شعبانی:

زبان بین‌المللی رسانه ابزار نشان دادن جنایات آل سعود به جهانیان است

مدیرمسئول مرکز مستند حقیقت گفت: باید کاری کنیم که فیلمهایمان را امریکایی‌ها در آن طرف دنیا هم ببینند. تنها متدین و حزب اللهی بودن کافی نیست. برای روشنگری باید زبان و ابزار رسانه را شناخت.
کد خبر: ۹۱۷۴۶
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۴ - 17July 2016

زبان بین‌المللی رسانه ابزار نشان دادن جنایات آل سعود به جهانیان است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، "مرتضی شعبانی" مدیرمسئول مرکز مستند حقیقت و مستندساز حوزه مقاومت پیرامون محورهای دومین جشنواره فرهنگی هنری چشمان آسمانی انقلاب اسلامی و "سکوت استکبار جهانی در برابر جنایات آل سعود" گفت: هر کسی در دایره حمایت آمریکاییها و اسراییلیها باشد و در برابر  این حکومتها سر تعظیم فرود آورده باشد به نوعی جزء اینها به حساب می­آید. این حکومتها توسط غربیها حمایت میشود و اصلا برایشان اهمیتی ندارد که مثلا در سرزمین آل سعود چه جنایاتی اتفاق میافتد و چه نقضی درباره حقوق بشر صورت میگیرد.

وی افزود: حکومتهای امریکایی، غربی و اروپایی از جنایات بشری این دولت یا مثل این دولت که مورد حمایتشان هستند چشمپوشی میکنند؛ اما بین مردم اینطور نیست.

شعبانی ادامه داد: یک تفاوتی باید بین مردم امریکا و اروپا و حکومتهایشان قائل شویم. در حال حاضر تنفر بسیار شدیدی از رژیم آل سعود در بین مردم امریکا وجود دارد؛ که در طول تاریخ هیچ گاه این مقدار تنفر نسبت به آل سعود وجود نداشته است.

وی گفت: در مقابل سنگسار و زندانهای مخوف و کشتار مردم یمن در طول یک سال و نیم حتی یک اعلامیه علیه آل سعود وجود ندارد و این اواخر هم از لیست حقوق بشر بیرون آمد.

شعبانی اظهار داشت: عربستان سعودی در زمین امریکا و اسراییل بازی میکند و با هم هماهنگ هستند. با این کار یک حاشیه امنی برای خود ایجاد کرده که دائمی نیست و یک روزی چوبش را خواهد خورد.

وی درباره نقش رسانه های تصویری در نمایش جنایات آل سعود گفت: در این بخش رسانهها محدود هستند. بهترین فیلم ها را هم که بسازیم چون مردم ما دائما اخبار را رصد میکنند و در جریان هستند اثر چندانی ندارد.

شعبانی افزود: بیشترین بحث روی اطلاع رسانی به خارج از مرزهاست؛ که مستندساز یا فیلمساز باید  مقداری جهانی و منطقهای فکر کند و الگوهای برنامهسازیاش را فراتر از الگوهای داخلی قرار دهد. درست است که انحصار رسانهای دست غربیهاست و در اروپا رسانه ای نداریم که برد آنچنانی داشته باشد؛ اما فضای مجازی مجالی را برای ما باز کرده که رسانههایی مثل تلویزیون با محدودیتهایی که میتواند توسط غربی ها روی آن اعمال شود، دیگر کاربردی ندارد.

رییس مرکز مستند حقیقت تاکید کرد: اگر ما زبان رسانه را بشناسیم و با زبان بینالمللی بتوانیم حرف بزنیم، میتوانیم برد و موفقیت داشته باشیم. البته منظور از زبان بینالمللی زبان انگلیسی یا فرانسه و ... نیست، بلکه زبان رسانهای مدنظر است. اگر چنین کاری کنیم میتوانیم در فضای مجازی افراد مختلف در سراسر دنیا و در شرق و غرب و افریقا و... را  تحت تاثیر قرار بدهیم.

وی در پایان گفت: اما به نظر میرسد که ما این را خیلی جدی نمیبینیم. فیلمی با ملاحظات تلویزیون جمهوری اسلامی برای رسانه ملی می­سازیم و داخلی فکر میکنیم که این کار چندانی از پیش نمیبرد. باید چندگام جلوتر بگذاریم و منطقهای و جهانی فکر کنیم و جهانی هم عمل کنیم. باید کاری کنیم که فیلمهایمان را امریکاییها در آن طرف دنیا هم ببینند. تنها متدین و حزباللهی بودن کافی نیست. برای روشنگری باید زبان و ابزار رسانه را شناخت. مسلمانی در این زمینهها شرط لازم است ولی شرط کافی نیست و برگزاری چنین جشنوارههایی مجالی برای تفکر عمیقتر و عمل بزرگتر در راه روشنگری و مقابله با خطوط فکری منحرف و جریانهای جنایتکار استکباری است.

لازم به ذکر است دومین جشنواره فرهنگی هنری چشمان آسمانی انقلاب اسلامی که به همت انجمن پیشکسوتان سپاس در حال برگزاری می باشد تا 5 مرداد ماه ادامه دارد و علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند آثار فرهنگی و هنری خود را از طریق سایت جشنواره به نشانی اینترنتی www.jashnvareh-sepas.ir ارسال و همچنین جهت آگاهی از اخبار جشنواره به کانال تلگرامی انجمن پیشکسوتان سپاس به آدرس telegram.me/sepasngo  مراجعه کنند.

نظر شما
پربیننده ها