محدثی خراسانی:

خاستگاه و تفکر شاعر ایرانی، اسلام و قرآن است

شاعر آیینی کشور گفت: خواستگاه ادبیات ما دینی است و شعر فارسی را شعر عرفانی می دانیم.
کد خبر: ۱۳۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲ - 11March 2014

خاستگاه و تفکر شاعر ایرانی، اسلام و قرآن است

به گزارش خبرگزای دفاع مقدس، مصطفی محدثی خراسانی شاعر آیینی درباره چگونگی حضور مفاهیم دینی و مذهبی در ادبیات کشورمان، اظهار داشت: در آمیختگی ادبیات با مفاهیم، مبانی و آموزه های اسلامی و قرآنی به قدری مشهود است که چه در تاریخ شعر فارسی و چه در شعرهای ناب معاصر به جای این که تلاش کنیم ببینیم کدام آثار و شاعران مذهبی است باید تلاش کنیم و ببینیم کدام آثار مذهبی نیستند.

وی ادامه داد: خواستگاه ادبیات ما دینی است و شعر فارسی را شعر عرفانی می دانیم و قله های امروز  شعر فارسی در راه معرفت می تازند. این درست نیست که فقط شعرهایی که ویترین مذهبی دارند به عنوان شعر آیینی بدانیم.

محدثی با اشاره به این که بسیاری از آثار منتشر شده در حوزه شعر را جزء شعرهای مذهبی می توان برشمرد، تصریح کرد: خاستگاه و تفکر شاعر ایرانی، اسلام و قرآن است. در تاریخ ادبیات نیز بیشتر آثار بزرگان محتوای دین و مذهب داشته اند. کدام بزرگ شعر فارسی را سراغ دارید که آثارش ماندگار شده و آن را نتوانید به قرآن متصل کنید؟

این شاعر با تاکید بر این که شاعرانی که جدا از هیاهوهای رسانه ای شانس ماندگاری پیدا می کنند شاعران مذهبی هستند، عنوان داشت: زمان که بگذرد و امواج تبلیغاتی فروکش کند مشخص می شود که چه اشعاری و چه شاعرانی ماندگار می شوند.

محدثی تاکید کرد: به شاعران 30، 40 سال اخیر که نگاه می کنید، می بینید که بر روی برخی چهره ها خیلی تبلیغات شده که آن ها را چهره های جهانی معرفی کنند و به بهانه جایزه هایی مانند نوبل و غیره آثار آن ها را ماندگار نشان دهند.

وی با اشاره به چهره های شاخص شعر کشور در دوران پس از انقلاب اسلامی گفت: پس از انقلاب نیز شخصیت هایی همچون قیصر امین پور، سید حسن حسینی و علی معلم احساس می شود چهره های جریان سازی هستند که از همین الان تشعشعات ماندگاری را در آثار آن ها می توان دید. بین نسل جوان هم آثار چشم گیری می بینیم که این ها چون هنوز در ابتدای راه هستند قضاوت در موردشان زود است. البته بارقه های امید را در آثار جوانان می بینم.

نظر شما
پربیننده ها