به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار "بهروز اثباتی" فرمانده قرارگاه سایبری ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: از آنجائیکه در دوران دفاع مقدس مسئولیت تبلیغات جنگ را برعهده داشتم با شهید آوینی آشنایی بیشتری پیدا کردم. رفته رفته در سال 64 با ملحق شدن برخی از همکاران نزدیک به روایت فتح این مراودات شکل صمیمیتری پیدا کرد.
شهید آوینی بر مبنای نیاز انقلاب اسلامی حرکت میکرد
وی در پاسخ به این سوال که چه عاملی شهید آوینی را از مهندسی معماری به مستندسازی در حوزه دفاع مقدس کشاند، تصریح کرد: ما شهید آوینی را فرزند خلف و صالح انقلاب اسلامی میشناسیم. مهمترین ویژگی این سلاله سادات، انتخابهای درست و شایسته بود که بر مبنای نیاز انقلاب اسلامی انجام میداد. چون همواره فراتر از رشته، تخصص و مسئولیت خودش حرکت میکرد و هیچگاه اغنا نمیشد.
سردار اثباتی اشاره کرد: شاید اگر مهندسی معماری را هم دنبال میکرد باز هم موفق میشد. اما روحیه هنرمندانه و مدیریت جهادی این شهید به صورت توامان باعث میشد که تعریف تازهای از نیازهای انقلاب اسلامی معنا شود. البته اگر نگاه فرهنگی درست شهید آوینی را به این دو وجه اضافه کنیم یک ترکیبی به وجود میآید که شهید آوینی را در حوزه فرهنگ و هنر به اوج خودش میرساند.
از مهندسی تا روایتگری
فرمانده قرارگاه سایبری ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه دغدغه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، شهید آوینی را به یک روایتگر حقایق انقلاب تبدیل کرد، اظهار کرد: وقتی برای اولین بار با نام جهاد به تلویزیون آمد نگاه جامعه شناسی تصویری در حوزه جنوب کشور را بسیار شایسته به رخ همگان کشاند اما آغاز دفاع مقدس و ایجاد دغدغه آن در درون سیدمرتضی روندی را بوجود آورد که این شهید بزرگوار از یک مهندس به یک روایتگر حقایق انقلاب اسلامی تبدیل شد.
آوینی پایه گذار سبک اشراقی در مستندسازی
سردار اثباتی، شهید آوینی را پایه گذار سبک اشراقی در حوزه مستندسازی خاص دفاع مقدس دانست و افزود: من معتقدم شهید آوینی یکی از عناصر تأثیرگذار ایجاد و ترویج فرهنگ دفاع مقدس است. چراکه ایشان توانستند در چارچوب رسانههای نوین همچون تلویزیون، سبکی را در روایت دفاع مقدس پایه گذاری کنند که بعدها خودشان آن را مستند اشراقی خواندند. سیدمرتضی با قلم و دوربین خود توانست بخشی از نظام رسانهای ما را به خط کند و به نحو شایستهای آن فضای معنوی و شور و حال رزمندگان دفاع مقدس را به مردم القا کند و هنرمندانه در اختیار مخاطبی بگذارد که تشنه شناخت این فرهنگ بود.
مشکل هنر ما فرصتنشناسی است
وی خطاب به هنرمندان و اهالی فرهنگ توصیه کرد: بزرگترین نقطه اوج شهید آوینی، شناخت فرصتهای مغتنم بود. او میدانست باید کجا باشد و این فرصتطلبی نیاز به دانش و اندیشه بالایی دارد. امروز بزرگترین مشکل هنر ما این است که هنرمندان ما نمیدانند که باید کجا باشند، چه دیدگاه و مقاصدی را دنبال و چگونه آنها را تبیین و بیان کنند اگر هنرمندان به این نکتهها توجه کنند، رسیدن به سعادت و موفقیت فرهنگ و هنر کشورمان حتمی است.
سردار اثباتی ادامه داد: حقیقتاً شهید آوینی را آموزگار هنرمندان و اهالی فرهنگ کشور میدانم. واقعاً در طول دوران زندگی ایشان دیدم که هرگاه انقلاب به وجود ایشان نیاز داشته، بودهاند. آنچه را باید میگفت که گفت و آنقدر زیبا بیان کرد که لازم بود؛ اینها همه شاخصه هنری شهید آوینی بود.
هنرمند رسالت خطیری نسبت به اعتلای فرهنگ دارد
فرمانده قرارگاه سایبری ستادکل نیروهای مسلح در پاسخ به این سوال که چه ویژگی در شهید آوینی شاخص است که در هنرمندان ما دیده نمیشود، افزود: هنرمند امروز ما را نمیتوان با شهید آوینی 20 سال پیش مقایسه کرد. ولیکن الگوبرداریها از اهمیت خاصی برخوردار است. امروز وقتی اثر ابراهیم حاتمیکیا را میبینم احساس میکنم نوعی اندیشه شهید آوینی در آن وجود دارد. هنرمندان ما باید به ذات اصلی خودشان برگردند و بدانند هنرمند رسالت خطیری نسبت به اعتلای فرهنگ کشور خود دارد، آنگاه به تفکرات، اندیشهها و اهداف شهید آوینی نزدیکتر خواهند شد.
وی در خصوص مدیریت جهادی شهید آوینی، اذعان کرد: وقتی شهید آوینی تصمیم میگرفت کاری را انجام دهد با تکیه بر ارتباط مستقیم و قویاش با خداوند متعال، عبادت و تلاش بیوقفه و فراوان انجام میداد. جالب است بدانید اگر قرار بود کاری را انجام دهد الزاماتش را از ارتباط با خدا، دعا و ذکر پیدا میکرد. جحد و کوشش یک مجاهد فی سبیل الله باید محتوا داشته باشد که این ویژگی بارز شهید آوینی بود.
آوینی را خوب معرفی کنیم
سردار اثباتی در پایان خاطرنشان کرد: توصیهام این است که مسئولین و متولیان فرهنگی کشور کمک کنند که به بهترین شکل ممکن شهید آوینی را برای مردم خصوصاً جوانان تعریف کنیم. امروز متأسفانه الگوهای ناپسندی را غربیها به جوانان پیشنهاد میکنند و برخی هم به سمت و سوی آنها میروند در حالیکه ما میتوانیم با القای فرهنگ درست از شهدا خصوصاً مردانی همچون آوینی، روح نسل جوان را تغییر و تحول دهیم تا آنها جا پای این بزرگان بگذارند و زودتر به موفقیت برسند.
گفتگو از مجتبی برزگر