رأی الیوم گزارش داد؛

2ضربه کوبنده انگلیس به عربستان/شکست سعودی‌ها؛ از جنگ «نظامی» تا جنگ «نفتی»

یک روزنامه عرب زبان نوشت:‌ مجله اکونومیست دو ماه پس از مقاله «ویرانی مصر» و دو روز پس از مقاله‌اش علیه ایران و عربستان مبنی بر اقدام این دو کشور در به راه انداختن جنگ‌های نیابتی-مذهبی از زبان وزیر خارجه بریتانیا، اکنون از فروپاشی سیاست خارجی رژیم سعودی سخن می‌گوید؛ اما به راستی دقیقا چه اتفاقی افتاده است؟ و چرا الان؟
کد خبر: ۲۱۷۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳ - 11December 2016
شکست سعودی‌ها؛ از جنگ «نظامی» تا جنگ «نفتی»
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس به نقل از رأی الیوم، در هفته جاری حکومت عربستان سعودی دو ضربه سخت از بریتانیا دریافت کرد؛ حکومتی که عربستان آن را جایگزین «آمریکای ترامپ» به حساب آورده و تکیه شدیدی بر دوستی و حمایت آن دارد. ضربه دوم هم ضربه‌ای رسمی بود که در میدان رسانه به این حکومت وارد شد.

نخستین ضربه در میدان سیاست بود که «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه بریتانیا به سعودی‌ها وارد کرد. او نه تنها ایران و عربستان را به راه اندازی جنگ‌های نیابتی در خاورمیانه متهم بلکه اعلام کرد که پادشاهی سعودی به دنبال گسترش تفکر وهابیت در جهان است! با وجود چنین اظهارات تندی، وی طی سفر به ریاض حاضر به عذرخواهی نشد!.

ضربه دوم را مجله قدیمی اکونومیست، که در بین جوامع غربی معتبر است، به رژیم سعودی زد. این مجله طی مقاله‌ای تحلیلی که در شماره اخیرش در جمعه گذشته به چاپ رسید، بیان کرد که حکومت سعودی با شکست‌هایی در تمام جبهه‌ها اعم از یمن، سوریه، لبنان،‌ عراق و همینطور «اوپک» مواجه شده است.

اکونومیست در ادامه اینگونه نوشت: «امیر محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و وزیر دفاع سعودی‌ها که حاکم اجرایی عربستان به شمار می‌رود، وعده داده بود که در ابتدای سال 2016 صنعا پایتخت یمن را از حوثی‌ها پس می‌گیرد، و مانع از ریاست جمهوری شخص مورد حمایت ایران (ژنرال میشل عون) در لبنان می‌شود و وعده داد که دلارهای سعودی آماده پر کردن بازارهای جهانی نفت با یک میلیون بشکه نفت است و رقیبش (ایران) پس از بازگشایی سفارت سعودی و اعزام سفیر این حکومت به بغداد، در حاشیه قرار گرفته است اما هیچکدام از این وعده‌ها محقق نشد. ژنرال عون هم پیمان ایران به ریاست جمهوری لبنان رسید، سفیر سعودی در بغداد از ترس جانش فرار کرد، صنعا همچنان در دستان حوثی هاست، شبه نظامیانی که در شهر حلب سوریه تحت حمایت عربستان بودند با شکست سنگینی مواجه شدند و از آن مهم تر اینکه ایران با کسب پیروزی از توافق اوپک خارج شد هنگامی که شروط ایران مورد قبول قرار گرفت و نه تنها ایران تولید خود را افزایش داد بلکه در مقابل سعودی‌ها تولید نفت خود را 500 هزار بشکه در روز کاهش دادند.»

گمان نمی‌کنیم که حکومت سعودی آنچه از حقایق که در گفته‌های این مجله درج شده را بپذیرد و در جزییات دقیق تعمق به خرج دهد همانطور که در جنگ فعلی بین مرزهای عربستان و یمن نیز چنین نکرد و این عمل منجر به موشکباران شهرهای عربستان توسط یمن و حملات یمنی‌ها شد که باعث آوراه شدن دانش آموزان بیش از 600 مدرسه به همراه ده‌ها هزار شهروند سعودی شد. همین قضیه را می‌توان در مورد انفجار شدید در پایگاه نظامیان سعودی در شهر عدن (مرکز موقت حکومت عبدربه منصور هادی) که منجر به کشته شدن 15 نفر شد مشاهده کرد.

تمام این معضلاتی که عربستان گرفتار آن شده به دلیل سیاست خارجی بی‌پروا و حساب نشده آن است که باعث شده تعداد متحدانش به شکل پرشتابی کاهش یابند.      

انتهای پیام/ 421
نظر شما
پربیننده ها