رهبر تیار الوفاء الاسلامی بحرین در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

آمریکا و انگلیس در قبال نقض حقوق بشر در بحرین سکوت کردند

یکی از فعالان سیاسی و رهبران جنبش تیار الوفاء الاسلامی بحرین گفت: آمریکا و انگلیس به حقوق بشر کاری ندارند، بلکه فقط به مصالحشان و نفت خلیج فارس توجه دارند.
کد خبر: ۱۱۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۶ - 20February 2014

آمریکا و انگلیس در قبال نقض حقوق بشر در بحرین سکوت کردند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در آستانه آغاز چهارمین سال از انقلاب مردمی بحرین، مردم این کشور همچنان خواستههای مشروع خود را از حکومت آل خلیفه مطالبه میکنند.

حجتالاسلام سید مرتضى السندی، از رهبران جنبش تیار الوفاء الاسلامی بحرین، دانشآموخته حوزه علمیه و نماینده تیار الوفاء در خارج از کشور که تاکنون پنج مرتبه توسط عمال رژیم ظالم بحرین بازداشت شده، در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس از توطئههای آلخلیفه برای ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی پرده برداشت. متن این گفتوگو در ذیل آمده است.

- به نظر شما چرا حکومت آل خلیفه مجلس علمای بحرین را منحل کرد؟


حکومت آل خلیفه با هدف ایجاد تفرقه میان اهل تسنن و شیعیان و به بهانه اینکه مجلس علمای بحرین فعالیتهای غیر مجاز انجام میدهد آن را منحل کرد، اما ما انقلابیون میدانیم این حکم یک دستور و قرار قضائی نیست، بلکه یک حکم سیاسی است. حکومت آل خلیفه از نقش علما میترسیدند، چراکه علما همراه با مردم بوده و با مظلومیت و دردهای آحاد ملت آشنا هستند، از این رو حکومت علیه مجلس علما فشار وارد کرد تا از حمایت و پشتیبانی مردم دست بردارند.

- انقلابیون بحرین و علمای مجلس اسلامی چه اقداماتی را علیه این اقدام آل خلیفه انجام میدهند؟


انقلابیون و علمای بحرین اعتراض کردند و این حکم قضائی را قبول نکردند؛ از سوی دیگر با تظاهرات، اعتصاب و ارسال نامه به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، مراتب مخالفت خود را با این اقدام آل خلیفه اعلام کردند. در حال حاضر به لحاظ قضایی برای اجرای  این حکم اقدامات جدیدی در دستور کار است و این در حالی است که اعتراضات مختلف نیز همچنان ادامه دارد.

- در این میان وضعیت علمای اهل تسنن چگونه است؟


بیشتر علمای اهل تسنن در بحرین تجربه سیاسی ندارند و از حکومت مستقل نیستند. در انقلاب بحرین بعضی از اهل تسنن نیز شرکت کردند ولی بعد از اجرای نقشه حکومت آل خلیفه مبنی بر ایجاد تفرقه بین شیعیان و اهل سنت و به علت عدم تجربه علمای اهل تسنن بحرین در امور سیاسی، حکومت بحرین تا حدودی موفق به پیاده کردن این توطئه شد.

- در آغاز چهارمین سالگرد انقلاب مردم بحرین چه اقداماتی از سوی ملت انجام می شود و آیا خواسته های مردم تحقق پیدا کرده است؟

الحمدلله انقلاب بحرین در ادامه است، روزانه  و شبانه  تظاهرات در همه روستاها انجام می شود همچنین در سالگرد انقلاب در سراسر بحرین شاهد تظاهرات از صبح تا شب بودیم و مهمترین راهپیمائی تظاهرات بزرگ به دعوت آیه الله شیخ عیسى بود.مردم بحرین برای به نتیجه رساندن عالی انقلاب اصرار دارند به دلیل اینکه خون ها و شهدای بسیاری داده و به یقین پیروز می شوند.

- برنامه رهبران احزاب آزادی بخش بحرین در این برهه از انقلاب چیست؟ چه تعداد احزاب در بحرین وجود دارد و تنوع مذاهب آنها چگونه است؟

رهبران احزاب در بحرین برنامه های زیادی مطرح کرده و تظاهرات بزرگ و گسترده و عمومی در بعضى مناطق انجام شد. تظاهرات روستایی، اعتصاب زندانیان از غذا، تجمع در مناطق عمومی و بستن خیابانهای اصلی و حرکت به سمت میدان لؤلؤ نامه برخی از انقلابیون به برخی از کشورهای اروپایی برپایی نمایشگاه در کشورهای مختلف و همایشهای متنوع در چند کشور از جمله فعالیت های انقلابیون به رهبری احزاب آزادی خواه است.

درباره تعداد احزاب باید بگویم احزاب در بحرین زیاد هستند ولی احزاب شیعی هفت حزب معارض اند و احزاب آزادی خواه و اهل تسنن زیادی در بحرین موجود هستند.اما احزاب شیعی سقوط نظام آل خلیفه را می خواهند و احزاب دیگر اصلاح نظام را مطالبه می کنند.

- نقش عربستان سعودی ورژیم صهیونیستی در تحولات بحرین را چگونه ارزیابی می کنید
؟

عربستان با ارتش خود وارد بحرین شد و تمام امکاناتش را به  آل خلیفه واگذار کرد، آنها مساجد شیعیان بحرین را تخریب کردند، بسیاری از زندانیان را مورد شکنجه قرار دادند و به اعتقادات آنها در زندان توهین کردند، همچنین حسینیه های بحرین را خراب کرده و انقلاب بحرین را از نظر رسانه ای محاصره کردند. از سوی دیگر همه دنیا به خاطر مصالحشان از مردم بحرین دفاع نمی کنند و با اینکه جنایتهای زیادی علیه مردم بحرین اعمال شده اما  خبر این جنایات بسیار محدود در شبکه های رسانه ای جهان منعکس شد.

- موضع امریکا، انگلیس در قبال نقض حقوق بشر در بحرین چیست؟


امریکا و انگلیس به حقوق بشر توجه نمی کنند بلکه به مصالحشان و نفت خلیج فارس توجه دارند. از این رو با ورود ارتش عربستان به بحرین و جنایات این ارتش اعتراض نکرده و از مردم بحرین دفاع نکردند.

- توقعات مردم بحرین از حکومت آل خلیفه چیست؟


مردم بحرین هر تظاهراتی که برگزار میکنند سقوط نظام حاکم را در قالب شعار فریاد می زدند و آنها  می دانند این حکومت خائن است چراکه در همه تعهداتش خیانت کردند، ولی بعضی گروه های سیاسی معارض تحت فشار امریکا چندین بار در گفتگوها و مذاکرات با حکومت شرکت می کنند اما به نتیجه مطلوب نرسیدند.

- وضعیت مساجد و مراکز مذهبی شیعیان در بحرین چگونه است؟


در بحرین 38 مسجد را با خاک یکسان کرده و خیلی از مراکز مذهبی را تخریب کردند، اما امروز مردم اصرار می کنند که دوباره آن مساجد را احیاء کنند و نماز جماعت در فضای مساجد تخریب شده اقامه می کنند، همچنین مردم بعضی از آن مساجد را دوباره بنا کردند، اما در حال حاضر مراکز مذهبی تحت فشار هستند، که آخرین قضیه مجلس علماء بحرین بود که منحل شد، از سوی دیگر مردم به فشار حکومت توجه نمی کنند و برنامه های تبلیغی وسیاسی خود را ادامه می دهند و برنامه های متنوع در حسینیه ها و مساجد و مراکز تبلیغی را برپا می کنند.

- از زمان دعوت ولیعهد بحرین برای گفتگو در ژانویه امسال تا به این لحظه بیش از صد نفر بازداشت شده اند، آیا این گفتگوها به نتیجه می رسد؟


از ابتدا که دعوت ولیعهد مطرح شد این طرح یک حیله بود و مردم بحرین ولیعهد را متهم میکنند، ما نیز اعتقاد داریم ولعهد جدیت برای گفتگو و مذاکره ندارد چراکه اگراو جدیت داشت مذاکرات به نتیجه مثبت میرسید، آنها در نزدیک سالروز انقلاب و مسابقات فرمولا موضوع گفتگو را مطرح میکنند و بعد از این رویدادهای خاص مذاکرات لغو میشود و در نهایت ما معتقدیم این مذاکرات به نتیجه نمیرسد.

گفتگو: وجیهه سادات حسینی

نظر شما
پربیننده ها