«مفتون و فیروزه» به چاپ دوم رسید/ نقشآفرینی رهبر انقلاب در یک رمان
انتشارات کتاب نیستان چاپ دوم رمان «مفتون و فیروزه» را منتشر و روانه بازار نشر کرد.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، انتشارات کتاب نیستان چاپ دوم رمان 2 جلدی «مفتون و فیروزه» نوشته سعید تشکری را روانه بازار کرد.
«مفتون و فیروزه» از جمله رمانهای شاخص ادبیات داستانی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در ژانر انقلاب اسلامی به شمار میرود، تشکری در این رمان هم در مضمون و شیوه روایت و قصه پردازی و هم در محتوا به ساختار و شیوهای نوین دست پیدا کرده است.
«مفتون و فیروزه» رمانی است دو جلدی که به تعبیر نویسنده، میتوان آن را تاریخ خصوصی ملت ایران در قالب داستان و رمان پنداشت و جدای از آن می شود به سادگی و با اطمینان خاطر عنوان داشت که این رمان و آنچه به عنوان سیر داستانی در آن یاد می شود، چیزی بیشتر از تاریخ خصوصی و شناسایی پردههای مغفول و ناشناخته از تاریخ انقلاب است که برای نخستین بار از زاویه دید فعالان فرهنگی و نه سیاسی روایت میشود.
این نکته وجه ممیزه اصلی «مفتون و فیروزه» نسبت به رمان های هم سلک خودش است؛ قهرمانانش بر خلاف تمامی متون منتشر شده در حوزه تاریخ شفاهی و رمان تاریخی نه تنها از جنس سیاسیون و مبارزان نیستند؛ بلکه آنها هدفمند و هوشمندانه بستر فعالیت های جدی فرهنگی و هنرهای دراماتیک را برای مبارزات خود انتخاب کرده اند.
«مفتون و فیروزه» از این منظر، تاریخ شکل گیری و جهت یابی جریان روشنفکر دینی در بستر هنر تئاتر در ایران است؛ که در مقابله آشکار با هنر بی مغز و آوانگارد غرب زده دورانش، به دنبال چیزی بیشتر از هنر برای هنر است و به همین خاطر مانیفست فعالیت فرهنگی «مفتون و فیروزه» را می توان نخستین مانیفست فرهنگی مبارزات منجر به پیروزی انقلاب و نخستین جرقه های پیوند میان جریان هنر و اندیشه ناب دینی در تاریخ ایران دانست که امروز تبدیل به جریانی کاملاً مستقل و ریشه دار شده است.
«مفتون و فیروزه» از سویی دیگر نیز اثری قابل تأمل است و آن نقش آفرینی شخصیت اول سیاسی کشور با نامی حقیقی و بدون لفافه در آن است. مقام معظم رهبری با تمام وجوه شخصیت فرهنگی فرهیخته خود، در این رمان به نقش آفرینی داستانی پرداختهاند و شرح فعالیتهای فرهنگی ایشان به ویژه ارتباط معظم له با جریانهای فکری شهر مشهد و خط دهی و تزریق باورهای ناب دینی از سوی ایشان به فعالیتهای فرهنگی و فکری موجود در شهر مشهد پیش از انقلاب بخش قابل توجهی از این رمان را می سازد؛ و به نوعی می توان این رمان را تاریخ شفاهی فعالیت های فکری فرهنگی ایشان در مشهد و میزان تأثیرگذاری آن به شمار آورد.
سعید تشکری این رمان را طی 7 سال تالیف و پیش از انتشار در هشت نوبت اقدام به بازنویسی آن کرده است، این رمان همچنین برگزیده سیزدهمین جایزه قلم زرین شناخته شده است.