تولید مستندی با موضوع رزمندگانی که مدافع حرم شدند
قدرت باقری از اتمام مستند «شرهانی تا شام» خبر داد و گفت: این اثر درباره رزمندگانی است که زمانی در دفاع مقدس حضور داشتند و امروز در راه دفاع از حرم و مقابله با تروریستهای داعشی به شهادت میرسند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، قدرت باقری کارگردان و مستندساز در سخنانی درباره مستند جدیدش با عنوان «شرهانی تا شام» گفت: استان ایلام به دلیل 425 کیلومتر مرز خاکی با کشور همسایه عراق در همان ابتدای جنگ تحمیلی، مورد تهاجم قرار گرفت و 8 سال جنگ را در شدیدترین وضع تجربه کرد؛ البته این امر، موجب شد تا اتفاقات بسیار خوشایندی از اتحاد، غیرت، شجاعت و شهامت رزمندگان این سرزمین شکل بگیرد.
وی افزود: ما در 8 سال دفاع مقدس در استان ایلام شاهد طرح ریزی و اجرای عملیاتهای بزرگی مانند کربلای یک، والفجر سه و پنج، رمضان، فتح المبین و محرم بودیم.
این مستندساز ادامه داد: همین موضوع بعد از دوران دفاع مقدس در بحث تفحص شهدا ادامه پیدا کرد و به دلیل اینکه ایلام یکی از خطوط عملیاتی در دوران جنگ بود، در تفحص شهدا، آمار بالایی در این مناطق داریم، پس از این اتفاقات، شاهد شکلگیری یادمانی در منطقه «شرهانی» بودیم.
باقری خاطرنشان کرد: همه این مسائل موجب شد تا «شرهانی» در مسیر اردوهای راهیان نور قرار گیرد. این تاریخچه دستمایهای شد برای اینکه بخواهیم از این منظر به «شرهانی» نگاه کنیم که چه شده در این منطقه بیابانی، همه ساله مردم میآیند، زانو میزنند و با شهدا راز و نیاز میکنند که این موارد و موضوعات را در مستندی با عنوان «شرهانی تا شام» پرداختهام.
وی افزود: علت اینکه نام «شرهانی تا شام» را برای این مستند انتخاب کردیم این بود که به یادمان شرهانی باید به عنوان یک دانشگاه نگاه کرد، خادمهایی که در آن حضور پیدا میکنند، درس های فراوانی را میآموزند؛ تعدادی از راویانی که در همین یادمان شرهانی بودند با شروع و شکل گیری پدیده منحوس داعش، مدافع حرم شدهاند که تعدادی از آنها هم به شهادت رسیده اند.
این مستندساز یادآور شد: پیوندی معنادار در شرهانی شکل گرفته و افرادی که به این سرزمین آمده بودند، امروز، در حال مبارزه با داعش هستند؛ برداشت من از این اتفاق، جریان داشتن خط و جریان شهادت است و میشود به این ماجرا از این منظر، نگاه و پیوند معناداری را ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: این سرزمین دارای پیشینهای متعالی است و با توجه به اینکه ما نیازمند به الگوسازی برای جوانان هستیم بنابرین پرداختن به این سوژه، میتواند الگوی بسیار موفق و کارآمدی برای آنها باشد.
این مستندساز در همین باره بیان کرد: از اسفندماه سال 95 ساخت مستند «شرهانی تا شام» را آغاز کردیم و بیشتر تصویربرداری این مستند، در شهرستان دهلران و یادمان شرهانی انجام دادیم. البته به تناسب سوژهها، مجبور شدیم به اصفهان سفر کنیم و با رزمندگان لشکر امام حسین(ع) دیدار کنیم و با تفحصکنندگانی که باعث و بانی ایجاد یادمان شرهانی شدند، مصاحبه کنیم.
باقری متذکر شد: در حال حاضر کار ساخت مستند «از شرهانی تا شام» به پایان رسیده و اثر آماده پخش است و امیدوارم در این روزها که مسئله شهید و شهادت مطرح است بتوانیم این مستند را برای مردم نمایش بدهیم.
وی تصریح کرد: این مستند، بزودی از شبکه استانی ایلام پخش میشود اما در برنامههای ما پخش اثر از شبکههایی مانند افق و شما هم درنظر گرفته شده است.
این مستندساز در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در حال حاضر، مستند دیگری هم با موضوع اقتصاد مقاومتی در دست ساخت دارم که تصویربرداری حدود 50 درصد کار در شهرستان ملکشاهی ایلام پایان رسیده است و پیش بینی میکنیم مستند تا آذرماه سال آماده نمایش شود.
باقری با بیان اینکه در ایلام، ظرفیت نهفتهای در عرصه اقتصاد مقاومتی وجود دارد که اخیرا فعال شده است، تصریح کرد: داستان مستند درباره قطعه زمینی است که نزدیک به 50 سال بلاتکلیف و بدون استفاده رها شده بود ولی با تلاش بسیج سازندگی، خوشبختانه وارد چرخه تولید و اشتغال شده است و در حال حاضر در این زمین، انواع مرکبات و غلات کشت میشود.