حجت الاسلام شهیدی مدیرکل روابط عمومی عقیدتی ناجا در گفتگو با خبرگزاری دفاع مقدس، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بر سه پایه اساسی رهبری، دین و مردم محوری است، اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی که برگرفته از جمهوریت که مردم و اسلامیت که نظام است، مکانی که محل قیام و نشرمعارف و تجمع نیروهای ارزشی است مساجد هستند.
وی افزود: چون تاریخ پایگاه مسجد به صدر اسلام بر می گردد و آغاز آن توسط پیغمبر اسلام است. مساجد نیزعنوان پایگاه ها و مراکز نیروهای انقلابی و وفادار به ارزش های دینی منظور می شود.
شهیدی تصریح کرد: مسجد هم محل تدریس و نشر معارف و حتی بحث قضاوت در صدر اسلام و هم مرکز قیام تجمع نیروها برای اعزام به جبهه های جنگ بود که متقابلا در نظام جمهوری اسلامی هم این قیام مستثنای از قیام های دینی و ارزشی در صدر اسلام نمی تواند باشد.
وی ادامه داد: به این جهت شعار مردم بر اساس دین محوری و ولایت محوری با رهنمودهای بنیان گذارجمهوری اسلامی امام راحل (ره) آغاز و تداوم آن توسط مقام معظم رهبری بوده است.
این روحانی فرهیخته اظهار داشت: در حال حاضر مساجد جایگاه ویژه خود را دارند، اما اگر بخواهیم نسبت به قبل مقایسه کنیم در آن زمان بسترسازی ها و نوع ایده ها متفاوت بود و اقتضای جبهه و جنگ بود.
وی با اشاره به اینکه قطعا اگر دوباره جنگ تحمیلی بخواهد تکرار شود باز مساجد همان محوریت خود را خواهند داشت، ادامه داد: محل تجمع جوانان، مردم حق طلب و کسانی که در راستای دفاع از ارزش ها ی دینی در مساجد نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند چیزی به عنوان کمرنگ شدن این مکان های مقدس نمی شود مطرح کرد.
شهیدی با بیان اینکه در حال حاضر می بینیم مساجدی که اکثریت افرادی که در این مکان ها وجود دارند جوان هایی هستند که خود منشاء انرژی هستند، افزود: جوانان در راستای ارزش محوری که توسط ولایت رهبری و ائمه جماعات در نقطه کوچک آن که مساجد می باشد، نقش خود را به خوبی ایفا می کنند.
مدیرکل روابط عمومی عقیدتی ناجا عامل فرهنگی را یکی ازعوامل جذب و حضور جوانان در مساجد عنوان کرد و گفت: عوامل فرهنگی در قالب مسابقه، تقویم روز اعم از مناسبت های دینی و انقلابی و حضور ائمه جماعات نقش خوبی را برای تشویق اقشار مختلف برای حضور بیشتر در مساجد می تواند باشد.
این روحانی فرهیخته تصریح کرد: یکی از محوری ترین عنوان جذب در مساجد، پایگاه های بسیج است که به واقع می توانند اطلاع رسانی مطلوبی را برای اقشار مختلف داشته باشند.
وی در پاسخ به خبرنگار ما در رابطه با اینکه مساجد چه برنامه هایی برای جذب افراد می تواند داشته باشد، افزود: با توجه به توصیه هایی که پیغمبر اسلام و ائمه اطهار نسبت به مومنین دارد سرکشی از افراد مستمند و مستضعف از نظر فرهنگی و اقتصادی است که می تواند نقش مفیدی را داشته باشد.
مدیر کل روابط عمومی عقیدتی ناجا با اشاره به مشارکت سایرنهادها و مردم در امور فرهنگی مسجد، بیان کرد: کل مسائل فرهنگی مساجد نباید تنها به عهده امام جماعت، هیئت امنا یا بسیج باشد بلکه در قالب مشارکت از افراد و نهادهای مختلف مثل حوزه علیمه، دانشگاه و دبیرستان ها و مشارکت دادن آنها نقش مطلوبی را در شلوغ کردن مسجد ها دارد.
وی با اشاره به فرمایش امام (ره) که فرموند: مساجد و سنگرها را شلوغ کنید، تصریح کرد: می توان با پر کردن مساجد در غالب مشارکت با مجموعه های مختلف بهره برد؛ ولی این کارها باید در غالب برنامه ریزی مدون انجام شود.
شهیدی ادامه داد: باید دید به چه شکلی می توان دانشگاهیان، دبیرستانی ها و حتی تا مقطع ابتدایی را شرکت داد که آنها با حضور خود در مساجد احساس مسئولیت در نهادها به وجود آید.
وی در پایان گفت: ولی اگر از این حالت های عمومی خارج شود و محوریت در فرد یا مجموعه خاصی وجود داشته باشد، یقینا شکل مطلوبی را در شکل فرهنگی مساجد خواهد داشت.