زابلی‌زاده در گفت‌ و‌ گو با دفاع مقدس عنوان کرد

شهدای تفحص شده تلنگری برای تداوم ایثار/ رسانه‌ها ابزاری قدرتمند در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند

مدیر شبکه خبر سیما گفت: شهدای تفحص شده تلنگری دوباره برای تداوم آزادگی و ایثار و آشنایی نسل جوان با فرهنگ شهادت و روحیه ایثارگری هستند.
کد خبر: ۱۱۶۶۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰ - 17February 2014

شهدای تفحص شده تلنگری برای تداوم ایثار/ رسانه‌ها ابزاری قدرتمند در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند

اردشیر زابلیزاده مدیر شبکه خبر سیما، در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس اظهار کرد: رسانهها در فرهنگسازی، انتقال فرهنگ، ارزشها و مفاهیم و آشنا کردن جامعه با گذشته خود دارای نیرو و قدرت بالایی هستند.

وی با بیان اینکه رسانهها باید نسبت به مقوله دفاع مقدس آشنا باشند تا بتوانند در این حوزه موفق عمل کنند، تصریح کرد: رسانهها ابزار و وسیلهای هستند که میتوانند نقش موثر و چشمگیری را در انتقال مفاهیم و ارزشهای دفاع مقدس داشته باشد.

زابلیزاده تاکید کرد: رسانههای کشور در زمینه آگاهسازی نسل امروز با فرهنگ جهاد و شهادت و ایثارگری رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس اقدام کردهاند، اما کارها و اقدامات انجام شده کافی نیست و در این زمینه جای کار بسیاری وجود دارد.

مدیر شبکه خبر سیما با بیان اینکه رسانهها هنوز جای کار بسیاری در راستای انتقال دفاع مقدس دارند، اذعان کرد: ناگفتههای بسیاری از رزمندگان دفاع مقدس باقی مانده که باید به تصویر کشیده شود تا جوانان ما بدانند در آن دوره حساس و به یاد ماندنی بر ملت ایران چه گذشته است.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که رفتارها، روحیات و حالات دوران جنگ را میدانند و خود در آن دوره حضور داشتند موظف هستند تا رویداها و حوادث آن دوران را به نسل امروز، خبرنگاران، کارگردانان و فیلمسازان جوان انتقال دهند تا این موضوعات به درستی مطرح و عنوان شود.

وی ادامه داد: در زمینه ساخت و تولید فیلم با محتوا و رویکرد دفاع مقدس ضرورت دارد تا از افرادی که در سالهای دفاع مقدس حضور داشتند، بهره گرفت تا حقایق آن گونه که بوده است بازگو شود.

زابلیزاده اظهار کرد: دوران دفاع مقدس در حقیقت دوره پر از خاطرات و ناگفتنیهای بسیاری است که نسل جوان و فعلی باید آنها را بداند و اینکه چه اتفاقاتی افتاده و چه عشق و علاقهای بین جوانان در دوران دفاع مقدس وجود داشت.

این رزمنده دوران مقدس اذعان داشت: در صحنههای جنگ، دود و آتش، رزمندگان با اعتقاد خاصی وارد میدان نبرد میشدند و هیچ چیز جز دفاع از خاک و اسلام برایشان معنی نداشت.

مدیر شبکه خبر با اشاره به اینکه شهدا با عشق و علاقهای فرا مادی و با اعتقاد محکم در عرصه نبرد حق علیه باطل حضور پیدا میکردند و همه این ایثارگریها و جانفشانیها باید به نسل جوان انتقال یابد، افزود: ساخت فیلم در حوزه شهدا و زندگینامه آنها یک ضرورت و نیاز است و همچنین رسانهها نیز در مورد ویژگیهای شهدا باید وارد عمل شده و در مورد شهدا مطلب بنویسند.

وی ادامه داد: دقت، تامل و وقت بیشتری نسبت به موضوع دفاع مقدس، زندگی شهدا و ایثارگری جانبازان انجام گیرد و مطالب متنوع و گوناگونی از زبان رزمندگان دوران دفاع مقدس، مطرح شود تا جوانان با آن دوران آشنا شوند.

مدیر شبکه خبر با بیان اینکه رسانهها در راستای فرهنگ دفاع مقدس کار کردهاند اما انتظار رزمندگان دوران جنگ از رسانهها بیشتر و توقعشان به جا و حق است، گفت: صحنهها و خاطرات دفاع مقدس ثبت و ضبط و برای آنها سناریوها نوشته شود تا ارزشها و مفاهیم دفاع مقدس در تاریخ برای همیشه باقی و جاودان بماند.

وی اذعان داشت: فیلمسازان حوزه دفاع مقدس باید فضای آن دوران را به خوبی درک کنند تا بتوانند فیلمهای جذاب و پاسخگوی نیاز مخاطبان را بسازند؛ در صورتی که سازندگان فیلم ها شرایط جبهه و جنگ را به خوبی درک نکنند نمیتوانند فیلم مورد توجه و نیاز جامعه مخاطبان خود را بسازند.

وی اظهار کرد: برخی از صحنههای فیلمهای دفاع مقدس دارای نقص است و با واقعیتها فاصله بسیاری دارد.

وی در ادامه افزود: در زمینه ساخت فیلم، قلم زدن و صحبت کردن در مورد شهید کاوه در مناطق کردنشین، بیان عظمت شهید کاوه، همت و بروجردی و شهید ناصر کاظمی، زبانها قاصر است؛ چرا که رشادتها و جانبازی این بزرگواران به حدی زیاد است که نمیتوان کلامی بر زبان آورد. آنها با وجود مشکلات و سختیهای بسیار وارد میدان رزم شدند و هرگز آن را ترک نکردند.

مدیر شبکه خبر اظهار کرد: با توجه به اینکه رزمندگان در کردستان، همزمان در داخل و خارج با دشمنان میجنگیدند و مبارزه میکردند، تاکنون فیلم مناسب و خوبی که بتواند آن شرایط را به تصویر بکشاند هنوز ساخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه مناطق جنوب با شرایط سختی در دوران جنگ مواجه بودند و لازم است تا به آن نقاط توجه شود، گفت: افرادی که در زمنیه ساخت و تولید فیلم با رویکرد دفاع مقدس وارد شدهاند در آن فضا حضور نداشتند؛ چرا که باید شرایط جنگ و جبهه را دیده و درک کرده باشند تا بتوانند در این عرصه فیلم بسازند یا قلم بزنند.

مدیر شبکه خبر گفت: به خود و دوستان رسانهای که در عرصه رسانهای فعال هستند و همچنین افراد رسانهای که دوران جنگ را دیدهاند انتقاد میکنم، چرا که نتوانستیم آن طور که لازم است مفاهیم آن دوران را به نسل امروز منتقل کنیم.

وی اذعان داشت: پیشکسوتان تجربیات خود را برای انتقال ارزشها و مفاهیم دوران دفاع مقدس به نسل امروز و نسلهای آینده بازگو کنند تا ثبت و ضبط شود.

وی در ادامه این مطلب خاطرنشان کرد: باید از افرادی که در دوران جنگ و دفاع مقدس در حوزه خبر، داستاننویسی و فیلمسازی حضور داشتند دعوت شود تا دوباره وارد میدان شوند و مسئولان از آنها برای آموزش جوانان در راستای انتقال و بازگویی مفاهیم دوران دفاع مقدس استفاده کنند.

زابلیزاده اذعان داشت: انتقال ارزشها و ایثارگری دوران دفاع مقدس و رزمندگان یک ضرورت و نیاز برای جامعه است تا جوان امروز بداند نسل جوان دیروز با اقدامات گسترده و ایثارگری و جانفشانی توانسته در مقابل دشمن غاصب بایستد.

وی ادامه داد: در دوران نبرد حق علیه باطل، دنیا علیه یک انقلاب نوپا و جوان ایستاد و به حمایت از رژیم بعث پرداخت، اما در آن دوره شهیدان رهبر، همت، خرازی اقدامات مهم و موثری را انجام دادند و نظام مقدس جمهوری اسلامی را با خون خود بیمه کردند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به تلاشهای گروه تفحص شهدا و تشییع پیکر شهیدان تفحص شده در نقاط مختلف کشور افزود: تشییع پیکر این شهدا در حقیقت تلنگری برای همگان در راستای تداوم ایثارگری و آزادگی است که مرتب به ما تذکر میدهد تا یادمان نرود شهیدان آرامش امروز را برایمان آوردهاند، بنابراین باید همیشه قدردان آنها باشیم.

مدیر شبکه خبر در پایان با بیان اینکه نباید اجازه دهیم دفاع مقدس فراموش شود، گفت: با توجه به جنگ روانی که غرب ایجاد کرده است اگر در حوزه انتقال ارزشها و مفاهیم دفاع مقدس کوتاهی شود آن دوران ارزشمند به دست فراموشی سپرده خواهد شد؛ بنا بر این باید خاطرات و رخدادهای دوران دفاع مقدس بازخوانی شود.

نظر شما
پربیننده ها