محمد قاسم فروغی جهرمی، مسئول امور تدوین کتاب معاونت روابط عمومی و انتشارات کل سپاه در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس کتاب "جبهه سوم" را به عنوان جدیدترین اثر آن معاونت معرفی کرد و افزود: این کتاب زوایای مختلف واقعه آمل در ۶ بهمن ماه ۱۳۶۰ را مورد بررسی قرار داده است.
فروغی جهرمی خاطرنشان کرد: در آن واقعه دشمنان اسلام و انقلاب به طمع ایجاد حکومتی خودمختار در منطقه شمال کشور با مرکزیت آمل و با رویکرد اعتقادى مارکسیستى دست به شورش و اقدام مسلحانه زدند که مردم غیور آن خطه در کنار جان برکفان سپاه و بسیج در کوتاهترین زمان ممکن این اقدام ناپسند، ناجوانمردانه و خیانت بزرگ را سرکوب کردند و جلو یک فاجعه را در نخستین سالهای انقلاب گرفتند.
مسئول امور تدوین کتاب معاونت روابط عمومی و انتشارات سپاه با بیان اینکه مردم انقلابی و مومن آمل در این واقعه نقشی پر رنگ تراز نیروهای نظامی داشتند، گفت: مردم آمل با حضور تعیین کننده و به موقع خود در صحنه و با احداث سنگرهاى مورد نیاز در سطح شهر براى رزمندگان و مدافعان حماسه اى آفریدند که شاید در تاریخ انقلاب بى نظیر باشد.
وی با اشاره به اینکه پس از حماسه سازی مردم آمل بود که این خطه "شهرهزارسنگر" نامیده شد، عنوان کرد: حضرت امام خمینى(ره) ضمن تقدیر و تجلیل از حضور چشمگیر و مؤثر مردم آمل در صحنه، آن را بسیار مهم تلقى کردند و در آن مقطع بیاناتى ایراد فرمودند که به حق حاوى نکات ارزشمندی است.
فروغی جهرمی، خاطرنشان کرد: مهمتراز همه ذکر این واقعه در وصیتنامه حضرت امام(ره) است که شاید تنها موردى باشد که در وقایع داخلى و توطئه هایى که انقلاب اسلامى از بدو پیروزى با آن روبرو بوده است ایشان در وصیتنامه ذکر مى نمایند و متأسفانه به دلیل عدم تبیین و تحلیل این حادثه در سال هاى پس از آن تاکنون هنوز زوایا و ابعاد این توطئه گسترده و فراگیر روشن نشده و موقعیت دشمنان انقلاب در این حادثه و نیات آنان براى جدا کردن شمال کشور و اعلام آن به عنوان یک منطقه با نظام مارکسیستى با حمایت ها و پشتیبانى هاى دیگر قدرتها و سرمایه گذارى آنان در این مسأله به خوبى روشن و ارائه نگردیده است.
مسئول امور تدوین کتاب معاونت روابط عمومی و انتشارات سپاه، واقعه آمل را برخورداراز ابعاد گسترده اى دانست و گفت: بسیارند کسانی که از این واقعه اطلاعات و تحلیل هاى جامع دارند و هنوز فرصت طرح آن را پیدا نکرده اند که در اینجا تقاضا مى شود رسانهها و سازمان هاى مسئول با حساس دانستن این موضوع، همت گمارده و تاریخ را در زوایاى پنهان و آشکار این حادثه بیش از پیش تغذیه نمایند.
فروغی در ادامه بیان داشت: ارایه اطلاعات، خاطرات و دانستههای افراد در این موضوع درجهت تدوین تاریخ شفاهى و تبدیل آن به آثار مکتوب دراشاعه و تبیین زوایای مختلف این حرکت ضد انقلابی نقش بسزایی خواهد داشت، ضمن اینکه مى تواند در شبکهها و رسانه هاى تصویری نظام بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرد.
مسئول امور تدوین کتاب معاونت روابط عمومی وانتشارات سپاه، در متقن و معتبر بودن کتاب «جبهه سوم» گفت: آقاى مهدى خانى نویسنده کتاب، خود از حاضرین در حادثه بوده و مسئولیت بسیج شهر آمل را در آن مقطع بر عهده داشته است، و نیز سردار ناصر شعبانى، ناظر محتوایى این اثر، فرمانده سپاه آمل در آن واقعه بوده که در مراحل مختلف تدوین اثر نظارت و تأمل بسیارى را ابراز داشته است تا اثر از ویژگى هاى لازم بهرهمند باشد.
فروغی جهرمی، خاطرنشان کرد: این کار مى تواند منشأ فراوانى در آثار آینده باشد و احتمال مى رود که عزیزان دست اندرکار بتوانند با سرمایه گذارى بیشتر و دخیل نمودن ارگان ها و سازمان هاى مسئول در این شهر، کارهاى ارزشمندتر و جامع ترى را در آینده ارائه کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: گرچه ما در کتاب "جبهه سوم" تلاش کردهایم تا به حضور سپاه و بسیج در این حادثه بپردازیم، ولى ناگزیراز ذکر حوادثى که مردم حماسه آفرین شهر آمل داشتهاند، بودهایم چرا که اصل و منشأ تثبیت نظام جمهورى اسلامى و حفظ و حراست ازارزش ها وآرمان هاى انقلاب اسلامى واقتدار و سربلندى نظام، مردم همیشه در صحنه هستند که چه در جریان انقلاب، جنگ و یا توطئهها و ناآرامىها که توسط دشمن راه اندازى شده، همیشه نقش اصلى و محورى داشته و بدون حضور آنان، ارگانها و دیگر مراکز مسئول مسلماً تلاش جامع و کامل را نمى توانند به سرانجام برسانند و باید به این ظرفیت مردمى و پشتوانه بسیار اثربخش و تأثیرگذار ملت ایران افتخار کرد.
مسئول امور تدوین کتاب معاونت روابط عمومی وانتشارات سپاه، با اعلام اینکه، "جبهه سوم" به مناسبت سالگرد این حماسه انقلابی در ۶ بهمن ۱۳۶۰، اوایل بهمن دراختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت، افزود: در همان ایام و طی مراسمی رونمایى از کتاب انجام میشود که توسط معاونت روابط عمومى و انتشارات سپاه اطلاع رسانی خواهد شد.
فروغی جهرمی، درباره کتابهای در دست انتشار معاونت روابط عمومى و انتشارات کل سپاه گفت: آثار در دست اجرا به لحاظ موضوعی، مواردى مشابه این اثر است، موضوعاتی که جلوه هاى مؤثر را در عرصه پاسداشت از دستاوردهاى انقلاب اسلامى و دفاع مقدس که از اولىترین مأموریت هاى سپاه است را داراست، از جمله سلسله کتاب هایى با عنوان "سپاه در گذر انقلاب" که ماحصل فعالیت هاى سپاه از آغاز تاکنون است که این موارد در رسانهها به صورت پراکنده ارائه شده است و ما با جمع آورى آن یک اثر کاملاً پژوهشى که مى تواند منبع و مأخذ پژوهشگران و محققین قرار گیرد، تدوین و در دست انتشار داریم که ۱۱ جلد آن مربوط به ابتداى پیروزى انقلاب اسلامى تا پایان سال ۱۳۶۰ است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از دیگر آثار در دست تولید ما، تدوین تاریخچه نیروهاى سپاه از جمله دریایى، زمینى، بهدارى، حفاظت و... است که به ترتیب منتشرودراختیارعلاقمندان قرار خواهد گرفت.