مدیرکل سازمان‌های مردم نهاد وزارت بهداشت خبر داد:

سند ملی' اوتیسم ' در کشور راه‌اندازی می‌شود

جمالی گفت: سند ملی اوتیسم تا حداکثر دو ماه آینده در کشور راه اندازی خواهد شد و قدم به قدم پیشگیری و غربالگری این بیماری رفتاری نیز آغاز می شود.
کد خبر: ۹۴۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶ - 04August 2016

سند ملی' اوتیسم ' در کشور راه‌اندازی می‌شود

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «مصطفی جمالی»، مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت در حاشیه دیدار با تشکل های مردمی حوزه سلامت استان زنجان در جمع خبرنگاران افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس سیاست های کلان کشور متولی امر سلامت به شمار می رود و موضوع داشتن سند ملی برای بیماری ها مطرح است.

به گفته وی، متاسفانه اوتیسم در سطح کشور شیوع خیلی زیادی دارد و با توجه اینکه غربالگری های آن انجام نمی شود، این بیماری رفتاری در سنی که باید شناخته شود، ناشناخته می ماند و بسیاری از بچه های مبتلا به آن ناتوانی هایی را پیدا می کنند.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سند ملی بیماری های خاص، عده ای کارشناس خبره و مسلط در خصوص یک بیماری تمام جنبه های آن اعم از پیشگیری، درمان و آموزش را بررسی و راهکاری در خصوص پیشگیری، درمان و آموزش و دستگاه های دخیل در روند آن بیماری را پیش بینی می کنند.

جمالی تاکید کرد: در خصوص بیماری های نادر و یا خاص تعریف علمی یکسانی وجود ندارد و در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد.

وی، تعداد سازمان های های مردم نهاد حوزه سلامت در سطح کشور را 620 سازمان عنوان کرد و افزود: حدود 70 تا 80 مورد از این سازمان ها در سطح ملی و بقیه آن در سطح استانی فعالیت می کنند.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انمجن مهرانه زنجان یکی از سمن های موفق در سطح کشور است و تمام تجربه ها و برنامه های آموزشی و پیشگیری این سازمان فعال در خصوص بیماری های سرطانی الگوی کشوری به شمار می رود.

جمالی به سامانه یاران حوزه سلامت اشاره کرد و یادآورشد: طی دو ماه آینده سامانه یاس yas190.ir به منظور مشارکت خیران در حوزه سلامت راه اندازی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: همه علاقه مندان برای کمک به توسعه زیرساخت ها و تقویت امکانات حوزه سلامت می توانند به این سایت مراجعه کنند.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سطح کشور به ازای هر 10 هزار نفر یک سمن در حوزه سلامت داریم.

جمالی، به توسعه کمی و کیفی سمن ها در سطح کشور اشاره کرد و افزود: به لحاظ کیفی در توسعه آموزش و در کمی نیز تعداد آنها باید گسترش یابد.

وی ادامه داد: جلسه هایی با حضور پزشکان فوق تخصص در خصوص بیماری هایی که زمین مانده اند تشکیل شده است و بر اساس اولویت انجمن هایی برای بیماری مهم در سطح ملی و استانی تشکیل می شود.

مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شعبه ای از سمن های ملی در سطح استانی باید تشکیل شود چرا که هر سمن ملی موظف به ایجاد شعبه هایی در سطح استان هاست و این موضوع در دست پیگیری قرار دارد.

جمالی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت هایی که در استان زنجان وجود دارد تعداد سمن های آن کم است و کمبود مشارکت مردم در ایجاد سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت وجود دارد.
استان زنجان 14 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت دارد.

منبع: ایرنا
 

نظر شما
پربیننده ها