به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، نصرالله قادری نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه هنرمندان تئاتر گرایش کمتری به تولید آثاری با مضمون مقاومت دارند، گفت: اولین دلیل این امر را میتوان نداشتن شانس اجرای عمومی آثار تئاتر مقاومت دانست و از آنجایی که اکثر هنرمندان میدانند که تنها فرصت اجرا در جشنواره را دارند؛ کمتر به سراغ این موضوع میآیند، دلیل دیگر هم برمیگردد به کثرت ممیزیها در زمینه تئاتر مقاومت، همچنین هنرمندان نسبت به این موضوع شناخت کمتری دارند و شاید احساس کنند که حرف تازهای برای گفتن در این مقوله نداشته باشند.
کارگردان نمایش "کشتار خاموش" ادامه داد: از سوی دیگر اگر هنرمندی در تولید اثری با موضوع مقاومت خطا کند، برخورد بیشتری با او خواهد شد و هنرمند هم قطعا سعی میکند وارد میدان خطر نشود، در واقع این عرصه همانند یک میدان مین است که باید ایثارگر بود و پا در این میدان گذاشت.
قادری در ادامه، برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت را مفید تلقی کرد و افزود: اگر همین جشنواره تئاتر مقاومت هم برگزار نشود، فعالیتهایی که هم اکنون در این عرصه در حال انجام است، تعطیل خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سفارش آثار به هنرمندان حوزه تئاتر مقاومت میتواند موثر بوده و باعث الگوسازی شود ، اظهار کرد: بر اصل سفارش ایرادی نیست اما زمانی که سفارشی به نویسنده و یا کارگردان داده می شود باید دست او باز باشد و دخالتی صورت نگیرد چرا که همین دخالتها باعث از بین رفتن خلاقیت هنرمندان خواهد شد، پس باید به هنرمند اعتماد کرده و سپس به او اثری را سفارش دهیم.
این مدرس و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه در مواد خام اولیه درباره مقاومت با کمبود مواجه نیستیم، بیان کرد: در واقع باید بگویم که مطالعه هنرمندان ما دراین زمینه ضعیف است و آثار بی نظیری در این زمینه وجود دارد که متاسفانه هنرمندان ما کمتر به سراغ این آثار می روند، از سوی دیگر مهمترین عامل رزمندگان ما هستند که زنده و قابل دسترس بوده و منبعی مهم و پربار تلقی می شوند.
وی با اظهار تاسف از اینکه هنوز بسیاری از اشخاص فرق میان مقاومت، پایداری، دفاع مقدس و جنگ را نمی شناسند، گفت: برای شناساندن این حوزه به مخاطبان و هنرمندان و همچنین ارتقاء تئاتر مقاومت باید پژوهش صورت بگیرد، این در حالی است که متاسفانه آثار پژوهشی قوی در این زمینه وجود ندارد.
قادری ادامه داد: آموزش نیز یکی دیگر از اصلی ترین نکاتی است که برای ارتقا و تولید آثار فاخر در زمینه تئاتر مقاومت باید به آن توجه شود تا بدین طریق تجربیات نسل گذشته به نسل حال حاضر انتقال یابد.
این هنرمند تئاتر در پایان سخنان خود تاکید کرد: از امکانات و بودجه نیز نباید غافل شد و باید در این راه سرمایه گذاری صورت بگیرد و امکانات را گسترش دهیم از سوی دیگر امکان و فرصت آزمون و خطا را به هنرمندان مان بدهیم تا در آینده شاهد تولید آثار فاخر و پیشرفت در حوزه تئاتر مقاومت باشیم.
چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) در بخشهای خیابانی، کودک و نوجوان و عروسکی از 10 تا 14 شهریور به میزبانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز در شهرستان تبریز و هفته اول مهرماه در بخشهای صحنهای و میهمان، به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت و با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در تهران و به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار خواهد شد.