هانی‌زاده:

قطر بدون آمریکا نمی‌تواند نقشی در سوریه ایفا کند

کارشناس مسائل جهان عرب گفت: قطر به لحاظ سیاسی، جغرافیایی و انسانی بسیار کوچک‌تر از آن است که بتواند به نقش تخریبی خود در سوریه خارج از دستور ایالات‌متحده آمریکا عمل کند.
کد خبر: ۲۱۵۴۴۱
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱ - 29November 2016
قطر بدون آمریکا نمی‌تواند نقشی در سوریه ایفا کندبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حسن هانی‌زاده»، کارشناس مسائل جهان عرب، در خصوص مواضع قطر در رابطه با تداوم حمایت این کشور از معارضان مسلح سوری در حالی‌ که دولت ترامپ به حمایت از آنها پایان دهد، با اشاره به عجز دوحه برای انجام اقدام جدی در سوریه بیان داشت: اظهارات اخیر وزیر امور خارجه قطر مبنی بر اینکه اگر دولت منتخب آمریکا حمایت خود را از گروه‌های تروریستی سوریه قطع کند، قطر به کمک‌های خود برخلاف واشنگتن ادامه خواهد داد، جنبه مصرف داخلی برای این کشور دارد.

وی با تأکید بر اینکه قطر در کنار عربستان به‌ عنوان عابر بانک ایالات‌متحده آمریکا محسوب می‌شوند، یادآوری کرد: این دو کشور بدون اراده کاخ سفید و وزارت خارجه واشنگتن قدمی در جهت کاهش بحران‌های منطقه برنمی‌دارند، بلکه به دستور آمریکا نقشی کاملاً تخریبی در رخدادهای سوریه ایفا کرده‌اند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به عدم واقعیت موضع اخیر دوحه تأکید داشت: عربستان سعودی و خصوصاً قطر کوچک‌تر از آن هستند که قادر باشند خلاف اراده ایالات‌متحده آمریکا و به‌ طور سرخود تصمیم‌گیری و اقدام کنند؛ لذا این اظهارات به‌جای واقعیات میدانی بیشتر به طنز سیاسی شباهت دارد.

وی با توجه به تلاش قطر برای مهم جلوه دادن خود بیان داشت: قطر به لحاظ سیاسی، جغرافیایی و انسانی نمی‌تواند به نقش تخریبی خود در سوریه خارج از دستور ایالات‌متحده آمریکا عمل کند. این اظهارات نشان می‌دهد که قطر علی‌رغم حجم سیاسی کوچک تلاش می‌کند خود را به‌ عنوان بازیگر مهم بحران سوریه مطرح کند.

هانی‌زاده در پاسخ به این پرسش که «آیا قطر به دنبال شکست‌های پی‌درپی تروریست‌ها می‌تواند از این گروه‌ها استفاده سیاسی دیگری داشته باشد؟» خاطرنشان کرد: زمانی که بحران سوریه در سال 2011 آغاز شد، کشورهایی مانند قطر، عربستان و ترکیه به‌ عنوان مثلث تخریبی علیه دولت سوریه وارد عمل شدند.

وی با اشاره به وظایف کشورهای سه‌گانه مذکور افزود: وظیفه تعریف‌ شده ترکیه در این مثلث رساندن کمک اطلاعاتی و لجستیکی به گروه‌های تروریستی بود. وظیفه تعریف‌ شده عربستان و قطر نیز تأمین کمک‌های مالی گروهک‌های تروریستی بوده که این کمک‌ها تاکنون در طی 6 سال گذشته به 36 میلیارد دلار رسیده است.

کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر ناکامی تروریست‌ها مطرح کرد: قطر هیچ‌گاه نمی‌تواند نقش مهمی خارج از کمک مالی در حوزه بحران سوریه ایفا کند. حلب ظرف هفته‌های آینده به‌ طور کلی از وجود گروهک‌های تروریستی پاک‌سازی خواهد شد. به همین دلیل شکست گروهک‌های تروریستی و قرار گرفتن در آستانه آزادسازی حلب و موصل تأثیر زیادی بر حل بحران سوریه خواهد داشت.

وی با توجه به اینکه قطر با اظهارات ذکرشده سعی می‌کند که خود را بازیگری مهم در بحران سوریه نشان دهد، تأکید داشت: دوحه به‌ خوبی می‌داند که اگر بشار اسد و دولت سوریه از این بحران به‌ سلامت خارج شوند، آینده بسیار تاریکی در انتظار عربستان و قطر قرار خواهد بود؛ چرا که ملت سوریه انتقام سختی از این دو کشور خواهند گرفت.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با بیان شکست ریاض و دوحه در سوریه گفت: گروهک‌های تروریستی از آنجایی‌ که در اختیار قطر و عربستان قرار دارند، این کشورها تلاش می‌کنند که از این گروهک‌ها استفاده ابزاری کنند. با این‌ حال به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وی وعده داده که این گروهک‌ها را سرکوب خواهد کرد؛ لذا قطر و عربستان به‌ عنوان دو بازیگر بازنده در بحران سوریه شناخته خواهند شد.
 
منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار