حجت‌‌الاسلام رفیعی:

فراگیری علم از بزرگترین ارزش‌ها در شب قدر است

استاد حوزه علمیه قم گفت: یکی از بزرگترین ارزش‌ها در شب قدر، فراگیری علم است.
کد خبر: ۸۸۹۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷ - 25June 2016

فراگیری علم از بزرگترین ارزش‌ها در شب قدر است

به گزارش اجتماعی دفاع پرس، حجت الاسلام ناصر رفیعی، در مراسم احیای شب قدر در حرم حضرت معصومه(ع)، با اشاره به فضائل شب قدر اظهار کرد: شب قدر سید شبهای سال است، همانگونه که ماه رمضان هم سید ماههای سال است. در چنین شب بزرگی باید به قرآن و رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین تمسک بجوییم و شب قدر شب احیای قرآن و اهل بیت(ع) است. شب قدر، شب ضیافتی خاص است و چنین شبی معادل بیش از 80 سال است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: صرف بیدار بودن در شب قدر ارزش نیست، ثواب شب قدر در انجام اعمال عبادی است. عمل عبادی میتواند موعظه گوش کردن، دعا خواندن یا اقامه نماز باشد. شب قدر شب ائمه معصومین(ع) است و چنین شبی، شب ارتباط با قرآن و اهل بیت(ع) است.

وی افزود: یکی از بزرگترین ارزشها در شب قدر، فراگیری علم است، بسیاری از بزرگان ما همچون علامه طباطبایی کتابهای خودشان را در شب قدر تمام کردند. علامه طباطبایی گفته است که خداوند مجموعه ای از مبانی را در برخی از آیات قرآن ذکر کرده است و ما باید در شب قدر قبل از قرآن به سر گرفتن، درخصوص این کتاب آسمانی تدبر کنیم.

رفیعی با اشاره به سرنوشت انسانها گفت: سرنوشت انسانها دست خودشان است و انسانها نباید با فرافکنی، سرنوشت خودشان را به قضا و قدر ربط بدهند. خداوند احدی را گمراه نیافریده و همه انسانها سرنوشتشان به دست خودشان است که به این اصل اختیار می گوییم.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: بازار شبهه این روزها داغ است، من این عصر را عصر شبهه افکنی مینامیم و ماهوارهها و سایتها به دنبال شبهه افکنی هستند و فرقههای مختلف به اسلام حمله میکنند، هر کسی سرنوشت اش در اختیار خودش است و انسانها نباید از مسئولیت خود فرار کنند.

وی افزود: خداوند در روز قیامت پرونده انسان را روبروی خودش باز میکند و هیچ کسی نمیتواند آن را انکار کند، همانطوری که در دنیا حساب وجود دارد، در روز قیامت هم حسابرسی است و کسی نمیتواند گناهان خود را انکار کند.

رفیعی در خصوص اصل هدایت اظهار کرد: هم هدایت و هم ضلالت انسان دست خودش هست، تغییر امکان دارد و اگر گناهکاری بخواهد، امکان هدایت او هم وجود دارد. در زمان امام صادق(ع) راهزن بزرگی به نام فضیل وجود داشت که هیچ کاروانی جرات نمیکرد که از منطقه او عبور کند، اما همین شخص به صورت ناگهانی توبه کرد و حتی از امام کاظم(ع) روایت نقل میکرد، چنین شخصی در دوران آخر عمر خود درس اخلاق به دیگران میداد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: قرآن کریم میفرماید که گناه خودتان را به گردن دیگران نیاندازید، هر کسی مسوول گناه خود است و خداوند شخصی را به دلیل گناه دیگران محاکمه نمیکند، البته این منافی گناههای اجتماعی نیست و اشخاصی که با نوشتن کتاب، تولید فیلم و ایجاد فرقههای انحرافی، دیگران را منحرف میکنند، در قبال گناه دیگران مجازات میشوند.

وی افزود: هر کسی که دعوت پیامبر(ص) به او نرسیده، خداوند او را عذاب نمیکند. خدا عادل است و تکلیف در برابر اعلام است، زمانی که خبر به شخصی نرسیده، تکلیفی ندارد و خداوند چنین شخصی را مجازات نمیکند. یکی از مهمترین وظایف ما پیش از توبه و استغفار، اصل محاسبه و حسابرسی است.

رفیعی در خصوص انواع انسانها اظهار کرد: مردم سه دسته هستند، یک دسته افرادی هستند که در عمر خود رشد میکنند و هر سال اعمالشان بهتر میشود، اما دسته دوم، راکد هستند و اعمالشان تغییری نمیکند، اما آخرین دسته پسرفت دارند و با وجودی که در جوانی اعمال خوب داشت، در میانسالی و پیری دست به گناه می زند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: انسانها باید با محاسبه و حسابرسی اعمال خود، برای رشد و بهتر کردن اعمالشان تلاش کنند. امام علی(ع) فرموده کسی که خودش را محاسبه کند، دو اثر در زندگیاش دارد، اول اینکه عیوب خودش را میشناسد، اثر دوم این است که به گناهان خود احاطه پیدا میکند. اگر کسی نفس خودش را محاسبه کند، سعادتمند میشود.

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار