به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط «دنیس مایکل روهان» در 21 آگوست سال 1969 میلادی نقطه عطف یورش صهیونیستها به داخل قدس اشغالی شد؛ جنایتی که زمینه را برای طمع سازمانهای افراطی یهودی جهت ایجاد معبد ادعایی سلیمان فراهم کرد.
بخش شرقی مسجد الاقصی در این آتشسوزی مثل «منبر صلاحالدین» کاملا از بین رفت. مردم فلسطین توانستند بقیه مسجد را از آتش نجات دهند؛ کمیته بازسازی مسجد الاقصی وابسته به وزارت اوقاف اردن آثار آتشسوزی را از بین برد و آنرا دوباره مرمت و بازسازی کرد.
سالروز به آتش کشیدن مسجدالاقصی، یادآور خاطرات بسیار دردناکی نه تنها برای ملت فلسطین بلکه برای همه مسلمانان جهان نیز است؛ این مسجد علاوه بر اینکه از جایگاه مقدسی نزد مسلمانان جهان برخور دار است، یکی از آثار مهم تاریخی، باستانی و اسلامی نیز محسوب میشود.
«حسن خاطر» رئیس مرکز بینالمللی قدس در گفتوگو با خبرنگار العهد اظهار داشت: شعله آتش مسجد الاقصی بعد از گذشت 47 سال خاموش نشدهاست؛ آتشی که «دنیس مایکل روهان» شعلهور کرد، هنوز به اشکال مختلفی روشن است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه نیروهای اشغالگر قدس از طریق روشهای مختلفی مسجد الاقصی را به آتش میکشند؛ که نمونه آن تشدید حملات به حیاط مسجدالاقصی و تداوم حفاری در زیر آن که نزدیک به نیم قرن است، در مقابل دید کامل جهانیان و و سکوت سنگین جهان عربی انجام میپذیرد.
رئیس مرکز بینالمللی قدس خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی قصد دارد از طریق افزایش هجوم خود به مسجدالاقصی هرگونه ویژگی عربی یا اسلامی منتسب به این مسجد را از بین ببرد، خاطرنشان کرد: صهیونیستها هنوز سطح طمعهای خود را پایین نیاوردهاند. اخیرا یکی از بزرگترین خاخامها صهیونیستی به صورت صریح اعلام کرد که سیطره بر حرم شریف قدس ضرورت دارد و باید این حرم زیر نظر وزارت ادیان اسرائیل اداره شود.
رژیم صهیونیستی از سال 1968 عملیات حفاری زیر مسجدالاقصی را آغاز کرد و در همین سال یک تونل طولانی و عمیق حفر شد و در داخل این تونل نیز معبدی برای صهیونیستها ایجاد شد.
عملیات حفر تونل زیر پایههای مسجد الاقصی در سال 1996 به اوج خود رسید به گونهای که صهیونیستها تونلی را زیر دیوار مسجد حفر کرده که دیوار البراق را به مسیر الالام متصل میکرد.
این اقدام خشم مردم بیتالمقدس را برانگیخت و درگیریهای مسلحانهای را رقم زد که همه سرزمین فلسطین را دربرگرفت. این درگیریها به شهادت 95 فلسطینی و مجروح شدن هزار و 600 نفر دیگر منجر شد و انتفاضه دوم مسجد الاقصی را به وجود آورد.
پس از این ماجرا «آریل شارون» ژنرال ارتش رژیم صهیونیستی و نخست وزیر سابق در سپتامبر سال 2000، با سه هزار سرباز به مسجد الاقصی و صحنهای داخلی آن حمله کرد و انتفاضه سوم مسجد الاقصی را رقم زد.
گفتنی است، مقامات رژیم صهیونیستی از زمان اشغال شهر بیتالقدس، در حال مصادره و تخریب املاک فلسطینیها و اخراج آنان به بهانههای مختلف هستند.
انتهای پیام/ 411