آسیب نگاه تک‌بعدی به شخصیت امام خمینی(ره)

سرپرست مرکز فرهنگی‌ ـ دانشجویی امام و انقلاب‌ اسلامی جهاد‌دانشگاهی با بیان اینکه نگاه تک‌بعدی به امام(ره)، نگاه ما را به شخصیت ایشان ناقص می‌کند، گفت: اکثر مردم شخصیت تک‌بعدی استکبارستیزی را از امام(ره) می‌شناسند، اما این تمام واقعیت نیست.
کد خبر: ۹۸۳۱۹
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۱ - 29August 2016

آسیب نگاه تک‌بعدی به شخصیت امام خمینی(ره)

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،  دکتر مهدی فیض، سرپرست مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام و انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی، هشتم شهریورماه در حاشیه افتتاحیه اردوی آموزشی «طریق جاوید» از سلسله برنامههای مدرسه روحالله(ره) در بخش برادران با بیان اینکه نگاه تکبعدی به امام(ره)، نگاه ما را به شخصیت ایشان ناقص میکند، اظهار کرد: اکثر مردم شخصیت تکبعدی، استکبارستیزی را از امام(ره) میشناسند، اما این تمام واقعیت نیست.

وی بیان کرد: اگر ما وجوه دیگر امام راحل را در کنار وجوه انقلابی نادیده بگیریم، تحلیل ما از شخصیت آن بزرگوار کامل نیست و حتی ممکن است آثار منفی نیز داشته باشد و به جای اینکه امام(ره) را محبوب جلوه دهیم، از مجبوبیت ایشان بکاهیم.

فیض با بیان اینکه امام(ره) شخصیتی متفکر، نظریهپرداز، اهل مطالعه و تحقیق بود و هر کتابی که به نام اسلام وارد بازار میشد تهیه میکردند، عنوان کرد: امام خمینی(ره)، عارف، سالک، مفسر قرآن، فیلسوف و استاد اخلاقی بود که انقلاب را برپا کرد، لذا باید توجه کنیم که امام(ره) با چنین پیشینه علمی در سال ۴۲، پرچم انقلاب اسلامی را برافراشت.

سرپرست مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام و انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی افزود: اگر بخواهیم امام(ره) را از سال ۴۲ به بعد و پس از حرکتهای انقلابی به مردم بشناسانیم، قطعا تردیدهایی پیش میآید که این تردیدها آسیبهایی از جمله ایجاد شناخت نادرست جامعه از امام(ره) را به همراه دارد.

عدم شناخت نسبت به وجوه شخصیتی امام(ره)

فیض با بیان اینکه عملکردهایی که در جامعه امروز به امام(ره) منتسب میشود، به دلیل عدم آگاهی و شناخت از وجوه شخصیتی این بزرگوار است، گفت: بسیاری از جملاتی که از امام(ره) به گوش ما رسیده است، جملات عرفانی بوده نه سیاسی، بهعنوان نمونه جمله معروفی از امام(ره) که میفرماید: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند، بکند» در بستر یک بحث عرفانی مطرح میشود و قبل از آن آمده است که قدرت ابرقدرتها دست خداست، همه قدرتهای عالم دست خداوند است و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. این بحث کاملا عرفانی است و صرفا در یک مقوله سیاسی مطرح نشده است.

وی در تشریح اردوی آموزشی «طریق جاوید» با بیان اینکه نظام آموزشیای در مرکز امام و انقلاب جهاد دانشگاهی، تحت عنوان مدرسه دانشجویی روحالله طراحی شده است، ابراز کرد: در اینجا مدرسه به معنی سازمان نیست، بلکه به معنای یک مکتب و یک نظام فکری است، این مدرسه یک نظام آموزشی است که دانشجویان را با اندیشه و سیره امام(ره) آشنا میکند.

سرپرست مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام و انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی بیان کرد: برای این مدرسه چهار ترم طراحی شده است، ترم اول، یک ترم اردویی خواهد بود و به مدت ۳۲ ساعت محتوای آموزشی دارد که اردوی در حال برگزاری نیز ترم اول این مدرسه محسوب میشود.

فیض با بیان اینکه زمان کلاسها در ترم دوم و سوم ۶۴ ساعت است و به صورت گسترده و اردویی نخواهد بود، افزود: در طول دو ترم در استانهایی که جمعیت قابل توجهی را داشته باشند، کلاسها به صورت حضوری و در استانهای کمجمعیت، کلاسها به صورت الکترونیکی و آموزش از راه دور برگزار میشود، همچنین ترم چهارم به صورت اردویی و در محل پژوهشکده امام و انقلاباسلامی در جوار مرقد مطهر امام(ره) تشکیل خواهد شد.

محورهای مدرسه دانشجویی روحالله

وی در ادامه، تجلی قرآن در حیات امام(ره)، عرفان و فلسفه امام(ره)، فقه امام(ره)، امام(ره) و حکومت اسلامی، سبک زندگی امام(ره)، امام(ره) و جهان معاصر، ثقلین انقلاب اسلامی، وصیتنامه امام(ره) و امام(ره) و تربیت اخلاقی را محورهای نظام آموزشی تبیینشده برای این مدرسه برشمرد.

سرپرست مرکز فرهنگی ـ دانشجویی امام و انقلاباسلامی جهاددانشگاهی با اشاره به اهدافِ محورهای طراحی شده، گفت: این محورها برای آشنایی بیشتر با شخصیت امام(ره) طراحی شده است و در تمامی ترمها به تمامی این هشت محور میپردازیم.

فیض با بیان اینکه ترم پنجمی نیز طراحی شده که با محوریت پاسخگویی به شبهات حکومت امام(ره) است، اظهار کرد: این ترم برای کسانی است که میخواهند بهعنوان مبلغ اندیشههای امام(ره) در محیطهای دانشجویی فعالیت کنند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار