عملیات بیت‌المقدس به روایت اسناد(6)

ترتیب حرکت و عبور یگان ها از رودخانه کارون

قرارگاه فتح به منظور رفع نگرانی ها جهت عبور یگان ها از پل نصب شده بر روی رودخانه کارون برنامه عبور یگان ها را تهیه و ابلاغ کرد و عناصری را هم برای انجام هر چه بهتر طرح به منطقه فرستاد.
کد خبر: ۱۹۲۳۹
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳ - 18May 2014

ترتیب حرکت و عبور یگان ها از رودخانه کارون

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، قرارگاه فتح با وجود داشتن ۸ تیپ پیاده وزرهی که در مجموع بالغ بر ۳۷ گردان میشوند میبایست از پل «پیام پی» نصب شده بر روی روخانه کارون عبور کنند این حجم از عِده و عُده برای عبور از پل برای فرماندهان قرارگاه و یگانها موضوع مهم و نگران کنندهای بود.

از جمله مسایلی که باعث این نگرانی میشد عبارت بود از: آب خروشان کارون، پل را ببرد!

عراق پل را بمباران کند!

یگانهای عراقی سر پل را اشغال کنند!

حجم عظیم نیروها به موقع از پل عبور نکنند! و...

بدین منظور قرارگاه فتح برنامه ترتیب و تقدم عبور یگانها را تهیه و ابلاغ کرد و عناصری را هم برای انجام هر چه بهتر طرح به منطقه فرستاد.

چگونگی ادغام و فرماندهی مشترک در قرارگاهها

طی ابلاغ از طرف فرماندهی مشترک قرارگاه نصر، نحوه ادغام یگانهای سپاه و ارتش و نیز مسئولیت شبکه مخابرات و محور بندی عملیات و چگونگی اعمال فرماندهی اعلام شد.

آخرین وضعیت دستگاههای مهندسی قرارگاه فتح

در مجموع ۵۲ دستگاه بولدوزر و ۳۹ دستگاه لودر از سپاه، ارتش و جهاد سازندگی دراختیار قرارگاه فتح است که در محورهای مختلف برای ایجاد خاکریز و احداث جاده و سنگرهای اجتماعی و مواضع واحدهای زرهی توزیع شدهاند.

اسم رمز یا کلمه شناسایی

یگانها و واحدهای نظامی در همه مواقع برای شناسایی افراد در شب از اسم شب استفاده میکنند. این موضوع در شبهای عملیات کاربرد بیشتری دارد زیرا یگان از موضع ثابت خرج شده و با تعداد زیادی نیرو در حال عملیات و جابحایی است لذا ضروری است بین فرمانده و رزمندگان در تاریکی شب نام واحدی از قبل تعیین شده باشد تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنند. از این رو احمد کاظمی فرمانده تیپ ۸ نجف اشرف برای شب اول عملیات بیت المقدس کلمه شناسایی یا محمد ـ یا علی را که توسط قرارگاه فتح تعیین شده ابلاغ میکند.

 

منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه

نظر شما
پربیننده ها