان اعمال تحریم بیشتری علیه ایران نیست، هفته گذشته ۲۶ سناتور آمریکایی طرحی را برای تحریم بیشتر صنعت نفت، معدن و راه و ساختمان ایران آماده کردند.

به گفته جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید اگر سنا تحریمهای جدیدی را علیه ایران تصویب کند باراک اوباما، رئیسجمهور، مصوبه سنا را "وتو" خواهد کرد.

شایان ذکر است در زمانی که دور اول مذاکرات کارشناسی در ژنو جریان داشت، وزارت خزانه داری آمریکا شرکتها و اشخاص حقوقی و حقیقی تازهای را به فهرست تحریمها اضافه کرد. این اقدام سبب شد هیات کارشناسی ایران مذاکرات را نیمه تمام گذاشته به تهران برگردد. وزارت خارجه ایران بشدت از این اقدام انتقاد کرد و آن را "نقض روح توافقنامه ژنو" خواند.
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار