به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس؛ انقلاب 14 فوریه 2011 میلادی مردم بحرین سه روز پس از سقوط حسنی مبارک در مصر و همراه با موج خیزشهای مسلمانان علیه رژیمهای دیکتاتوری آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارد.
این در حالی است که ریشههای انقلاب مردمی بحرین به دهه 1970 بازمیگردد؛ که همیشه با حکومت آل خلیفه در نزاع بودند و مشروعیت سیاسی آنها را زیر سوال بردهاند.
انقلاب 14 فوریه 2011
پس از خشونتهای میدان اللؤلؤ و سرکوب معترضان توسط رژیم آل خلیفه، تظاهرات و اعتراضات مردمی گستردهتر شد و بخش عمده ای از مردم به جمع انقلابیون پیوستند. همچنین در این شرایط نمایندگان جمعیت الوفاق نیز از پارلمان استعفا کردند.
در این مرحله گروههای مختلف درخواست رژیم برای گفتوگو را با پیششرطهایی رد کردند. ازجمله این پیششرطها استعفای دولت و نخستوزیر، شیخ خلیفه، عموی پادشاه -که از سال 1971 نخست وزیر این کشور بوده و به فردی مستبد و ضد شیعه معروف است- پایان حضور ارتش در خیابانها و پذیرش ایده سلطنت مشروطه بود؛ که از سوی الوفاق مطرح شد.
در این برهه گروههای معارض بحرینی با توجه به خواستههای خود به دو دسته تقسیم شدند. دسته اول به رهبری الوفاق با تاکید بر رویکرد واقعبینانه و عدم امکان انقلاب و سرنگونی رژیم در بحرین به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، جمعیتی این کشور و حمایت های آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی از رژیم آل خلیفه، خواستار اصلاح نظام و ایجاد حکومت سلطنت مشروطه و دولت منتخب بودند و دسته دوم با شعار همپیمانی برای جمهوری متشکل از سه گروه جریان الوفاء الاسلامی، جنبش حق و جنبش آزادگان اسلامی بحرین رویکرد واقعبینانه را در عبرت از تجربه اصلاحات در دهه گذشته و وعدههای نمایشی آل خلیفه دانسته و گزینه براندازی نظام و ایجاد نظام جمهوری دموکراتیک را مطرح ساختند.
بنابراین گزارش؛ از آغاز دور جدید اعتراضات مردمی بحرین علیه حاکمان آل خلیفه عربستان موضع خود در حمایت از حاکمان بحرینی نشان داد. بهطوری که در همان ابتدای انقلاب بحرین؛ (ملک عبدالله) پادشاه عربستان اعلام کرد: "هرگز اجازه نخواهم داد که حکومتی شیعی در بحرین ایجاد شود، هرگز".
این نگرانی از آنجا نشأت میگیرد که به دلیل همگونیهای موجود بین دومنطقه شیعه نشین احساء و قطیف در شرق عربستان و خویشاوندی با عشایر و قبایل در بحرین عربستان سعودی نگران است که هرگونه تغییری در بحرین منجر به تغییر در مناطق شرقی این کشور شود. بنابراین تمام مسایل موجود در بحرین را پیگیری می کند و برای حفظ شرایط نیروهایش را تحت عنوان سپر جزیره وارد بحرین کرد.
اکنون نیز یک مقام وزارت خارجه عربستان در بیانیهای تاکید کرد که عربستان از تدابیر قضایی که دولت بحرین برای مبارزه با هر شکل و ماهیت "افراطیگری" و"تروریسم" که اخیرا اتخاذ کرده، حمایت میکند.
این مقام افزود: عربستان در کنار بحرین در اتخاذ این تدابیر برای حفظ امنیت و ثبات و نیز حفظ جان شهروندانش خواهد ایستاد و از وحدت آن حمایت میکند.
این بیانیه در حالی به مبارزه با افراطیگری و تروریسم تاکید میکند که رژیم سعودی و رژیم آل خلیفه خود در رفتار با شهروندانشان روزانه صدها جنایت را انجام میدهند و هنوز از شمشیر برای اعدام مخالفانشان بهره میبرند.
عربستان در حالی از مبارزه با تروریسم دم میزند که خود حامی درجه یک تروریسم در منطقه است و سالهاست که غرب آسیا با آتش نفاق و دورویی حاکمان این رژیم دست به گریبان است.
عربستان منافع خود را در بحرین در خطر دیده؛ بنا بر این دوباره به دخالت در این جزیره متوسل شده است؛ دخالتی که همیشه ایران را به آن متهم کرده در حالی که رژیم آل خلیفه در منامه نیروی نظامی دارد تا اعتراضات مردمی این کشور را در عملیات واکنش سریع سرکوب کرده و در سریعترین زمان به دادِ دولت دستنشانده خود برسد.
براساس این گزارش؛ حمایت عربستان از تصمیمات رسمی اخیر بحرین تعجبآور نیست؛ چرا که فعالیت حزبی در عربستان نیز جرم است و عربستان قبلا در سرکوب تظاهرات مسالمتآمیز بحرین در قالب "نیروهای سپر جزیره" مشارکت داشت.