مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی:

اقتصاد مقاومتی تنها راه رسیدن به توسعه ‌پایدار در جامعه است

مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی گفت: اقتصاد مقاومتی با تکیه بر داشته‌های بومی تحقق خواهد یافت و خوشبختانه شهرستان هم به لحاظ موهبت‌های طبیعی مانند معادن و منابع طبیعی دیگر و حتی ظرفیت‌های گردشگری قابلیت‌های بسیاری دارد.
کد خبر: ۲۱۱۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴ - 08November 2016

به گزارش دفاع پرس از بوشهر، علی روستا مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی گفت: استفاده از ظرفیت نیروی انسانی جوان و تحصیل‌کرده شهرستان دشتی در همه امور راهکاری مهم برای ایجاد روحیه انقلابی و پاسداری از خون شهدای میهن اسلامی برای رسیدن به تحقق فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری است.

 وی افزود: همفکری و یاری جستن مسئولین از نخبه‌ها و جوانان خوش‌فکر شهرستان دشتی و ایجاد فضای تعاملی و رقابتی یکی از عواملی است که می‌تواند به شهرستان دشتی کمک کند تا روند خروج از معضلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سریع‌تر صورت گیرد.

مسئول بسیج مهندسین سپاه امام رضا (ع) شهرستان دشتی به اهمیت نهادینه شدن الگوی اقتصاد بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی تنها راه رسیدن به توسعه ‌پایدار در جامعه است و باید برای تحقق کامل آن تلاش نمود.

روستا اضافه کرد: نبود صنعت و معادن پایدار در شهرستان بر پایه دانش و علم روز و سنت‌گرایی در اقتصاد بازار شهرستان، رکود اقتصادی و همچنین مشکلاتی که در بخش اشتغال خاصه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و هم مراکز فنی به وجود آورده که ناشی از تفکر و نگاه اشتباه در دو مورد انتظارات بی‌رویه خانواده‌ها از فرزندان و منابع طبیعی گازی هست.

مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی تأکید کرد: خانواده‌ها انتظارات بی‌رویه‌ای از فرزندانشان دارند که مثل باید فرزندانشان به خاطر تحصیلات دانشگاهی حتم پشت میز بنشیند به‌جای اینکه باید حمایت خانواده به سمت ابداع و خلاقیت و ایجاد بازار کار از توان علمی فرزندانشان با استفاده از ظرفیت بالفعل و بالقوه شهرستان باشد.

وی تصریح کرد: دومین موضوع منابع گازی» مستقر در منطقه است که جوانان ما منتظر مانده‌اند تا غیربومی و خارجی‌ها از منابع استان استفاده و بهره‌برداری کنند تا شاید گوشه‌ای‌ای از پروژه آن‌هم با صد التماس به کار مشغول شوند و به نظر بنده این هم به‌طور کامل انجام نپذیرفته است، از سوی دیگر این نگرش اقتصاد شهرستان را همیشه مصرف‌گرا و آسیب‌پذیر می‌کند.

وی در ادامه گفت: اتکا به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های درونی اصل مورد تأکید اقتصاد مقاومتی است، به عبارت بهتر اقتصاد مقاومتی با تکیه‌بر داشته‌های بومی تحقق خواهد یافت و خوشبختانه شهرستان هم به لحاظ موهبت‌های طبیعی مانند معادن و منابع طبیعی دیگر و حتی ظرفیت‌های گردشگری قابلیت‌های بسیاری دارد.

مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی افزود: حمایت و پشتیبانی و اعتقاد مسئولین باید در عمل و نه در حرف و تعدادی جلسه ختم شود و یا به‌جای تسریع در اجرای طرح به کاغذبازی‌های اداری درگیر کنند.

روستا یادآور شد: حمایت و پشتیبانی خانواده‌ها از فرزندان نخبه شهرستان برای عملیاتی‌شان ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه می‌تواند مسیر پیشرفت اقتصادی و اشتغال را تسهیل کند.

وی ادامه داد: شهرستان دشتی تجربه و لذت تزریق اندیشه فرزندان نخبه خود را در صنایع مختلف علمی و فنی مانند صنایع نوین، رباتیک، دفاعی، کشاورزی، برق و همچنین فنّاوری هسته‌ای و مهندسی معکوس تجربه کرده است، بنابراین این راه تجربه‌شده است که می‌تواند باوجود دو شهرک صنعتی که همگی شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی تعطیل و یا ناقص رهاشده‌اند و حتی صنایع کوچک و یا بخش کشاورزی که یکی از قطب‌های کشاورزی استان هستیم ولی به دلیل نبود صنایع وابسته و مدرن نکردن شیوه کشاورزی همیشه واسطه‌ها و غیربومیان منفعت آن را می‌برند نیز رخ دهد.

وی ابراز داشت: برنامه‌ریزی صحیح، هماهنگی و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها و مسئولان و مردم ازجمله پیش‌نیازهای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

روستا بابیان اینکه اتکا به نیروی انسانی متخصص بومی شهرستان را از اتکا به وابستگی جزی و حتی متوسط رها می‌کند، خاطرنشان کرد: بدون حضور اندیشه نخبگان و مهندسین خوش‌ذوق و بافکر شهرستان، وجود معادن و منابع بی‌شمار نیز نمی‌تواند ضامن پیشرفت و توسعه باشد، همان‌گونه که اکنون به‌عین تجربه آن را در منطقه پارس جنوبی ملموس‌اند مشاهده می‌کنیم.

وی عنوان کرد: فاصله ایجادشده بین دانشگاه‌های شهرستان دشتی و حتی استان و محیط علمی با صنعت یکی از سدهای بزرگ برای حضور فعال علم و دانش در عرصه عمل است، متأسفانه این دو فضا در طول سال‌های تأسیس تاکنون با همه فراز و نشیب‌های خاص از هم جدا بوده‌اند و حتی تاکنون در حد یک نشست و یا تفاهم‌نامه اقداماتی را صورت نداده‌اند.

مسئول بسیج مهندسین دشتی تأکید کرد: محیط علمی دانشگاه محاسبات را دانشگاهی می‌بیند ولی در عمل حضور درصحنه صنعت، کار را فنی و محاسبات را عملی انجام می‌دهد درحالی‌که تا دیروز می‌گفتند دانشگاه و یا تحصیل‌کرده‌ای در شهرستان و یا استان بوشهر مرتبط با صنعت وجود ندارد و حال که این بستر چندین سال باوجود آمده ولی نه شهرستان و نه استان بهره مفید از این فضاها را نمی‌برد.

وی اظهار داشت: در میدان علم دستاوردهای شهرستان قابل‌قبول است و توانسته‌ جایگاه خوبی در استان تثبیت کند اما نتیجه این تلاش‌ها در مقاله و یا سخنرانی در اجلاس‌های علمی محدودشده و در عمل کمک چشمگیری به پیشرفت شهرستان نمی‌کند.

مسئول بسیج مهندسین شهرستان دشتی با اشاره به لزوم رونق شرکت‌های دانش‌بنیان، آن‌ها را بهترین محل برای عملیاتی‌شان اندیشه نخبگان و متخصصان شهرستان دانست و گفت: حمایت از این بخش چه در تولید و چه در بازار یکی از رسالت‌ها و وظایف مهم دستگاه‌ها و نهادها است. از سوی دیگر فرهنگ الگوی مصرف نیز باید تغییر کند.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار