مجید سانکهن در نشست جشنواره روایت:
«جشنواره روایت» بهدنبال پوشش تاریخ شفاهی انقلاب و دفاع مقدس است
دبیر جشنواره روایت گفت: جشنواره روایت بهدنبال پوشش فضای معرفتی انقلاب و دفاع مقدس با ثبت و ضبط تاریخ شفاهی آن است؛ امری که تاکنون چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، نشست خبری «جشنواره روایت» با حضور مدیران انتشارات روایت فتح برگزار شد. در ابتدای این نشست، اخباری مدیر روابط عمومی موسسه روایت فتح درباره جشنواره روایت گفت: جشنواره ویترینی برای انتشارات خواهد بود چون جوانان علاقمند و توانمند را گرد هم می آورد تا آینده سازان انتشارات باشند.
وی درباره شیوه برگزاری جشنواره گفت: جشنواره بر مبنای فعالیت کارگاهی و آموزش محور برگزار می شود و برگزیدگان نهایی 14 تیرماه سال آینده معرفی می شوند.
اخباری ادامه داد: علاقمندان می توانند با ثبت نام در سایت، سوژه های خود را برای بررسی ارسال کنند. هر فرد می تواند تا 5 سوژه در زمینه فتوحات انقلاب -از زمان پیروزی انقلاب تاکنون- انتخاب کند. از میان سوژه ها در مرحله اول تا سقف 100 سوژه و در مرحله دوم تا سقف 10 سوژه انتخاب می شوند. در مرحله پایانی نیز افراد برگزیده آموزش های لازم را درباره نگارش اثر دریافت می کنند تا آثار برتر از میان آن ها انتخاب شود.
اخباری جایزه نفرات برتر را به ترتیب هشت، شش و چهار سکه بعلاوه چاپ اثر و حمایت از اثر بعدی عنوان کرد.
وی در پایان گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، جشنواره با همکاری مجموعه سرچشمه در تهران و سازمان بسیج هنرمندان در سراسر کشور تداوم می یابد.
مجید سان کهن دبیر جشنواره روایت، دیگر سخنران این نشست بود. وی گفت: جشنواره روایت به دنبال پوشش فضای معرفتی انقلاب و دفاع مقدس با ثبت و ضبط تاریخ شفاهی آن است؛ امری که تاکنون چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
سان کهن ادامه داد: در نخستین گام تاریخ شفاهی ملت ایران در انقلاب و جنگ را ثبت می کنیم. برای این کار به جای اتکا به نهادهای رسمی، بستر را برای حضور جوانان پرشور و نکته سنج فراهم می کنیم.
دبیر جشنواره روایت خاطرنشان کرد: به زودی باشگاه های روایت در سراسر کشور راه اندازی می شود تا پاتوقی برای یادگیری جوانان علاقمند به انقلاب و دفاع مقدس باشد. جشنواره روایت ویترین این باشگاه هاست.
وی درباره روند برگزاری جشنواره گفت: جوانان با حضور در کارگاه های باشگاه روایت ابتدا سوژه یابی(یافتن فرد مورد نظر برای ثبت خاطرات شفاهی) می کنند، پس از تایید سوژه ها، چگونگی پژوهش را می آموزند و در نهایت نویسندگی هنرمندانه را یادمی گیرند. افراد حاضر در کارگاه ها علاوه بر آموزش با نمونه های برتر این حوزه تاریخ شفاهی می شوند.
این نویسنده دفاع مقدس هدف اصلی برگزاری این جشنواره را ورود عموم مردم و خصوصا جوانان به تجربه نگاری تاریخ انقلاب و دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: در دوران جنگ راویانی در کنار برخی فرماندهان جنگ حضور یافتند که وظیفه شان ثبت و ضبط تصمیمات و فصای کاری فرماندهان بود. از ان مجموعه ثبت شده مقدار معتنابهی دفترچه یادداشت و نوار باقی مانده است که شاید بهترین راه برای درک فضای ذهنی فرماندهان جنگ و شرایط حاکم بر آن زمان باشد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد همان گونه که انقلاب برای انسان ها فضای تنفس تازه ایجاد کرد، این حرکت و جشنواره نیز بتواند در مقیاس بسیار کوچک تر این گونه عمل کند.
گفتنی است محسن دریالعل مدیر انتشارات روایت فتح در سخنانی کوتاه در این نشست گفت: در سه ماه اخیر با تغییر مدیریت انتشارات، سلسله تصمیمات و برنامه های تازه ای در دستور کار قرار گرفت که یکی از ان ها جشنواره روایت است. این جشنواره بازتعریف رابطه موسسه روایت با نویسندگان را دنبال می کند.