به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «جواد لاریجانی»، دبیر ستاد حقوقبشر کشورمان در دیدار با «پائولوجیانتلونی»، وزیر خارجه ایتالیا که در حاشیه سومین دور از گفت و گوهای حقوق بشری ایران و ایتالیا صورت گرفت، با تاکید بر اینکه رمز موفقیت گفت و گوهای حقوق بشری و قضایی ایران و ایتالیا به دور بودن آنها از تعصب و پیش داوری بوده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که اهل تعامل و گفتگو است.
لاریجانی افزود: ایران خواهان گفت و گو از موضع برابر و بر سر موضوعات مهم، جدی وتاثیرگذار است.
وی با تاکید براینکه تعامل حقوق بشری دو کشور تاکنون بسیار مفید و موثر بوده است یادآورشد: این گفت و گوها می تواند به مدلی برای تعامل با سایر کشورها تبدیل شود که به جای محکوم کردن یکدیگر با هم گفت و گو کرده و مباحث مورد نظر و حتی اختلاف با هم را بررسی کنیم.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه با تاکید بر اینکه مبارزه جدی با مواد مخدرو تروریسم به عزم جدی جهانی نیاز دارد اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران سی و هفت سال است که با جدیت و به صورت قاطع و شفاف هم با مواد مخدر و هم با تروریسم مبارزه کرده و به خوبی نشان داده است که درهر دو حوزه موفق بوده است.
لاریجانی تاکید کرد: در حالی که دور تا دور ایران را از یک سو گروه های تروریستی خطرناک و از سوی دیگر کارخانه تولید و توزیع مواد مخدر فرا گرفته است، ایران یکی از امن ترین کشورهای دنیا است.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: یکی از ویژگی های مهم مبارزه جمهوری اسلامی ایران با تروریسم در همه این سال ها این بوده است که ما به تروریسم خوب و بد اعتقاد نداشته ایم و با همه اشکال آن مبارزه کرده ایم.
وی راه اصلی مبارزه با تروریسم را عزمی جهانی توام با صداقت کشورهای غربی خصوصا آمریکا دانست و گفت:آمریکایی ها تروریست ها را به خوب و بد تقسیم می کنند و ما این روش را قبول نداریم و معتقدیم مادامی که با همه اشکال تروریسم مبارزه نشود نمی توان به موفقیت دست یافت.
لاریجانی ضمن تاکید بر توسعه همکاری های دو کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم گفت: توسعه همکاری ها میان دو کشور در هر دو زمینه مبارزه با مواد مخدر وتروریسم،منافع راهبردی دو طرف را تامین خواهد کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به تحولات سوریه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از روز اول این بحران تاکید کرد که روی خوش نشان دادن به گروه های تروریستی پیامدهای شوم وناگواری دارد و امروز همه به این موضوع اذعان کرده اند که با وجود داعش و سایر گروه های تروریستی دموکراسی به این کشورنخواهد آمد.
لاریجانی با بیان اینکه هر گونه تصمیم گیری در خصوص آینده سیاسی سوریه باید توسط مردم این کشور اتخاذ شود گفت: سیاست ایران در سوریه بر سه محور دموکراسی، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه استوار است و در همه مذاکرات این سه اصل باید مد نظر قرار گیرد.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه در پایان ابراز امیدوار کرد که ایتالیا بتواند در فضا و فرصت بوجود آمده پس از برجام جایگاه گذشته خود را در روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران به دست آورد.
پائولوجیانتلونی وزیر امور خارجه ایتالیا نیز در این دیدار روابط دو کشور را بسیار کهن و با ارزش توصیف کرد و گفت: برگزاری این گفت و گوها نشانه روشنی از روابط در همه زمینه ها است.
وی با تاکید بر اهمیت این گفت و گوها برای طرف ایتالیایی و سایر کشورهای اروپایی افزود: این مسیر خوبی است و حتما باید دو کشور آن را ادامه دهند.
وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک یادآورشد: ایتالیا و در مجموع همه کشورهای اتحادیه اروپا عزم و اراده ای جدی برای اجرای برجام دارند.
جیانتلونی با اشاره به سفر مقامات عالی دو کشور گفت:ایران و ایتالیا از دیرباز روابط بسیار خوبی با یکدیگر داشته اند که این روابط در سال های پس از انقلاب بسیار تقویت شده و امیدوارم در فرصت و شرایطی که پس از توافق هسته ای به دست آمده این روابط بیش از پیش توسعه وتقویت شود.
وزیر امور خارجه ایتالیا در ادامه با تاکید بر اینکه این کشور اهمیت بسیاری برای مبارزه با مواد مخدر و تروریسم قایل است، اظهارداشت: ما همواره بر حل مشکل سوریه از طریق سیاسی تاکید کرده ایم و معتقدیم بحران سوریه به هیچ وجه راه حل نظامی ندارد.
وزیر امور خارجه ایتالیا، گفت و گوهای حقوق بشری و قضایی دو کشور را در نوع خود بی نظیر توصیف کرد.
ایران و ایتالیا گفت و گوهای حقوق بشری خود را دو سال پیش با برگزاری نشستی در سیراکوزا در سیسیل ایتالیا آغاز کردند.
دومین نشست تخصصی «صیانت از حقوق بشر در نظام عدالت کیفری» ایران و ایتالیا بیست و یکم شهریورماه 94 در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه و به میزبانی ستاد حقوق بشر ایران برگزار شد.
در نشست سوم که از 23 شهریور ماه در رم آغاز شده است، قرار است دو کشور مباحث مختلف قضایی، حقوق بشری و مسایل مورد علاقه هر دو طرف در این حوزه ها را مورد بحث قرار دهند.
این نشست های تخصصی در راستای اهداف ستاد حقوق بشر در امر توسعه تعاملات با سایر کشورهای جهان در موضوعات مرتبط با حقوق بشر و رویه های قضایی صورت می گیرد.
منبع: ایرنا