نخستين «نشست بررسي نقش رسانه‌ها در ترويج فرهنگ دفاع مقدس» در اردبيل برگزار شد

کد خبر: ۱۱۵۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۵:۱۹ - 09March 2008
به گزارش ايسنا در اين نشست كه جمعي از خبرنگاران و نويسندگان و مسؤولان روابط عمومي دستگاه‌هاي اجرايي حضور داشتند، سرهنگ ذكي‌اله خوشبخت، مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس استان اردبيل گفت: دوران دفاع‌مقدس پيشينه و يك شناسنامه مهمي جهت شناساندن ملت ما براي جهانيان و داشتن اعتماد به نفس و خودباوري دستاورد اصلي آن دوران براي ما بوده است، گفت: اگر ما بخواهيم با افتخار آن فرهنگ را حفظ كنيم نياز به همراهي و همكاري همه اقشار جامعه به ويژه قلم به دستان داريم.

وي افزود: ملت ما در دوران 8 سال دفاع مقدس چنان پيروزي‌هايي را خلق كردند كه با پيروزي ديگر جوامع بشري در طول تاريخ بشريت تفاوت دارد.

سرهنگ خوشبخت ادامه داد: در دنيا كمتر مناقشه و جنگي رخ داده كه بر اثر آن بين دو طرف امتيازاتي ردوبدل نشده باشد ولي دفاع مقدس ما تنها رويدادي است كه در جهان علارغم تنها بودن ملت يك كشور و اجماع جهاني در مقابل آن، ملتش با ايثارگريهاي خود بدون دادن هيچ امتيازي به پيروزي قطعي دست يافتند و مجامع جهاني را به اعتراف كردن اينكه ايران مورد تجاوز قرار گرفته و طرف مقابل متجاوز است و بايد تاوان پس دهد، مجبود كرد.

وي خاطرنشان كرد: ما در مقابل آنهايي كه عزت براي جامعه ما خلق كردند رسالت زينب‌گونه بردوش داريم و بايد آنچه را كه در سينه‌ها و فكرها نهفته است براي جامعه بازگو و روشن كنيم .

خوشبخت افزود: بعد از گذشت بيش از دو دهه از پايان جنگ هنوز نتوانسته‌ايم يك عمليات افتخارآميز دوران دفاع مقدس را براي جامعه خود بازگو كنيم در حالي كه ما در مقابل خواسته‌هاي نسل جديد و آينده كه مي‌خواهند از دوران 8 سال دفاع مقدس بدانند مسئول هستيم.

وي با بيان اينكه اين استان هر چند كه يكي از نقاط دور به مناطق جنگي بوده ولي نقش كمتري از نقاط نزديك به آن مناطق در طول 8 سال نداشته است، گفت: براي همه ما وظيفه است كه در برجسته كردن اين نقش تلاش كنيم ولي اصحاب قلم و مطبوعات و آنهايي "درعرضه فرهنگ خالق هستند" به عنوان بزرگترين سرمايه جامعه ما در شكافتن لايه‌هاي پنهان دوران دفاع مقدس و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت نقش ويژه‌اي دارند و ما دست همه كساني را كه از اين فرهنگ و شهيد و شهادت و ايثارگران مي نويسند مي‌بوسيم.

سرهنگ خوشبخت در ادامه با اشاره به اينكه هر اتفاق مهمي كه در اين كشور روي مي‌دهد ريشه آن به دوران دفاع مقدس برمي‌گردد، تصريح كرد: پرداختن به فرهنگ دفاع مقدس در راستاي اين تفكر است كه آن را الگو براي ديگر كارهاي خود قرار داده و جامعه را به طرف رشد و تعالي سوق دهيم و براي تحقق آن نيز نياز به انجام كارهاي ماندگار و خلق اثرهاي ارزشمند از قبيل كتابها، مجلات و فيلم‌هاي مختلف داريم.

وي با ابراز تأسف از اينكه بعد از گذشت سالها از دوران دفاع مقدس به تازگي تنها يك جلد كتاب نمايشنامه در موضوع دفاع مقدس به عنوان سكانس عشق در 20 صفحه در استان نوشته شده است، افزود: آيا تا كنون هنرمندان ما اين توانمندي را نداشتند كه صحنه‌هايي از دوران دفاع مقدس را در قالب ابزار هنري به تصوير بكشانند چرا نبايد كاري كنيم كه ديگر اصحاب قلم و هنر به آن متوسل شوند و از آن بهره جويند؟ دفاع مقدس براي آنهايي كه دغدغه فرهنگي دارند سوژه‌هاي مناسبي دارد.

يوسف اكبري فرماندار اردبيل و مديرمسؤول نشريه محلي وحدت اردبيل نيز در اين نشست بزرگترين مؤلفه قدرت كشورمان را فرهنگ غني دفاع مقدس و اعتقادات مردمي دانست و گفت: متاسفانه امروزه ارزشهاي فرهنگ دفاع مقدس ما مورد كم مهري واقع شده و ضروري است نيروهاي پاك و صادقي چون اهالي قلم و مطبوعات اين سند تاريخي ما را با افتخار به نسل‌هاي بعدي تحويل دهند.

وي يادآورشد: ايثارگران و شهيدان ما با تأسي از نهضت عاشورا وارد ميدان نبرد شدند و ما نيز بايد همچون زينب(س) پيام رسان نهضت خونين دفاع مقدس خود باشيم تا مانند واقعه عاشورا بعد از گذشت قرني در يادها و خاطره‌ها بماند.

اكبري با دعوت از اهالي مطبوعات به اختصاص يك صفحه يا ستون از نشريات خود براي ترويج ارزش‌هاي دفاع مقدس افزود: احياي ارزشهاي دفاع مقدس يك نياز هميشگي و اجتناب‌ناپذير است و نبايد آن را اختصاص به يك مقطع زماني خاص مانند ايام آغاز دوران دفاع مقدس و سالروز عمليات‌هاي مختلف داد.

در ادامه نشست، اكبر غاربي از اعضاي مجمع خبرنگاران و نويسندگان دفاع مقدس استان اردبيل هم با تشريح برخي از اهداف تشكيل اين مجمع و اقدامات انجام يافته از زمان تشكيل آن در استان اردبيل از برگزاري جلسات مختلف كارگاهي و تحليلي در زمينه دفاع مقدس با حضور كارشناسان مربوطه در آينده خبر داد و گفت: اين مجمع آماده پذيرش و جذب هر عضو فعال بوده و از كسانيكه علاقه به فعاليت در اين عرصه هستند دعوت مي‌شود براي پيشبرد هرچه اهداف مجمع خبرنگاران و نويسندگان دفاع مقدس با اي مجمع همكاري كنند.

در اين نشست همچنين برخي از خبنگاران و نويسندگان حاضر به بيان نظرات خود در مورد نحوه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه از سوي اصحاب قلم و مطبوعات پرداختند.

در اين نشست كه با همكاري بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان اردبيل برگزار شده بود از چند نشريه محلي و دانشجويي كه در زمينه دفاع مقدس به طور مستمر مطالب چاپ مي كنند از جمله نشريه خيبر و چشمه اردبيل و نيز از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دفتر نمايندگي اردبيل با اهداي هدايايي تقدير شد.
نظر شما
پربیننده ها