راهیان نور غرب و شمالغرب-15/

باشگاه افسران سنندج؛ قلب مقاومت در مقابله با ضدانقلاب

باشگاه افسران سنندج محل تجمع نیروهای سپاهی، ارتشی و پیشمرگان مسلمان کُرد در مقابله با گروهک‌های ضدانقلاب در استراتژیک‌ترین نقطه شهر در سال 58 بود.
کد خبر: ۹۳۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲ - 01August 2016

باشگاه افسران سنندج؛ قلب مقاومت در مقابله با ضدانقلاب

به گزارش خبرنگار دفاع پرس در جهاد رسانهای شهید رهبر، در سال 58 شهر سنندج به عنوان مرکزیت استان کردستان، بخشهایی از استان کرمانشاه و استان آذربایجان غربی به تصرف ضدانقلاب درآمد و آنها میخواستند یک دولت کُرد راهاندازی کنند.

یادمان باشگاه افسران سنندج، یکی از نمادهای مقاومت و ایستادگی رزمندگان و فرزندان امام است. تعدادی از پاسداران، نیروهای ارتش و پیشمرگان مسلمان کُرد با تصرف سنندج توسط ضدنقلاب، در باشگاه افسران به دلیل اشرافیت به منطقه مستقر شدند و دفاعشان از این نقطه شروع شد. نیروهای ضد انقلاب وقتی متوجه شدند که نقطه حساس و تعیینکنندهای را از دست دادند، همه توان و تلاششان را اطراف این مقر متمرکز کردند. در واقع نزدیک به 2 هزار نیروی ضدانقلاب در این نقطه جمع شدند تا اینجا را از دست رزمندهها خارج کنند.



گروهکهای کومله، دموکرات، چریکهای فدایی خلق، اقلیت، اکثریت، پیکار، رنجبران، و دهها گروه که در آن زمان در شهر سنندج مقر داشتند، همه کنار هم قرار گرفتند تا این مقر را از دست برادران رزمنده خارج کنند.

کمتر از 50 نفر نیروی با اعتقاد و با ایمان، در مقابل 2 هزار نفر ضدانقلاب بودند. از صبح تا شب ضدانقلاب به باشگاه افسران آتش میریخت. شب هم شروع به تبلیغات روانی و جنگ روانی میکرد که «بیایید تسلیم شوید امشب شب پایانی شما است؛ امشب میآییم شما را سر میبُریم». اما برادران رزمنده در این مکان و محاصره کامل 22 روز مقاومت کردند. وقتی ضدانقلاب ناامید شد و فهمید نمیتواند این نقطه را بگیرد، دست به محاصره نیروها زد.

لذا راه امدادرسانی بسته شد، آب و برق را به روی رزمندهها قطع کردند، آذوقه و حتی دارویی برای مجروحان وجود نداشت. پیکرهای شهدا در این پایگاه مانده بود. امکانات هم که داشت به حداقل میرسید. از طرفی هم ضدانقلاب همه توانش را گذاشت که باشگاه افسران را بگیرد و میخواستند غائله پاوه را باری دیگر در سنندج و محل باشگاه افسران تکرار کنند.

فاصله رزمندهها با یگان پشتیبانیکننده حدود 2 هزار متر بود؛ یعنی دشمن چنان، مسیر را اشغال کرده بود که نیروهای لشکر 28 هم نمیتوانستند با طی کردن مسیر به بچهها امدادرسانی کنند یا آنها را از محاصره دربیاورند. اوج مظلومیت اینجا بود که نیرو و امکانات در یکی دو کیلومتری داشتیم اما نمیتوانستیم به رزمندههای باشگاه افسران برسانیم. مثل یک انسان که ساعتها در تشنگی به سر میبرد. ظرف آبی را کنارش بگذاری اما اجازه ندهی برای رفع تشنگی از آن استفاده کند.



بعد از 22 روز مقاومت در چنین شرایطی، نیروهایی از کرمانشاه به فرماندهی شهیدان «محمد بروجردی» و «علی صیاد شیرازی» از فرودگاه وارد شهر سنندج شدند؛ آنها به سختی فرود آمده بودند. بعد از طراحی عملیات، در نخستین روزهای اردیبهشت 59 با هدف رهایی نیروهای حاضر در باشگاه افسران از محاصره و پاکسازی مناطق مختلف شهر از وجود ضدانقلاب، عملیاتی آغاز شد.

رزمندگان از 3 ـ 4 محور عملیات را تعقیب میکنند؛ محورهای عملیاتی به فرماندهی شهید صیاد، شهید محمد بروجردی و برادر رحیم صفوی بود.

عملیات گستردهای انجام شد و رزمندگان با جنگ حدود 20 روزه موفق شدند ضدانقلاب تا دندان مسلح را که نیروی چندهزار نفری در سنندج داشت، با تلفات و زخمیهای زیاد از سنندج بیرون کنند.

در تداوم این عملیات، باشگاه افسران که در محاصره ضدانقلاب بود از محاصره خارج شد و رزمندگان موفق شدند وارد این مقر شوند. بعد از این جریان شهدای غیربومی را به شهرهایشان منتقل میکنند. پیکر شهیدان «عدنان مردوخی» از پیشمرگان مسلمان کُرد و «رشید احمدی» درجهدار ارتش جمهوری اسلامی در باشگاه افسران به خاک سپرده شدند. بعد از اینکه باشگاه افسران و سنندج از محاصره ضدانقلاب خارج شد، به خواست خانوادهها پیکرهای این شهدا در مقتلشان ماند. بعدها 5 شهید گمنام هم در کنار این عزیزان به خاک سپرده شدند.

در فضای این یادمان برخی از ادوات غنیمتی، انهدامی و اهدایی نیز به نمایش گذاشته شده است که تصاویر آن را در ادامه میبینید:


بالگرد کبری 209 اهدایی از هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به یادمان


توپ 113 میلیمتری کششی


دوشکا غنیمتی از ارتش رژیم بعث عراق


جیپ فرماندهی غنیمتی از گروهک منافقین در عملیات مرصاد


توپ 35 میلیمتری کششی ضدهوایی غنیمتی


قطعه میگ ساقط شده در آسمان سنندج

انتهای پیام/211

نظر شما
پربیننده ها