ظریف:

گزینه خروج از «برجام» در دسترس ایران است

وزیر خارجه ایران چند روز پس از دومین سالگرد اجرای مفاد «برجام» توسط ایران گفت که در صورت نقض قابل‌توجه توافق هسته‌ای توسط آمریکایی‌ها، تهران گزینه‌هایی برای پاسخ از جمله گزینه خروج از برجام را در دسترس دارد.
کد خبر: ۲۴۸۲۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۰ - 17July 2017
به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که در نیویورک به سر می‌برد، در مصاحبه با یکی دیگر از رسانه‌های آمریکایی، از روی میز بودن گزینه خروج از برجام سخن گفته است.

ظریف که دو سال پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای و سیمان‌اندود شدن قلب راکتور آب سنگین اراک در ازای قول غربی‌ها به برداشته شدن تحریم‌ها سخن می‌گفت، ابتدا با سوال خبرنگار «نشنال اینترست» در خصوص سخنان دیروز خود مبنی بر نقض روح و جشم برجام توسط دولت جدید آمریکا و پاسخ تهران به این اقدام مواجه شد.

وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت که «ایران (در مواجهه با اقدامات آمریکا علیه برجام) مسیری را که در برجام تعیین شده طی کرده یعنی به کمیسیون مشترک برجام رجوع کرده است تا مطمئن شویم که کوتاهی‌های ایالات‌متحده در زمینه برجام، چاره‌اندیشی شود».

وی در خصوص موارد مطرح‌شده در کمیسیون برجام و نتیجه این طرح موضوع گفت: «این موضوع هم در دولت ترامپ و هم در دولت اوباما، موضوع بحث‌های کمیسیون بوده؛ مثلا صدور مجوز خرید هواپیماهای بوئینگ، 4ماه طول و صدور مجوز خرید هواپیماهای ایرباس 9 ماه طول کشید که به نظر ما، این زمانی طولانی است.این موضوع هم در دولت ترامپ و هم در دولت اوباما، موضوع بحث‌های کمیسیون بوده؛ مثلا صدور مجوز خرید هواپیماهای بوئینگ، 4ماه طول و صدور مجوز خرید هواپیماهای ایرباس 9 ماه طول کشید که به نظر ما، این زمانی طولانی است».

خبرنگار با شنیدن جمله مربوط به خروج ایران از توافق، از ظریف خواست که توضیح بیشتری در خصوص گزینه خروج از توافق بدهد.

وزیر خارجه کشورمان گفت: «منظورم این است که اگر آن (خروج از توافق) یک گزینه است، راهش به سوی ما نیز باز است».

خبرنگار در ادامه از نظر شخصی ظریف در رابطه با ترامپ پرسید و گفت: «آیا شما ترامپ را مردی می‌بینید که بتوانید با او تجارت کنید یا وی را کسی می‌بینید که در تعامل با ایران، خیلی بی‌اعتدال پیش رفته است».

ظریف پاسخ داد: «لفاظی هیچ‌گاه به ایجاد فهم بیشتر در تعامل با ایران یا هر کشور دیگری، منجر نمی‌شود. ما باید در ارسال پیام محتاط‌تر باشیم چون می‌بینیم که در هفته‌های گذشته، همین انتقال پیام اشتباه در منطقه ما، بخصوص پس از برگزاری نشست ریاض، به واکنش شدید در منطقه منجر شده است. این واکنش فقط بین ایران و متحدان ایالات‌متحده نبوده بلکه بین خود متحدان ایالات‌متحده هم واقع شده است».

وزیر خارجه ایران از صحبت‌های خود نتیجه‌گیری کرد که «پس بنظر من، مهم است که این مسئله را مدنظر داشته باشیم تا بتوانیم پیچیدگی‌های منطقه را درک کنیم».

منبع: مجله خبری حیات نو

نظر شما
پربیننده ها