عبدالله الاشعل:

لزوم‌عادی‌سازی روابط قاهره-تهران/ رژیم صهیونیستی از حزب‌الله می‌ترسد نه از ارتش‌های عربی

معاون وزیر خارجه اسبق مصر با تاکید بر اینکه داعش ساخته و پرداخته کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، تل‌آویو و آمریکا است گفت: رژیم صهیونیستی از ارتش عربی واحد در منطقه نمی‌ترسد، بلکه از حزب‌الله هراس دارد.
کد خبر: ۲۱۹۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱ - 31December 2016
لزوم‌عادی‌سازی روابط قاهره-تهران / اسرائیل از حزب‌الله می‌ترسد نه از ارتش‌های عربیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «عبدالله الاشعل» معاون وزیر خارجه اسبق مصر  با تشریح روند پرفراز و نشیبی که این کشور طی دهه‌های اخیر طی کرده است، گفت: مصر در دوران حکومت جمال‌عبدالناصر، ارتش را به خارج از مرزها و دیگر مناطق هدایت کرد. این ماجراجویی‎ها اروپا و آمریکا و اسرائیل را نگران کرد تا اینکه در سال 1967 علیه مصر دام پهن کردند و به نظر بنده به عنوان پژوهشگر مسائل استراتژیک و سیاست بین الملل، این سرآغاز سقوط مصر بود و باعث شد که این کشور به طور کلی از عرصه منطقه‎ای خارج شود.
 
وی اظهار داشت : این شکافی که مصر آن را ایجاد کرد، عربستان تلاش کرد تا در سال 67 آن را در کنفرانس سران اتحادیه عرب در خارطوم پر کند، اما پس از آن صدام ظاهر و وارد ماجرا شد و عربستان هم برای عملیات حذف صدام و عراق هزینه مالی کرد و سپس عربستان به خصومت و دشمنی با همه انقلاب‌های عربی که خواستار آزادی بودند، پرداخت و حتی از زین العابدین بن علی میزبانی به عمل آورد و می‎خواست از حسنی مبارک هم برای سفر به ریاض دعوت کند.

مسئله اکنون اینجاست که سه طرح در منطقه برای پر کردن شکاف ایجاد شده توسط مصر وجود دارد،‌من اخیرا از واشنگتن و از کنفرانس مجمع بین المللی مطالعات خاورمیانه برگشتم. در این کنفرانس تعداد زیادی یهود با دیدگاه‌های مختلف حضور داشتند، اما در عین حال اتفاق نظر داشتند که ایران دشمن اصلی منطقه عربی و خاورمیانه است. آنها تاکید داشتند که اوباما به عنوان متحد منطقه عربی در ارزیابی خود درباره توافق هسته ای با ایران اشتباه کرد.

لزوم کمک گرفتن اعراب از ایران و حزب‌الله

الاشعل افزود: از همین روی من گفتم که تنها ایران و حزب الله هستند که برای حفظ توازن منطقه عربی در مقابله با اسرائیل کمک می‌کنند، زیرا اسرائیل به اقدامات وحشیانه بسیاری دست زد. خصومت اسرائیل علیه ایران خصومت دینی نیست که برخی می‎گویند، چراکه هیچ دشمنی بین یهودیت و اسلام وجود ندارد، بلکه مسلمانان به یهودیت به عنوان یک دین ایمان دارند، اما یک یهودی نه به اسلام ایمان دارد و نه به مسیحیت .

بنابراین درگیری بین دو طرف درگیری سیاسی است و زمانی که ایران مستقیما در ایام انقلابش پرچم اسرائیل را از روی ساختمان سفارت اسرائیل پایین کشید و پرچم فلسطین را بر بالای همان ساختمان نصب کرد، ضربه بزرگی به اسرائیل وارد شد. بنابراین ایران به بازیگر اصلی در عرصه سیاسی منطقه و درگیری عربی اسرائیلی تبدیل شد.

وی درباره ارزیابی خود از نقش جمهوری اسلامی ایران در محور مقاومت گفت: من به سفیر ایران در دمشق در سال 2010 گفته بودم که اسرائیل تلاش می‌کند ایران و حزب الله را تضعیف کند و جبهه‎ای را در سوریه باز خواهد کرد.در این مرحله بود که اعلام کردیم شاخص و معیار نزد ما کسی است که به وحدت منطقه عربی کمک کند؟ چه کسی به تقسیم و تجزیه منطقه عربی کمک می‎کند؟

اسرائیل هرگز از ارتش اعراب نمی‌ترسد،‌ بلکه از حزب‌الله می‌ترسد

الاشعل گفت: ایران و حزب الله کلمه واحد هستند و من این را در همه محافلی که به موضوع حمایت از فلسطین مربوط می‏‌شود، عرض می‎کنم و این چیزی است که اسرائیل با آن مخالف است. اسرائیل از ارتش عربی واحد در منطقه نمی ترسد، بلکه از حزب الله هراس دارد.

دولت مصر باید روابط با ایران را از سر بگیرد

از همین روی، در سوریه دام پهن کردند و این درگیری که در سوریه جریان دارد، جنگ بین ایران و اسرائیل در اراضی سوریه است. لذا اگر حس ملی درست و صادق بود، جهان عرب باید جمع می‌شد و به سوریه علیه جریان‎های مختلف کمک می‎کردند؛ جریان‌هایی که از هر نقطه‎ای با حمایت اسرائیل و آمریکا و متاسفانه ترکیه وارد سوریه می‎شدند تا سوریه را تجزیه و مقاومت و ایران را تضعیف کنند.

این طرف‌ها تلاش زیادی علیه چهار طرف مقاومت سوریه، ایران، حزب الله و حماس کردند و این توطئه همچنان ادامه دارد و من از دولت کنونی مصر می خواهم کرد که با دید استراتژیکی به این قضیه نگاه کند. اول اینکه روابط با ایران را احیا و عادی سازی کند و در این موضوع مطلقا به عربستان نگاه نکند، چرا که این کشور مانع حرکت مصر در چارچوب منطقه‎ای می شود، زیرا مصر کشوری عربی آزاد و مستقل است و باید به گونه‎ای باشد که مصر دیگران را محدود کند نه اینکه در قید و بند یک کشور باشد.

از مصر همچنین می‎خواهم که از حل و فصل بحران سوریه به طور کامل حمایت کند، اما مطلقا موافق این نیستم که ارتش مصر در هر گونه عملیاتی خارج از مرزهای مصر چه در لیبی، چه در یمن و یا دیگر کشورها وارد عمل شود.

داعش را چه کسانی به وجود آورده‌اند؟

وی تاکید کرد: داعش ساخته و پرداخته کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اسرائیل و آمریکا است و هدف اساسی آن برانگیخته شدن فتنه طایفه‎ای و کشمکش فرقه‎ای بین شیعه و اهل سنت است و تلاش آنها بر این است که داعش به ابزاری برای مقابله با ایران تبدیل شود.

به نظر من باید طرح جهانی برای نجات جوانان مسلمان و کسانی که در این سازمان‎ها عضو هستند، پیاده کنیم تا بار دیگر این طرح نجات را به انرژی تولیدی تبدیل و به مسیر درستی هدایت کنیم که این مسیر درست همان آزادی الاقصی بدون نابودی کشورهای عربی است.

به ملت ایران و رهبری عالی آن تبریک می‌گوییم و از این کشور می خواهیم که به فداکاری‎های خود ادامه بدهد، زیرا این موضوع بزرگ و مقدسی است و شما عملا از ارزش‌های والا و اصول استقلال، آزادی و ارزش‌های دین درست دفاع می‎کنید.

عربستان باید در سیاست‌های خود بازنگری کند

معاون وزیر خارجه اسبق مصر درباره نقش عربستان در منطقه به ویژه سیاست‌هایش در قبال مصر به تسنیم گفت:  آرزو می‌کنم که عربستان در همه سیاست‌های خارجی و داخلی خود تجدید نظر کند و بار دیگر به جایگاه و قدرت سنتی خود بازگردد و در امور داخلی دیگر کشورهای عربی دخالت نکند. این کشور بسیاری از سیاست‌های کشورهای عربی را تباه و اتحادیه عرب را برای تسلیح معارضان سوریه نابود کرد و خود اعضای اتحادیه نیز به آن اذعان دارند.

معارضه مسلحانه معنایی ندارد؟

الاشعل با اشاره به حمایت‌های آمریکا و مزدوران منطقه‌ای اش به ویژه آل سعود از گروه‌های تروریستی و ادعای اینکه این گروه‌ها معارضه هستند، گفت : معارض تعریفش همیشه سیاسی بوده است، اما هنگامی که مسلح می‌شود به شورشی تبدیل می‌شود و دیگر معارض نیست و به همین دلیل است که عربستان با اتخاذ چنین موضعی، اتحادیه عرب را نابود کرد و اکنون می‌توانیم بگوییم که چنین مواضعی، رهبری عربی یا اتحادیه عرب یا عامل عربی مشترک بدون حضور مصر را از بین برد. به همین دلیل مطلقا نمی‌توانیم تصور کنیم زمانی که مصر وارد می‌شود، کشورهای حاشیه خلیج فارس نقشی در منطقه عربی ایفا کنند. کشورهای حاشیه خلیج فارس باید مرزهای خود در سواحل جنوبی‌شان و توانایی‌ها و امکانات خود را بشناسند نه اینکه زمینه را برای ایجاد پایگاه‌های نظامی خارجی فراهم کنند و امنیت عربی مشترک که برای به دست آوردن آن باید بار دیگر به همکاری با ایران بازگردند، مسموم کنند.
 
منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار