به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، حزب سوسیال مسیحی آلمان ممنوعیت دیدار نمایندگان پارلمان آلمان از پایگاه اینجرلیک ترکیه از طرف دولت این کشور را به عنوان اقدام غیر قال قبول ارزیابی کرده و شدیدا به آن انتقاد وارد کرد.
دبیر کل حزب سوسیال مسیحی آلمان در این باره گفت: سربازان و پایگاه های نظامی یک ارتش پارلمانی باید بتوانند همیشه و همه جا توسط نمایندگان آن کشور مورد بازدید قرار گیرند.
وی تاکید کرد که "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه با این اقدام خود و به عنوان نتیجه و عاقبت این اقدام خطر بازگشت نیروهای نظامی آلمانی از خاک کشورش را ایجاد می کند.
"نیلز آنن" از سیاستمداران خارجه حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز اظهارات مشابهی را درباره این تصمیم اردوغان ایراد کرده و تاکید کرد که ما می خواهیم بر تنش ها غلبه کنیم اما باید این مسئله واضح باشد که امتناع دائم ترکیه می تواند به پایان مشارکت آلمان در این عملیات ناتو ( در خاک ترکیه) منجر شود.
وی از صدر اعظم آلمان خواست که شرایطی را برای پایان ممنوعیت دیدار نمایندگان پارلمان آلمان از پایگاه اینجرلیک ترکیه فراهم کند. خانم مرکل موظف به انجام این امر است. بعد از مذاکرات بی نتیجه اش در ورشو باید یک تعهد الزام آور برای اردوغان ایجاد شود که بر اساس آن نمایندگان پارلمان آلمان بار دیگر دسترسی به بخشی از پایگاه اینجرلیک که نیروهای آلمانی در آنجا مستقر هستند را داشته باشند. ارتش آلمان یک ارتش پارلمانی است بنابراین دسترسی نمایندگان به این نیروها باید تضمین شود. در غیر این صورت دولت آلمان باید به این مسئله رسیدگی کند.
دیدار اخیر بین صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور ترکیه در حاشیه نشست ناتو در ورشو که روز گذشته انجام شد هیچ نتیجه ای برای حل این مناقشات به دنبال نداشت.
مرکل پس از دیدار با رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت که اختلافات با این گفتگو ها برطرف نشد. اما به اعتقاد من این مهم بود که ما صحبت کرده ایم. البته وی این جو را سازنده توصیف کرد.
دیدار مرکل و اردوغان در حاشیه نشست ناتو اولین دیدار رسمی این دو مقام از زمان تصویب قطعنامه نسل کشی ارامنه در پارلمان آلمان در اوایل ژوئن بود که روابط بین دو کشور را تیره و تارتر کرد.
بعد از آن دولت ترکیه سفر یک هیات بلند پایه از نمایندگان پارلمان آلمان برای بازدید از پایگاه نظامی اینجرلیک و دیدار با سربازان آلمانی را نپذیرفت.
سفر اخیر وزیر دفاع آلمان به آنکارا و دیدار از اینجرلیک هم به رفع تنش ها و عقب نشینی ترکیه در این تصمیم خود نیانجامید.
حدود 240 سرباز ارتش آلمان در پایگاه اینجرلیک ترکیه مستقر هستند که با هواپیماهی شناسایی تورنادو در مبارزه علیه تروریسم داعش مشارکت می کنند.