بعد از حادثه 6 تير آقا فرمودند در "نخستين فرصت به مسجد ابوذر مي‌آيم

کد خبر: ۱۲۷۹۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۰ - ۰۶:۲۴ - 28June 2011

به گزارش سايت ساجد ،‌ صداي انفجاري در مسجد و فضاي بيرون مي‌پيچد. مردم سراسيمه و گروه‌گروه به طرف محل انفجار مي‌دوند؛ هنوز هيچ‌كس به درستي نمي‌داند چه اتفاقي افتاده است؛‌ شايعاتي بر سر زبان‌هاست كه به جان يكي از مقامات كشوري سوء قصد شده است. در مدت كوتاهي جمعيت زيادي در مقابل مسجد ابوذر جمع مي‌شوند. بعضي‌ها اشك مي‌ريزند و بعضي هم شعار مي‌دهند: «مرگ بر منافق ... مرگ بر منافق ...».

هميشه در تاريخ ملت‌ها روزهايي وجود دارند كه سرنوشت سازند. اين روزهاي سرنوشت‌ساز گاهي غم‌بارند و گاهي عبرت‌آموز؛ حالا وقتي بعد از 30 سال به گذشته بر مي‌گرديم مي‌بينيم كه سال 1360 يكي از غمبارترين سال‌هاي تاريخ انقلاب اسلامي ايران است؛ سالي پر از ترور و سوء قصدهاي كور بدخواهان انقلاب كه مي‌خواستند در برابر سيل خروشان مردم مقاومت و در اين رودخانه پرخروش در خلاف جهت شنا كنند. اين تلاش گمراهانه اگرچه نتوانست به نهال نو پاي انقلاب آسيب وارد كند اما انسان‌ها و خدمتگزاراني را از اين ملت گرفت كه فقدان هر يك از آنها ضايعه‌اي جبران‌ناپذير بود. ششم و هفتم تير و هشتم شهريور ماه سال 1360 از روزهايي است كه در تقويم ذهنمان ثبت شده است.

6 تير 1360 روزي است كه به جان مقام معظم رهبري كه در آن زمان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، عضو حزب جمهوري اسلامي ايران و امام جمعه موقت تهران بودن سوءقصد شد و ايشان به شدت مجروح شدند. فرداي آن روز نيز در حادثه‌اي خونبار در حزب جمهوري، شهيد آيت‌الله بهشتي و 72 يار باوفاي انقلاب به شهادت رسيدند.

*منافقين با پخش شايعه در صدد شبهه‌افكني بودند

حجت‌الاسلام رضا مطلبي امام جماعت مسجد ابوذر  در خصوص حادثه 6 تير 1360 اظهار داشت: آمدن مقام معظم رهبري به مسجد ابوذر مقدماتي داشت چرا كه ايشان به عنوان نماينده مجلس شوراي اسلامي و امام جمعه موقت تهران داراي محدوديت وقت بودند و در آن دوره زماني، مسئله مهم كشور كه آسيب جدي به انقلاب اسلامي وارد مي‌كرد شايعات و دروغ‌هاي بي‌جايي بود كه توسط گروه‌هايي در بين مردم به طور مستقيم پخش مي‌شد.

وي در ادامه افزود: در آن فاصله زماني سر هر كوچه گروه‌هاي 2 يا 3 نفر راجع به شايعات موجود در كشور با يكديگر صحبت مي‌كردند و اين مسئله‌اي بود كه دشمن براي جامعه اسلامي به وجود آورده بود و به خصوص اين شايعات بيشتر درباره اشخاصي همچون آيت‌الله بهشتي، مقام معظم رهبري و آيت‌الله موسوي اردبيلي مطرح بود.

امام جماعت مسجد ابوذر يادآور شد: يادم هست آن روزها در ميدان مقدم و ميدان ابوذر جمعي مي‌نشستند و اينگونه صحبت‌ها را مطرح و با يكديگر بيان مي‌كردند و اينجا بود كه مقام معظم رهبري كه به اينگونه مسائل آشنايي داشتند، خواستند تا در جنوب تهران طي جلسه‌اي با اين هجمه باطل مبارزه كند.

حجت‌الاسلام مطلبي گفت: مقام معظم رهبري روزهاي شنبه در مسجد «حاج ابوالفتح» در خيابان ري سخنراني مي‌كردند؛ اما از آنجايي كه حزب جمهوري خواستار اين بود كه آنگونه جلسات در جنوب تهران برگزار شود، مسجد ابوذر را براي اين برنامه‌ها مناسب ديدند و از ما براي همكاري در برگزاري اين برنامه دعوت به همكاري كردند و ما هم با استقبال از اين پيشنهاد، مسجد ابوذر را از همه جهات به خوبي آماده كرديم.

*پرداختن به شايعات روز و روشنگري مهمترين موضوع سخنان مقام معظم رهبري بود

وي در ادامه افزود: براي برگزاري بهتر مراسم من دستور دادم تا در حياط مسجد يك ميزي با تعداد زيادي پريز برق آماده كنند تا ضبط‌‌ها را بر روي آن قرار دهيم. همه چيز براي يك برنامه خوب آماده شد، اما مقام معظم رهبري با يك تماس تلفني با واسطه اعلام كردند، به خاطر جلسه مهمي كه براي استيضاح بني‌صدر در مجلس وجود دارد، سخنراني ايشان لغو شود.

امام جماعت مسجد ابوذر يادآور شد: چند روز بعد از لغو سخنراني آيت‌الله خامنه‌اي در مسجد ابوذر، روزنامه جمهوري خبر حضور مقام معظم رهبري را در روز شنبه 6 تيرماه در مسجد ابوذر منتشر كرد؛ اين بار ايشان زودتر از موعد مقرر در مسجد حضور يافتند و مدتي در حيات مسجد جمعي از همرزمان و ارادتمندان‌شان گرد ايشان حلقه زدند و گپ و گفت داشتند.

وي تصريح كرد: نماز ظهر را به امامت ايشان اقامه كرديم و ايشان در فاصله دو نماز، به سخنراني پرداختند. ايشان در اين سخنراني از توطئه و شايعاتي كه تاكنون جامعه اسلامي با آن روبه‌رو بوده است، سخن گفتند و مثال‌هايي از جنگ بدر و حنين زدند.

حجت‌الاسلام مطلبي در ادامه افزود: در ميان اين صحبت‌ها بود كه يك سياهي پشت سرم احساس كردم؛ آن فرد با تمام شهامت و شجاعت جلو رفت تا ضبط خود را نزديك سخنران بگذارد و ما فكر كرديم به خاطر ضبط كردن بهتر صدا مي‌خواهد آن را نزديك مقام معظم رهبري قرار دهد و هيچگاه فكر ترور ايشان به ذهن ما خطور نكرد.

امام جماعت مسجد ابوذر تصريح كرد: چند ثانيه بعد از قرار دادن ضبط، بلندگو شروع كرد به صوت كشيدن و آقا در صحبت‌هايشان تذكري براي درست كردن بلندگو دادند و چند قدمي براي بهتر شدن صدا جا به جا شدند كه ناگهان صداي مهيبي برخواست و مقام معظم رهبري بر زمين افتاد و خواست و اراده خداوند اين بود كه در اين حادثه آقا به تنهايي مجروح شوند چرا كه ممكن بود فرداي آن روز با حضور در حزب جمهوري هدف توطئه بزرگتري قرار بگيرند.

*مقام معظم رهبري از مسجد ابوذر به عبارت «مسجد خودمان» ياد كردند

حجت‌الاسلام مطلبي با بيان اينكه اين حادثه بعد از استيضاح و بركناري بني‌صدر اتفاق افتاد، خاطرنشان كرد:‌ بعد از حادثه 6 تير 60، در سازمان تبليغات اسلامي به خدمت مقام معظم رهبري رسيدم؛ آقاي جنتي افراد شركت‌كننده‌ در جلسه را معرفي مي‌كرد؛ زماني كه نوبت به معرفي بنده رسيد، سرم را پايين انداختم و خجالت كشيدم؛ حضرت آقا بعد از شنيدن عنوان مسجد ابوذر فرمودند «مسجد خودمان» و ادامه دادند «در اولين فرصت براي برنامه‌اي به مسجد ابوذر مي‌آيم» كه در انتخابات رياست جمهوري بدون هماهنگي به مسجد ابوذر آمدند.

وي با بيان اينكه مجروح شدن مقام معظم رهبري در مسجد ابوذر را مي‌توان تقدير الهي دانست، گفت: اگر مقام معظم رهبري در 6 تير 60 در مسجد ابوذر مجروح نمي‌شدند قطعاً در جلسه حزب جمهوري در 7 تير شركت مي‌كردند و به شهادت مي‌رسيدند و اين اراده و مشيت الهي بود كه ايشان با مجروحيت در مسجد ابوذر مدتي را در بيمارستان بستري شوند تا از اين گونه خطرها مصون بمانند.

*اقدامي براي ماندگاري آثار انفجار 6 تير در مسجد ابوذر صورت نگرفت

وي گفت: با انفجار ضبط بمب‌گذاري شده جاي برخورد تركش‌هايش بر ديوار مسجد ابوذر تا مدت‌ها باقي بود و ما هم چند سالي آنها را نگه‌ داشتيم تا ياد و خاطره اين حادثه زنده نگه‌داشته شود؛‌ اما متأسفانه توجهي به اين امر نشد و در بازسازي‌هاي جديد مسجد اين اثر از ميان رفت.

 

فارس

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار