به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، دومین نشست صمیمی" کهنه سربازان دفاع مقدس " مزین به نام "سرلشکر شهید علی محمد رسولی" با حضور جمعی از فرماندهان از جمله محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، امیر سرتیپ دوم امیرنظام اکبری معاون احتیاط نیروی زمینی ارتش، دکترعلی فتح الله زاده مدیرعامل باشگاه استقلال تهران و جمعی از کهنه سربازان 8 سال دفاع مقدس در ساختمان نذر فرهنگی شهرداری تهران، واقع در بوستان آزادگان برگزار شد.
سرگرد قاسم رحیمی دبیر اجرایی همایش در ابتدای مراسم به بیان اهداف این نشست پرداخت و گفت: کثرت حضور سربازان دفاع مقدس که به بیش از حدود سه میلیون نفر می رسند، موضوعیتی را برای اجرای گردهمایی های بزرگ در سراسر ایران به همراه آورده است. جمع کردن کهنه سربازان باعث تداعی خاطره رشادت های این رزمندگان و احساس هویت خواهد شد و همچنین انجام این کار بزرگ ارتباط نسل گذشته با جوانان امروز را اقزایش خواهد شد.
رحیمی ادامه داد: بیشتر کهنه سربازانی که در 8 سال دفاع مقدس حضور داشته اند بین 18 تا 30 ماه به انجام خدمت مقدس سربازی پرداخته و بیشتر این دوره را در مرزهای کشور سپری کرده اند.
سرگرد رحیمی دبیر نشست صمیمی "کهنه سربازان دفاع مقدس" اظهار داشت: سربازان ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول 8 سال دفاع مقدس بیشترین آمار شهدا را در بین تمام اقشار جامعه را داشته اند.
وی افزود: غفلت از تجلیل و پرداختن به مقوله کهنه سربازان دفاع مقدس تا حدودی به دلیل تجدید قواء و تقویت زیر بناهای ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده است که تا حدودی پذیرفتنی است، اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که ما نگاه ویژه ای به این مقوله از دفاع مقدس داشته باشیم.
رحیمی در پایان گفت: برای ساماندهی و ثبت خاطرات و رشادت های "کهنه سربازان" تدابیری اندیشیده شده است که هم اکنون در آستانه تاسیس شبکه اجتماعی "همیشه پندار" هستیم تا کهنه سربازان به راحتی بتوانند صفحه ای در این شبکه برای خودشان جهت ثبت خاطرات و بازیابی همرزمان و دوستانشان در طول خدمت داشته باشند.
ضرورت تصویر سازی لایحه های پنهانی جنگ برای نسل امروز
در ادامه این نشست صمیمی امیر سرتیپ دوم ستاد امیر نظام اکبری معاون احتیاط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تشکراز برگزار کنندگان مراسم صمیمی تجلیل از کهنه سربازان 8 سال دفاع مقدس، تبریک عید فطرو روز خبرنگار به ایراد سخنانی پرداخت.
امیرسرتیپ دوم اکبری گفت: با نگاه به تاریخ ایران می فهمیم هر زمان جنگی در این کشور رخ داده تکه ای از خاک ایران جدا شده است، آخرین باری که این اتفاق افتاد سال 1354 بود که بحرین از ایران جدا شد. افتخار ما در دفاع مقدس این است که توانستیم از خاک کشورمان دفاع کنیم به گونه ای که یک ذره از این خاک به دشمن واگذار نشد.
وی افزود: اگر بخواهیم گذری به تاریخ قبل از اسلام هم داشته باشیم، در سخنان پادشاه ایران داریم که خسروپرویز گفته است: من پادشاه کشوری هستم که آفتاب در آن افول نمی کند، بی تردید این جمله نشان از عظمت این خاک داشته است، ایران در آن زمان بسیار بزرگ و پهناور بوده است.
معاونت احتیاط نیروی زمینی ارتش ادامه داد: کشورمان ایران در طول 8 سال دفاع مقدس تک و تنها، مردانه جنگید و به اعتقاد من همان روزهای اول جنگ ما پیروز شدیم، بنده معتقدم ما هرگاه استراتژی دشمن را بر هم بزنیم دشمن را شکست داده ام و ما در دفاع مقدس توانستیم استراتژی رژیم بعثی را بر هم بزنیم.
اکبری تسریع کرد: دشمنی که قصد داشت در طی 3 روز خوزستان و با یک هفته کل ایران را تسخیر کند ولی بیش از یک سال طول کشید که کمتر از یک درصد از خاک ما را تصرف کرد، و ما در کمتر از یک سال توانستیم بیشتر از سه چهارم از مناطق تحت اشغال را از دست دشمن بگیریم.
امیرسرتیپ دوم اکبری گفت: جا دارد که ما تمام دوران دفاع مقدس را برای نسل امروزمان تصویر سازی کنیم، به نظر من ما نتوانسته ایم تصویر درست و منظمی در ابعاد مختلف دفاع مقدس برای جامعه ساخته و پرداخته کنیم، جنگ دارای لایحه های زیاد و پنهانی است، رشادت ها، شهامت ها، تدبیرها، نوآوری ها، ابتکارات زیاد و فوق العاده ای که به آنها پرداخته نشده است را باید تصویر سازی کنیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)گفت: آب را باید از سرچشمه گرفت زیرا سرچشمه آب به دور از هر گونه آلودگی و ناخالصی است و شما "کهنه سربازان دفاع مقدس" سرچشمه این موضوع هستید که مصداق این حدیث شریف می باشید.
معاونت احتیاط نیروی زمینی ارتش ادامه داد: جنگ را باید در ابعاد مختلف به مردم معرفی کنیم تا نسل امروز بتواند ارتباطش را با نسل گذشته برقرار کند، و این یک وظیفه سنگین است که بر دوش خبرنگاران و فعالان رسانه قرار گرفته است.
اکبری تسریع کرد: عملیات دارای سه بخش مجزا می باشد، قبل ازعملیات، حین عملیات و بعد از عملیات. در جنگ طراح از داخل عملیات بی خبر است، رزمندگان داخل عملیات از طراحی آن بی خبراند و تصرف کنندگان نهایی نیز ممکن است از مراحل قبل بی خبر باشند، با توجه به این مسائله نتیجه می گیریم که برای شفاف سازی جنگ باید این پازل ها را در کنار هم قرار بدهیم تا این رشادت ها و ایثار ها به درستی به نسل آینده انتقال داده بشود.
امیرسرتیپ دوم اکبری گفت: بی شک بخش عظیمی از آن رشادت ها و جان فشانی ها دوران جنگ به همت و برکت وجود سربازان و من جمله شما " کهنه سربازان" که مخلصانه قدم گذاشتید در وادی دفاع از وطن و در کنار هم زیبای های را خلق کردید.
وی در پایان افزود: آنچه در جنگ برجسته و شاخص بود برادری وایمان، جهاد در راه خدا وایثار سربازان بود که در یک به یک رزمندگان وجود داشت.
پس از سخنرانی امیرسرتیپ دوم اکبری، حاضرین شاهد ورود محسن رضایی دبیر شورای مصلحت نظام در این نشست شدند، رضایی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع همسنگران خود افزود، ما و شما دوران پر افتخاری را پشت سر گذاشتیم که امیدوارم همین ذخیره آخرت ما باشد زیرا توفیق خدمت به وطن، انقلاب و نظام اسلامی برای ما افتخار است.
وی با اشاره به آنکه جایگاه سربازان دفاع مقدس در همایش ها و فعالیتهای دفاع مقدس تاکنون خالی بوده، ابراز امیدورای کرد که تلاش های ارتش برای معرفی این قشر که در جنگ هشت ساله نقش موثری نیز داشته اند، بتواند این خلا را پر کند.
رضایی با ذکر خاطره ای از فتح المبین، مشکلات و موانع پیش رو در این عملیات را تببین کرد و اظهار داشت: پیروزی در این عملیات را مدیون شجاعت ها و رشادت های برخی از فرماندهان ارتش و سپاه هستیم که با ایثار و از خودگذشتگی های خود آن را رقم زدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در عملیات فتح المبین که با پیروزی رزمندگان اسلام به پایان رسید ۱۳ هزار عراقی را اسیر کردیم و دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع از سرزمین های ایران اسلامی آزاد شد.
وی خطاب به کهنه سربازان دفاع مقدس گفت: افتخار شما این است در جنگی شرکت کردید که در ۳۰۰ سال گذشته تاریخ ایران بی نظیر بوده زیرا ایران طی این دوران همواره در برابر جنگ های مختلف شکست خورده و هر بار نیز بخش اعظمی از خاک خود را از دست می داده این در حالی است که در جنگ هشت ساله ما حتی وجبی از سرزمین پاک ایران بدست دشمن نیفتاد.
رضایی بعنوان یکی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس با اشاره به جنگ هایی که طی آن شهرهای باکو، ایروان، بخارا و نخجوان از خاک ایران جدا شد، خاطرنشان کرد: دوران سربازی افراد با یکدیگر تفاوت دارد، افتخار شما سربازان این است که در ایام خدمت خود در دفاع مقدس با شجاعت و ایثارهای خود توانستید طعم پیروزی را به هموطنان خود بچشانید و تمام سرزمین خود را از دست دشمن متجاوز آزاد کنید، البته این پیروزی به قیمت از دست دادن شهدای ارزشمندی چون صیاد شیرازی، باکری، بابایی، اردستانی، ستاری و صدها شهید دیگر بدست آمد، اما بهای سنگین این جنگ دستاوردهای بزرگی را برای کشور در پی داشت.
در ادامه این مراسم، محمد بوداغی یکی از کهنه سربازان دفاع مقدس که زحمات فراوانی برای اجرای این نشست صمیمی انجام داده بود مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.
وی ادامه داد: زمانی که دشمن به منطقه مرصاد یورش برد این شهید رسولی بود که با رشادت و شهامت بی مثال سد محکمی در برابر دشمن شد.
این نویسنده دفاع مقدس ضمن اشاره به اهمیت ارتفاعات بازی دراز در جنگ تصریع کرد: از دست دادن ارتفاعات بازی دراز می توانست جریان جنگ را در آن منطقه تغییر دهد که شهید رسولی مانع این کار شد و در واقع ایشان از خودگذشتگی و ایثار را به همگان نشان داد.
بوداغی در ادامه گفت: عاملی که باعث جمع شدن کهنه سربازان دفاع مقدس در این مکان شده است در واقع همان عشق است، عشق به دفاع مقدس دلیل این نشست است، نذر فرهنگی را رزمندگان ما 33 سال پیش با اهداء جانشان که مهمترین سرمایه هر فردی است انجام دادند.
وی در پایان تاکید کرد: مطالعه کتاب های دفاع مقدس کمک بزرگی به ادبیات کشور است، وارد شدن به ادبیات دفاع مقدس کاری ساده است اما پس ورود به این عرصه خارج شدن از آن بسیار سخت و دشوار است.
تقدیر از دکتر علی فتح الله زاده یکی از کهنه سربازان دوران 8 سال دفاع مقدس
در پایان این مراسم کهنه سربازان 8 سال دفاع مقدس از دست فرماندهان حاضر در جلسه لوح تقدیر دریافت کردند.