به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس، نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی حملات گسترده نظامی خود را که از بامداد روز سهشنبه (17 تیر) تحت عنوان «صخره سخت» علیه نوار غزه آغاز کرد، با مقاومت گروههای فلسطینی در قالب عملیات «بنیان مرصوص» و «العصف المأکول» رو به رو شد. این تجاوز یک ماهه نزدیک به 2000 شهید و حدود 10 هزار مجروح بر جای گذاشت.
همچنین از سوی دیگر گروه های مقاومت نیز حملات تلافی جویانه ای را در پاسخ به جنایات صهیونیستها ترتیب دادند و مناطقی را در سرزمینهای اشغالی موشکباران کرده و به اذعان ارتش رژیم صهیونیستی بیش از 167 صهیونیست را به هلاکت رساندند.
جنگ غزه پس از گذشت 34 روز و بعد از پایان آتشبس 72 ساعته ( از14 تا صبح 17 مردادماه)، ادامه یافته است.
مقاومت فلسطین در مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی که در حال حاضر در قاهره جریان دارد سعی میکند طرف صهیونیست را وادار به شکستن محاصره غزه کرده و تمامی گذرگاههای تجاری مرتبط با نوار غزه را باز کند.
گزارش های رسیده از رایزنی گروه های مقاومت حاکی از آن است که خالد مشعل از پادشاه عربستان درخواست کمک کرده است و وزیران خارجه کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه مشترکی خواستار برقراری آتشبس در نوار غزه شدهاند.
دستاوردهای مقاومت در جنگ 34 روزه:
در خلال این جنگ 34 روزه دستاوردهایی نصیب گروه های مقاومت شد اما آنچه که حایز اهمیت است اهدافی است که رژیم صهیونیستی از این جنگ داشت و اینکه تاکنون به چه مقدار از اهداف خود دسترسی پیدا کرده است. و رایزنیهای گروههای مقاومت با همکاری مصر برای پایان دادن به جنگ غزه چه مقدار با احقاق حقوق ملت فلسطین و بویژه مردم باریکه غزه تناسب دارد.
آنچه در غزه رخ داد، از قبل برنامهریزی شده بود و حوادث غزه، عراق، سوریه و شکلگیری گروههایی مثل داعش در حقیقت بخش هایی از یک سناریوی کامل بود که باید اجرا میشد تا نظام امنیتی آینده خاورمیانه را شکل دهد.آنها تصور میکردند که مقاومت فلسطین، ضعیفترین حلقه محور مقاومت است و وقتی آن را در غزه از بین ببرند میتوانند به سراغ دیگر حلقهها بروند.
اهداف رژیم صهیونیستی از جنگ در غزه:
یکی از اهدافی که اسرائیل در این جنگ اعلام کرد، نابودی حماس بود که در واقع در حوزه کلان، آنها نابودی تمام مقاومت را دنبال میکردند چراکه گروههای دیگر فلسطینی نیز در کنار حماس میجنگیدند.
در ادامه این جنگ رژیم صهیونیستی گفت هدف از این جنگ از بین بردن زیرساختهای مقاومت در غزه است و
بعد گفتند هدف از این جنگ توقف شلیک موشکهای مقاومت از غزه به سرزمینهای اشغالی است اما در این هدف هم شکست خوردند چراکه شلیک موشکها تا آخرین لحظه منجر به آتشبس موقت 72 ساعته ادامه داشت. آخرین هدفی که آنها تبیین کردند نابودی تونلهای مقاومت در غزه بود.
از این رو صهیونیست ها مدام در طول جنگ اهداف خود را کوچکتر کردند. و انچه امروز بر اساس تحلیل های رسیده برآوردشده امکان تخریب تمام تونل های غزه نیازمند و اشغال کامل غزه نیازمند 200 هزار نیروی اسراییلی است که بایستی اسراییل تلفات بسیار زیادی را متحمل شود.
جنگ غزه درجبهه های مختلفی چون مصرو کشورهای عربی، امریکا و کشورهای غربی ، رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان علیه مقاومت بود و مبنای آنها هم این بود که تکلیف مقاومت را به لحاظ موجودیت تعیین کند و آنها این هدف را از دو مسیر دنبال کردند که یکی مسیر نظامی بود و معتقد بودند که میتوانند ضربه تعیینکنندهای به مقاومت در موضوع تونلها و موشکها وارد کنند.
مشارکت دستگاههای اطلاعاتی مصر و عربستان در جنگ علیه غزه
در مسئله جمعآوری اطلاعات، دستگاههای اطلاعاتی مصر و عربستان نقش مهمی داشتند. در مورد سرویس اطلاعاتی عربستان، بنابر گزارش شاباک، مکانهای مرتبط با مقاومت و شناسایی نقاط مربوط به رهبران و تسلیحات آنها اطلاعات ارزشمندی بوده که سعودیها در اختیار اسرائیل قرار دادند و در حقیقت بخش مهمی از گزارش شاباک، برخواسته از اطلاعاتی بود که عربستان در اختیار آنها قرار داد.
از طرف دیگر سعودیها ضمن اینکه تا یکی دو روز پایان این جنگ (تا آتش بس موقت 72 ساعته) در سطح سیاسی سکوت عجیبی داشتند، اما در عین حال در سطح رسانهای، با انتشار اخبار خاص، تلاش میکردند دو عنصر را مشخصا پر رنگ نشان دهند که یکی پوشش همان حرف اوباما بود که اسرائیل همت کرده است تا تسلیحات موشکی فلسطینیها را از بین ببرد و درواقع یک جنگ دفاعی را شروع کرده بودند و اینطور وانمود میکردند که اسرائیل به خاطر ترس از موشکها این اماکن را تخریب میکند و اشاره ای نمیشد که اساسا اسرائیل جنگی را شروع کرده که در آن فلسطینیان هدف هستند.
همکاری کشورهای عربی در جنگ علیه غزه تا آنجا آشکار بود که شیمون پرز در اثنای جنگ اعلام کرد که سران عربی در این جنگ، هماهنگی بینظیری با اسرائیل داشتهاند که تا امروز نمونه دیگری نداشت.
از سوی دیگر مصریها نیز در هماهنگی کامل با اسرائیل قرار دارند، اصرار مصر بر مفاد طرحی که طرف فلسطینی کاملا آن را رد کرد، نشان میداد مصر خود را یک طرف ماجرا تلقی میکند به هر حال این مواضع در کنار شواهد و قرائن دیگر، مثل بسته ماندن گذرگاه رفح و ممانعت از رسیدن کمکهای دارویی و غذایی دیگر کشورها به غزه، نشان میداد که مصر در این جنگ بخشی از جبهه اسرائیل است.
نتیجه مذاکرات:
آنچه تاکنون اعلام شده، اسرائیل آن 5 شرط اولی که مقاومت قرارداد را پذیرفت ولی در پذیرش 3 شرط دیگر که بعدها مقاومت مطرح کرد مثل بازگشایی فرودگاه غزه، بازگشایی بندر غزه و ایجاد یک راه زمینی بین غزه و کرانه باختری که در روزهای اخیر و هنگام اعزام هیات فلسطینی به قاهره مطرح شد هنوز به توافق نرسیدهاند.
مردم فلسطین خواهان مقاومت هستند نه مصالحه
نوار غزه که چیزی در حدود 360 کیلومتر مربع وسعت دارد تا روز بیست و ششم جنگ، 24 هزار بار مورد حمله قرار گرفت که طبیعتا این تعداد تا پایان جنگ باید به 30 هزار حمله رسیده باشد. باید توجه داشت که در هر 30 هزار بار حمله، این کل غزه بود که میلرزید. مثلا وقتی منطقهای مثل «بیتلاهیا» مورد حمله قرار میگیرد، آثار آن تا جنوب رفح را تحت تاثیر قرار میدهد، پس اگر 30 هزار بار حمله شده باشد، در واقع 30 هزار بار تمام ساکنان غزه تحت تاثیر بودهاند اما حتی یک اعتراض هم علیه مقاومت نشد و مردم هیچ درخواستی برای مصالحه نکردند؛ مردمی که 8 سال در محاصره کامل قرار داشتند.
در سی و چهارمین روز از جنگ غزه و با وجود مقاومت شکوهمند ملت فلسطین گروه های فلسطینی به دنبال ادامه مذاکرات هستند. به طوری که امروز سرپرست هیئت فلسطینی مذاکرات آتشبس غزه اعلام کرد که اگر هیئت اسرائیلی برای ادامه مذاکرات پیششرط بگذارد این هیئت قاهره را ترک میکند و این درحالی است که خالد مشعل در درخواستی شفاهی از پادشاه عربستان درخواست کمک کرده است.
حال سوالی که مطرح است این است که در طول 34 روز مقاومت مردم غزه و تلفات و کشتار و تخریب های منازل مردم که در این جنگ اتفاق افتاد رهبران فلسطینی چگونه با رایزنی کشورهای مصر و عربستان که نقش مهمی در حمایت از اسراییل داشتند می توانند با مذاکرات تجاوزات اسراییل را متوقف و هم از حقوق ملت فلسطین کوتاه نیایند و از درخواست خلع سلاح مقاومت برای همیشه امتناع کنند؟
گزارش از وجیهه سادات حسینی