ولایتی:

اقدامات وزارت‌خارجه درباره بدعهدی امریکا در سفر هیات ایران به نیویورک دنبال می‌شود

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وزارت‌خارجه در برابر بدعهدی‌های آمریکایی‌ها در زمینه اجرای «برجام» اقداماتی کرده‌اند که این اقدامات بخصوص در سفری که هیات جمهوری اسلامی ایران به نیویورک به مناسبت اجلاس سالانه مجمع عمومی خواهند داشت، دنبال می‌شود.
کد خبر: ۱۰۰۳۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۳ - 11September 2016

اقدامات وزارت‌خارجه درباره بدعهدی امریکا در سفر هیات ایران به نیویورک دنبال می‌شود

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «علی اکبر ولایتی»، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر (یکشنبه) پس از دیدار با «مبشر جاوید اکبر»، وزیر مشاور در امور خارجی هند در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد جلسه هیات نظارت بر برجام گفت: بدون تردید آنچه که باید آمریکایی ها و اعضای1+5 انجام دهند در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ولایتی افزود: وزیر امور خارجه و همکارانشان توجه دارند که آمریکایی ها آنطور که باید به عهد خود وفا نکرده اند و بدعهدی کرده اند که اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده اند و این اقدامات، بخصوص در سفری که هیات جمهوری اسلامی ایران به نیویورک به مناسبت اجلاس سالانه مجمع عمومی خواهند داشت، دنبال می شود.

وی تاکید کرد: ما باید در رفتار کشورهای1+5 تفکیک قایل شویم. بدون تردید رفتار روس ها و چینی ها متفاوت از رفتار بقیه کشورهاست و شاید حتی مقداری رفتار فرانسه را هم متفاوت بدانیم.

ولایتی گفت: به عنوان مثال، آمریکایی ها از بابت این که روس ها به ایران سامانه اس 300 را فروخته اند اعتراض کرده اند و آن را خلاف قراردادهای مربوط به برجام دانسته اند اما روس ها جواب آنها را به صورت قاطع داده و آن را خلاف این قرارداد ندانستند . بنابراین ما به مجموعه 5+1 به یک چشم نگاه نمی کنیم بلکه رفتار این ها متفاوت است و بیش از همه آن که بدعهدی می کند آمریکایی ها هستند.

وی دیدار خود با مبشر جاوید اکبر وزیر مشاور در امور خارجی هند را دیداری مثبت و سازنده خواند و افزود: رابطه ایران و هند یک رابطه عمیق و ریشه دار، سازنده ، رو به جلو و پیشرفت بخصوص بعد از سفر اخیر نخست وزیر هند به ایران و امضای قرارداد سه جانبه ایران، هند و افغانستان و ترانزیک کالا بین این سه کشور است.

ولایتی ادامه داد: در گفت و گویی که امروز داشتیم قرار است قراردادی که امضا شده، مرحله اول باشد و مرحله دوم قرارداد با دیگر کشورها برای ترانزیت بین ایران، هند و آسیای مرکزی باشد و فاز سوم این قرارداد و این نوع قراردادها بین ایران، هند، آذربایجان و روسیه باشد.

وی گفت: در سفری که اخیرا دکتر روحانی به جمهوری آذربایجان داشت و یکی از مباحثی که در آنجا مورد بحث قرار گرفت تقویت ترانزیت بین ایران، آذربایجان و روسیه بود.

ولایتی اضافه کرد: اضافه شدن هند و آسیای جنوبی به این مجموعه ، تحرکات ترانزیتی و افزایش کاربرد ترانزیتی ایران در حمل و نقل کالا را بالا می برد که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی ادامه داد: یکی از نیازمندی های حمل و نقل در منطقه ما و در هر منطقه ای برای تجارت و کار اقتصاد درست، وجود امنیت است که الحمدالله ایران از امنیت بالایی برخوردار است و از این لحاظ حرف اول را در منطقه می زند و این مورد توجه کشورهای خارجی است.

**بنای هندی ها استفاده از بندر چابهار به عنوان یک نقطه مهم استراتژیک است

وی همچنین تاکید کرد: بنای هندی ها بر این است که از بندر چابهار به عنوان یک نقطه مهم استراتژیک به لحاظ اقتصادی و تجاری استفاده کنند.

ولایتی افزود: این موضوع باعث شده که توجه دیگر کشورهای آسیایی هم به چابهار و اهمیت استراتژیک آن جلب شود.

**آتش بس در سوریه مجالی برای تقویت تروریست ها نشود

وی در مورد توافق آتش بس در سوریه گفت: آتش بس و توقف جنگ و صلح مطلوب همه است و هر چه کمتر آدمها کشته شوند و خرابی ها کمتر شود مورد استقبال جهان اسلام و اصولا انسانیت است.

ولایتی با بیان این که اگر آتش بس به قیمت سوء استفاده دشمنان دولت و ملت سوریه باشد، این آتش بس، آتش بس مفیدی نخواهد، گفت : البته ما می دانیم که دولت روسیه به این امر توجه دارد و قبلا هم به آمریکایی ها اعتراض کردند بنابراین آتش بس زمانی مفید است که مورد توافق همه طرفها باشد؛ به خصوص دولت سوریه که طرف اصلی است و هم پیمانان سوریه از جمله ایران و حزب الله و دیگر کشورهایی که به دولت سوریه کمک می کنند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: از آتش بس به عنوان خلائی استفاده نشود که مانند نوبت قبل، گروه های تروریستی مثل النصره مواضع خود را تقویت کنند.

وی با بیان این که هدف اعلام شده از آتش بس این بوده و هست که به مردمی که در محاصره تروریست ها قرار گرفته اند کمک شود، گفت: اگر قرار باشد آتش بس مجالی برای تقویت مواضع نظامی تروریست ها باشد این آتش بس مفید نیست؛ باید شرایط مناسبی ایجاد شود که از سوء استفاده جلوگیری کند و به مردم جنگ زده کمک شود.

ولایتی افزود: اگر قرار باشد آتش بسی در یک گوشه ای برقرار شود اما تکلیف کلی سوریه و دولت و ملت و تمامیت ارضی آن و جلوگیری از مداخله بیگانگان در امور این کشور حل نشود، مسکنی است که گاهی هم مضر خواهد بود.

منبع: ایرنا
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار