«صدیقه رودباری»، یکی از زنان شهید استان سمنان است که به بانوان کار با سلاح میآموخت.
به گزارش ساجد، شهید «صدیقه رودباری» هجدهم اسفند 1340 در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و از سنین نوجوانی با تشویق برادرش در کتابخانه مسجد امام حسن عسکری (ع) نارمک شروع به فعالیت کرد.
هرچه زمان میگذشت، وی دقیقتر و کاملتر در خط اسلام اصیل و انقلاب قرار میگرفت و به سبب ضرورت کار جمعی و تشکل و انسجام، با شرکت در تشکل انجمن اسلامی محل تحصیل، به فعالیتهای صادقانه و خستگیناپذیر خویش اوج بیشتری میبخشید.
شهید «صدیقه رودباری» ساده میزیست و در عوض با استفاده از حقوقش به خانوادههای مستحق کمک میکرد؛ وی از استعداد نویسندگی بسیار زیاد و ذوق سرشاری برخوردار بود.
نمونههای نشر بسیار قابل توجه داستان و شعرهای خوبی حتی از سالهای پیش از انقلاب از او به جای مانده که با توجه به سن و تجربهاش به راستی درخور ستایش است. جالبتر اینکه این اشعار در عین زیبایی، همواره از محتوای حماسی، شهادتطلبی و فداکاری موج میزند.
ایشان در پنجم خردادماه به دنبال یک سری تلاشهای گسترده با پیشنهاد خود و بالاخره موافقت سازمان، به کردستان رفت تا مردم رنجدیده آن سامان را مددی رسانده و حمایت از «خلق کُرد» را به اثبات برساند و قامت سراپا استقامت خویش را فدای پشتهای خمیده و دستهای غمین و پرتاول مستضعفان آن دیار کند.
شهید «صدیقه رودباری» با توجه به شرایط بسیار سخت کردستان در آن زمان دوشادوش پاسداران بانه فعالیت میکرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدام به تأسیس انجمن اسلامی در دبیرستان خود کرد و فعالیتهایش منسجمتر شد.
وی ضمن حفظ ارتباط با سازمان، از طریق انجمن اسلامی مخابرات به سنندج رفت و بعد از مدتی به همراه چند تن از دانشجویان به امور کتابخانه شهر پرداخت و در 27 خرداد به تهران آمد و سپس دوباره به سنندج رفت.
از آنجا به بانه شتافت و در رابطه با جهاد سازندگی به فعالیتهای آموزشی و فرهنگی پرداخت و در تاریخ 28 مرداد 58 پس از تعلیم استفاده از سلاح به عدهای از خواهران، متأسفانه با گلوله یکی از آنها که سلاحش را به سوی او نشانه گرفته بود، در سن 19 سالگی به شهادت رسید و بسیاری را در سوگ رفتنش عزادار ساخت.
مردم بانه او را خواهر سیاهپوش و زینب زمانه میخواندند و برادر شهید محمود خادمی، فرمانده سپاه پاسداران بانه گفت: آن قدر این خواهر فعال بود که جای خالیاش را شاید چندین نفر نتوانند پر کنند.
مردم بانه خصوصاً بزرگان این شهر مراسم تشییع بسیار چشمگیری برای این شهید داشتند و مجلس ختم و ترحیم برای یادبود وی برگزار کردند.
او هر شب پس از اقامه نماز شب، ساعتها با خدا راز و نیاز میکرد. دستنوشتههایی که از او باقی مانده، حکایت از آن دارد که او آگاهانه در این راه گام برداشته است.
وی در آخرین تماس تلفنی با خانواده، اظهار کرده بود که هیچگاه تا این اندازه به شهادت نزدیک نبوده است.
بسیج جامعه زنان سپاه استان سمنان در وصف شهید «صدیقه رودباری» وبلاگی با آدرس www.rodbary.blogfa.com طراحی کرده است.
نخستین یادواره 13 شهید زن استان سمنان، سوم اسفندماه در سالن اجتماعات هلال احمر با سخنرانی فائزه عظیمزادهاردبیلی، استاد دانشگاه و معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار میشو