سيروس ميانجي:استادان درس آشنايي با دفاع مقدس حتماً بايد از رزمندگان فاع مقدس باشند

کد خبر: ۱۲۵۱۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۸۸ - ۰۸:۲۰ - 03October 2009
به گزارش سايت ساجد به نقل از ايسنا ،سيروس ميانجي به ويژگي‌هاي 8 سال جنگ تحميلي اشاره كرد و افزود:در بررسي جنگ، دو ويژگي بارز بيشتر نمايان مي‌شود. دفاع از كيان ملي و ميهني و همچنين دفاع از عقيده، فرهنگ و اعتقادات اسلامي نظام و كشور.

وي ادامه داد: دفاع از كيان كشور، به نوعي يك وظيفه ملي به شمار مي‌رفت و شرايط ويژه‌اي را مي‌طلبيد. به گونه‌اي كه در آن برهه، مردم آماده حوادث مربوط به جنگ بودند. اما خوشبختانه امروز اين شرايط حاكم نيست و كشور به لحاظ فيزيكي و نظامي، دشمني روبروي خود ندارد. در بحث دوم علاوه بر وظيفه ملي، به نوعي يك بحث ديني و شرعي نيز مطرح است، به گونه‌اي كه اين بحث از دفاع‌مقدس طبيعتاً امروز نيز مصداق دارد.

ميانجي تصريح كرد:همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند، دشمنان نظام در بُعد اعتقادي و فرهنگي، مراحلي همچون شبيخون فرهنگي، تهاجم فرهنگي و امروز نيز جنگ فرهنگي را طي كرده‌اند؛بنابراين، اين مسائل ايجاب مي‌كند كه روحيه شجاعت، دلاوري، ايثار و وحدت در مقابل دشمنان در شرايط فعلي نيز حاكم باشد، چرا كه دشمنان نظام ديگر به صورت فيزيكي در مقابله با كشور نيستند، بلكه امروز به صورت جنگ نرم در پي ايجاد رخنه در كشور هستند. اگر مردم و مسئولين روحيه موجود در 8 سال دفاع مقدس را داشته باشند، بهتر مي‌توانند در مقابل اين تحركات ايستادگي كنند.

وي يادآور شد: لازمه حال و هواي جبهه‌ها اين بود كه مسائل مادي و مباحث غير معنوي در وجود انسان كمرنگ شود. انسان ذاتاً كمال‌طلب است و مي‌خواهد به كمال نهايي برسد. در آن شرايط، حال و هواي دفاع مقدس با نيازهاي فطري انسان مطابقت مي‌كرد و اين احساس وجود داشت كه در آنجا يك آرامش روحي و رواني وجود دارد.

ميانجي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو، به جمع‌آوري اسناد و مدارك دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: در حين جنگ، اينكه اين اسناد و مدارك جمع‌آوري شود، عملاً منتفي و يا بسيار اندك بود و بعد از پايان جنگ نيز با مطرح شدن مباحث سازندگي و جبران خسارت‌ها، به مقوله جمع‌آوري اسناد كمتر توجه شد. اما خوشبختانه در دهه اخير به اين مسائل بيشتر اهميت داده شده است.

وي اظهار كرد: طي يك دهه اخير مسئولان و دست‌اندركاران حوزه دفاع مقدس متوجه شده‌اند كه به بيش از 10 درصد اسناد، مدارك، وقايع و ابعاد مختلف حوزه دفاع مقدس پرداخته نشده است. اين امر به معناي اين است كه در حدود 90 درصد از اين حوزه هنوز مغفول مانده است.

ميانجي ادامه داد: طي چند سال گذشته كارهاي بزرگي آغاز شده است و اميدواريم در سال‌هاي آتي كارهاي به جا مانده را به ثمر برسانيم. اما در نظر داشته باشيد كه اينگونه امور را نمي‌توان از طريق يك اداره و يا يك تيم خاص انجام داد و بايد همه مردم، دست‌اندركاران و دستگاه‌هاي اداري در اين زمينه همكاري كنند.

وي خاطرنشان كرد: يك سري برنامه‌هاي كلي وجود دارد كه به صورت دائم در حال اجرا شدن است. از سال‌هاي گذشته كليه اسناد و مدارك مربوط به دفاع مقدس در حال جمع‌آوري است، يعني كار جمع‌آوري اسناد از هر رزمنده، خانواده شهيد، يگان رزمي و نظامي، پشتيباني و غيره آغاز شده است. بنا داريم اسناد كليه عمليات‌هاي دفاع مقدس را با همه جزئيات از جنبه نظامي، فرهنگي در همه ابعاد جمع‌آوري و بازخواني كنيم.

ميانجي گفت: اين كارها به تدريج در حال انجام است و نهايتاً اين اسناد در كنگره‌اي به نام كنگره سرداران و 3000 شهيد استان به صورت كتاب، فيلم و كارهاي پژوهشي منتشر و بخش عمده‌اي از تاريخ دفاع مقدس بازخواني خواهد شد. در سال 74 بخشي از اسناد استان زنجان در طول دفاع مقدس در كنگره استان‌هاي آذري‌زبان ارائه شد، اما زنجان در حاشيه قرار داشت.

اين مقام مسئول به ارائه 2 واحد درس اختياري آشنايي با دفاع مقدس در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت: در ترم گذشته در دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان، اين مسئله در 2 كلاس پيش‌بيني شده بود و در ترم جاري اين كلاس ها به 4 كلاس افزايش يافته است. خوشبختانه ارائه اين درس در حوزه علميه خواهران و برادران و همچنين دانشگاه آزاد اسلامي واحد ابهر نيز در اين ترم صورت پذيرفته است و اميدواريم از ترم آينده در دانشگاه زنجان نيز اين امر محقق شود.

ميانجي به شرايط اساتيد اين درس اشاره كرد و افزود: ارائه درس آشنايي با دفاع مقدس به صورت آزمايشي و اختياري است و در حال محك زدن خود، اساتيد و دانشگاه‌ها هستيم. زيرا اساتيد اين درس حتماً بايد از رزمندگان 8 سال دفاع مقدس بوده و داراي درجه كارشناسي ارشد باشند.

وي به فعاليت‌هاي انجام شده در هفته دفاع مقدس امسال اشاره كرد و گفت: در اين هفته افتتاح برخي از پروژه‌هاي عمراني و سرمايه گذاري را در استان شاهد بوديم و در همه شهرستان‌هاي استان يادواره شهدا برگزار شد. برگزاري نمايشگاه در همه شهرستان‌هاي استان، رونمايي از موسيقي دريادلان با همكاري هنرمندان استان، برگزاري جشنواره شعر دفاع مقدس، ساخت و پخش مستند اصاحب، بازخواني عمليات محرم كه رزمندگان استان نقش موثري در آن داشتند، برگزاري نمايش خياباني و غيره از جمله برنامه‌هاي اجرا شده در اين هفته بوده است.
نظر شما
پربیننده ها