یادداشت/ حسن هانیزاده
سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با تروریستها
با توجه به پیشرویهای اخیر ارتش سوریه و محور مقاومت در شرق حلب و احتمال شکست گروهکهای تروریستی، آمریکا برای تقویت تروریستها، ارسال سلاح به این مجموعهها را آغاز کرد که این نشاندهنده سیاستهای دوگانه آمریکا در قبال تروریسم است.
به گزارش گروه اخبار داخلی
دفاع پرس، «حسن هانیزاده» طی یادداشتی در روزنامه «جامجم» نوشت:
در طول شش سالی که از بحران سوریه میگذرد، آمریکا و همپیمانان این کشور در منطقه مانند عربستان، قطر، ترکیه و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی در تقویت و گسترش مجموعههای تروریستی ایفا کردهاند. عربستان سعودی و قطر به درخواست آمریکا تاکنون بالغ بر 36 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار بیش از 130 مجموعه تروریستی در سوریه قرار دادهاند. همچنین ترکیه، رژیم صهیونیستی و اردن نقش مهمی در همکاری اطلاعاتی و لجستیکی با گروهکهای تروریستی داشتهاند.
رفتار سیاسی و نظامی آمریکا در طول بحران ششساله سوریه نشان میدهد که واشنگتن چند هدف را در سوریه دنبال میکند. نخستین هدف، درگیرکردن نیروهای مسلح سوریه و مقاومت اسلامی در خاک سوریه با گروهکهای تروریستی است. این اقدام ناظر بر فرسوده کردن ارتش سوریه و حزبالله بوده تا این نیروها نتوانند در برابر تهاجم احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی در آینده مقاومت کنند. هدف بعدی آمریکا از ایجاد یک جنگ فرسایشی، درگیر کردن کشورهای همسو با محور مقاومت مانند ایران، روسیه و عراق در بحران داخلی سوریه است. در نهایت آمریکا تلاش دارد تا پس از سرنگونی نظام سوریه و تجزیه این کشور، گروهکهای تروریستی را به سمت مرزهای روسیه و ایران انتقال دهد. بنابراین با توجه به پیشرویهای اخیر ارتش سوریه و محور مقاومت در شرق حلب و احتمال شکست گروهکهای تروریستی، آمریکا برای تقویت تروریستها، ارسال سلاح به این مجموعهها را آغاز کرد که این نشاندهنده سیاستهای دوگانه آمریکا در قبال تروریسم است. همزمان با ارسال سلاح برای گروهکهای تروریستی از سوی آمریکا، این کشور از طریق تصویب قوانین ظالمانه تلاش میکند تا ایران را از داشتن سلاحهای دفاعی محروم کند. طرح موضوع موشکهای بالستیک ایران و تمدید تحریم دهساله کشورمان از سوی کنگره در همین راستا قابل ارزیابی است. اکنون با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ممکن است سیاستهای این کشور در رابطه با گروهکهای تروریستی کاملا تغییر کند. دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود ادعا کرد که قصد دارد با گروهکهای تروریستی در سوریه مقابله کند. اگر ترامپ عملا در آینده به طور جدی به مقابله با گروهکهای تروریستی بپردازد، این امر نشان می دهد که سیاست منطقهای باراک اوباما در طول هشت سال ریاستجمهوری وی، کاملا اشتباه بوده و آمریکا در آینده بهای سنگینی بابت اشتباهات گذشته دموکراتها در سوریه خواهد پرداخت.