به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، کتاب «حماسه تپه برهانی» در برنامه «مرز پرگهر» رادیو تهران بازخوانی شد. این کتاب خاطرات پاسدار جانباز «سید حمیدرضا طالقانی اصفهانی» از عملیات والفجر 2 است.
عملیات والفجر 2 در تاریخ 29 تیرماه سال 1362 با هدف پاکسازی منطقه عمومی پیرانشهر در استان آذربایجان غربی از لوث وجود احزاب ضد انقلاب، تصرف و تأمین مرزهای بین المللی، تسلط بر پادگان حاج عمران و رودخانه چومان مصطفی، تصرف و تأمین ارتفاعات 2519 و آزادسازی تنگه دربندی خان در خاک عراق آغاز شد.
در اوایل مرداد ماه، تصمیم گرفته شد تا لشکر 14 امام حسین(ع) به فرماندهی «حسین خرازی» که در تأسیسات انرژی اتمی دارخوین در جبهه جنوبی منطقه عملیاتی جنوب مستقر بود، هرچه سریعتر به منطقه عملیاتی شمال غرب و جبهه شمالی آن منطقه منتقل شود تا در مراحل تکمیلی عملیات به کارگیری شود.
یکی از یگانهایی که برای اجرای مأموریت در منطقه عمومی والفجر 2 توسط فرماندهی لشکر در نظر گرفته شد گردان امام حسین(ع) که از قویترین یگانهای رزمی لشکر به شمار میرفت، بود.
این گردان توسط هلیکوپترهای ترابری هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه هلی برن شد. به علت نبود زمان کافی جهت شناسایی، گردان به ناچار در منطقه کور وارد عمل میشود.
گروهان میثم از گردان مذکور با تحمل تلفات نیروی انسانی و ضایعات لجستیکی تپه سوم از منطقه واگذاری به گردان را فتح میکند ولی به علت قلت عِده و عْده امکان تثبیت مواضع را ندارد. فرمانده گروهان «حسین برهانی» سعی میکند وضعیت را برای فرماندهی لشکر از طریق بیسیم توضیح دهد تا وی را نسبت به عدم عقب نشینی تاکتیکی از مواضع مجاب کند ولی خرازی اعلام میکند که به علت نزدیکی روشن شدن هوا و عدم امکان اجرای تک مؤثر در روز، گردان یا زهرا(س) باید از راهی که آمده به عقب باز گردد؛ فقط تعداد 20 نفر از نیروهای گردان به همراه مقداری مهمات به آنان جهت حفظ تپه سوم ملحق خواهند شد و بخشی از مجروحان در حد مقدورات به عقبه تخلیه خواهند کرد؛ فرماندهی لشکر به برهانی ابلاغ میکند که نیروهایش را به بالای تپه سوم منتقل و تا شب که فرصت مجدد جهت آزادسازی تنگه «دربندی خان» فراهم شود آنجا را با آرایش پدافندی مناسب حفظ نماید.
این گروهان علیرغم پاتکهای سنگین دشمن و عدم امکان ارسال نیروی کمکی دو روز جانانه مقاومت کرد؛ سرانجام «حسین برهانی» به همراه تعداد بسیاری از یارانش به شهادت رسید.
کماندوهای بعثی هلهله کنان در حال بالا آمدن از تپه بودند؛ عده معدودی از مجروحان که هنوز اندک توانی داشتند به ناچار برای اسیر نشدن خود را به پایین ارتفاعات پرت میکنند.
سید حمیدرضا طالقانی حماسه مقاومت دو روزه گروهان میثم از گردان امام حسین لشکر 14 امام حسین(ع) را روایت کرده است.
در برنامه رادیویی «مرز پرگهر» بخشهایی از این کتاب و وصیتنامه دانشجوی بصیر شهید «علی شریعتمداری» دانشجوی معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) نیز قرائت شد.
آن شهید بزرگوار، به همکلاسیهای خود مجاهدتهای ملت ایران و رزمندگان اسلام را یادآور شده بود و درس خواندن در آرامش و امنیت را مرهون جانفشانیهای آنان برشمرده بود و از همکلاسیهای خود خواسته بود که اگر رضای حق تعالی را در نشستن پشت میزهای دانشگاه مییابند بمانند؛ وگرنه حضور در جبهههای نور علیه ظلمت را اولی میداند و معتقد است در جبهه بیش از شهر میتوان دروس الهی و معنوی را آموخت.
انتهای پیام/ 121