سردار خادمي معاون هماهنگ کننده بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، طي سخناني اعلام داشتند: اين بنياد برابر اساسنامه مصوب مقام معظم رهبري در همه زمينه هاي فرهنگي، هنري، ادبي، تبليغاتي و پژوهشي دفاع مقدس همسنگ و دوشادوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي کشور و ادارات آنها در استان هاي کشور، فعاليت مي کند و همه ساله هجم وسيعي از ماموريت هاي محوله را برابر تدابير مقام معظم رهبري، به انجام مي رساند. با کمال تاسف شاهديم که دستگاههاي تصميم گيرنده در سازمان مديريت و برنامه ريزي سابق ،و نيز معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي سياست جمهوري، کمترين اشراف و عنايتي به برنامه هاي اثرگذار و محتوايي بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس نداشته و ندارند و بودجه هاي فرهنگي اين بنياد را با چند ده ميليون تومان افزايش ، حتي به چيزي حدود نيم درصد از بودجه هاي فرهنگي کشور هم افزايش نداده اند.
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، سردار خادمي افزودند: وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي با بودجه هاي چند صد ميليارد توماني خود در وزارت متبوعه: هنوز هم گلايه مندي و نارضايتي خويش را از عدم افزايش بودجه آن وزارت خانه اعلام نموده اند که البته حق هم همين است. اما بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس با بودجه 6 ميلياردي خود چه بگويد و اين درد کهنه را به کجا ببرد؟
لازم به ذکر است اين بنياد با داشتن 35 اداره کل در تمامي استان هاي کشور و شهرهاي اقماري تهران بزرگ و نيز 30 مرکز فرهنگي دفاع مقدس در کشور و مواجه بودن با سير صعودي مطالبات علاقمندان و عاشقان به نشر آثار فيزيکي و معنوي دفاع مقدس، با بودجه اختصاص يافته موجود، چه کاري از دستش برمي آيد؟
سردار خادمي افزودند : پرسش اينجاست که اين بي مهري و کم لطفي به مقوله فرهنگ ساز، اثرگذار و غني ساز دفاع مقدس، چه معنايي دارد؟ و تا کي ادامه خواهد يافت؟ اين در حالي است که مقام معظم رهبري رفع مظلوميت را از فرهنگ خواستار شده اند.
گفتني است اعضاي محترم کميسيون فرهنگي و اصولگرا و ارزشي مجلس شوراي اسلامي به شدت دايه نشر و حمايت از فرهنگ دفاع مقدس را دارند و بر اين اعتقاد نيز هستند اما عملا در سالهاي اخير بويژه بودجه سال 87 اين بنياد، کمترين دگرگوني و تحولي را در نگرش و تصميماتشان در خصوص مقوله دفاع مقدس شاهد هستيم که هرگز شايسته و مطلوب اين بنياد نخواهد بود.
لازم مي دانيم به استحضار برسانيم که با نگاهي اجمالي و مقايسه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اين نکته کاملا هويداست که بودجه آن وزارتخانه حدودا 82 برابر بودجه اين بنياد مي باشد که نکته بسيار قابل تاملي است.
ايشان در ادامه افزودند : حقيقتا متاثريم ولي ناگزيريم بيان کنيم که اگر اين بنياد با اين بودجه اختصاص يافته ، کليه امور فرهنگي ، ادبي، هنري، پژوهشي، دانشکده علوم و معارف دفاع مقدس و ستادهاي راهيان نور خود را در سراسر کشور کنار گذاشته و فقط و فقط به ساخت باغ و موزه هاي دفاع مقدس در هر استان که مد نظر مقام معظم رهبري است بپردازد متاسفانه بايد اقرار کنيم که حتي با جلب مشارکت از ديگر سازمانها و نهادها شايد فقط قادر به ساخت 5 الي 6 موزه در کشور خواهيم بود. اين بي مهري به مقوله دفاع مقدس در حالي صورت مي گيرد که در سالهاي اخير در حوزه ادبيات و کتاب رشد کمي و کيفي چشمگير و رو به جلويي داشته ايم به نحوي که رضايت و خرسندي مسئولين عالي نظام را در کشور جلب نموده ايم اما معتقديم که هنوز کافي نيست.
در حوزه فيلم، تئاتر، موسيقي و هنرهاي تجسمي ، برنامه هاي بسيار متنوع و گسترده اي براي کشور داشته و داريم که نمونه هايي از آن در جشنواره هاي سراسري تئاتر دفاع مقدس، فيلم دفاع مقدس و موسيقي دفاع مقدس و .... شاهد بوده ايد. اما دريغ از اختصاص اعتبار مناسب که بهره ما از آن فقط شرمندگي ماست که به هنرمندان و علاقمندان فرهنگ دفاع مقدس تقديم مي گردد.
در حوزه تحقيقات دفاع مقدس پروژه هاي عمده و ملي را در دستور کار داريم که مي توان به چاپ جلد اول دايره المعارف بزرگ دفاع مقدس، تدوين تاريخ جنگ، ساخت و راه اندازي پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس و ... اشاره نمود و تو خود بخوان حديث مفصل از اين مجمل.
در حوزه امور تبليغي و فرهنگي دفاع مقدس چگونه بايد، ساليانه از صدها يادواره، جشنواره و کنگره مرتبط با شهداي گرانقدر دفاع مقدس بصورت ملي، منطقه اي و محلي حمايت کنيم به گونه اي که شرمسار حجم وسيع مطالبات خانواده هاي معظم شهدا و دوستداران فرهنگ ناب دفاع مقدس نشويم؟
درد مظاعف اينجاست که مسئولين بودجه کشور، هنوز به اين بنياد به چشم يک دستگاه نابالغ مي نگرند و بودجه هاي اين بنياد را در اختيار ساير دستگاههاي فرهنگي از جمله سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار مي دهند که البته دور از حکمت بوده و جاي بسي تأسف و شگفتي است و ناگفته پيداست که وصول اين نوع اعتبارات عاريه اي چه کار دشوار و نفس گيري است که در بسياري مواقع غير ممکن است. اصولا مرگ بنياد حفظ آثار در امور حفظ و مرمت و بازسازي ابنيه تاريخي و ميراث فرهنگي کشور نظير تخت جمشيد و ... ورودي دارد که ميراث فرهنگي در امور صد در صد تخصصي فرهنگ دفاع مقدس ورود پيدا کند؟!!
بايد خاطرنشان که رياست محترم جمهور، جناب آقاي دکتر احمدي نژاد، به شايستگي در جريان فعاليت هاي اين بنياد در خصوص ستاد مرکزي راهيان نور ( بازديد از مناطق عملياتي دفاع مقدس در غرب و جنوب کشور) و ساخت پارک موزه هاي دفاع مقدس استان ها قرار دارند و دستوراتي هم در اين راستا به مجموعه هاي برنامه ريزي صادر فرمودند اما دريغ و صد افسوس از کمترين التفات و عنايت کارشناسان محترم فرهنگي کشور!؟
مع الوصف بايد اظهار داشت که اگر نبود عنايات ويژه مقام معظم رهبري و خاصه شهداي گرانقدر هشت سال دفاع مقدس، چه بسا بسياري از مأموريت هاي محوله اين بنياد که مطابق با اساسنامه مصوب معظم له مي باشد بر زمين مي ماند.
بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس،مراتب اعتراض، نگراني و دغدغه هاي به حق خويش را نسبت به اختصاص بودجه چه بسيار ناچيز خود در سال 87 اعلام داشته و به جد خواستار بازنگري جدي در بودجه هاي فرهنگي و عمراني خود مي باشد و بديهي است آمادگي خويش را برايرفع هر گونه ابهام و سئوالات مسئولين فرهنگي و بودجه اي کشور اعلام مي دارد.