امام جمعه تبریز:

تمام ادیان آسمانی از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند

نماینده ولی فقیه در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز گفت: تمام ادیان آسمانی از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند و هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است و همه فرهنگ‌ها با کتاب آغاز شده و رشد می یابند.
کد خبر: ۲۶۳۲۷۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲ - 24October 2017
تمام ادیان آسمانی از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند
به گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام «محمدعلی آل‌هاشم» در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز، اظهار داشت: تقویت ذهن و روح جامعه با توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی میسر می‌شود چرا که در آینده به این فرهنگ نیاز خواهیم داشت.

وی ادامه داد: تمام ادیان آسمانی از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند و هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است و همه فرهنگ‌ها با کتاب آغاز شده و رشد می یابند.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: آیین اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است و مصداق آن این است که پیامبر با دستور خواندن، رسالت خود را شروع کرده و خداوند معجزه‌ی آخرین پیامبر را در یک کتاب نهاده است.

خطیب نماز جمعه تبریز خاطرنشان کرد: در قرآن کریم بیش از 400 بار در خصوص  کتاب، کتابت و مکتوب اشاره شده و خداوند به خواندن کتاب دعوت کرده است.

امام جمعه تبریز اذعان داشت: اهمیت خواندن و مطالعه در صدر اسلام به قدری زیادی بود که در پایان جنگ بدر وقتی مشرکین زیادی اسیر شد اعلام کردند که هر یک از مشرکین یا باید فدیه بپردازند و یا به 10 نفر از مسلمانان سواد خواندن و نوشتن یاد دهند تا آزاد شوند.

وی با تاکید به اینکه انسان همانطور که نباید هر غذایی بخورد نباید هر کتابی نیز بخواند، ادامه داد: کتاب غذای روح انسان بوده و اگر کتاب در جهت مطلوب باشد دل آرام می‌شود ولی در مقابل اگر مسموم بوده و ظاهر زیبا داشته باشد دل و دین را فاسد می‌کند.

امام جمعه تبریز متذکر شد: کتاب پدیده شکوهمند بوده که فرهنگ‌ها از طریق آن مانده اند، نوشته‌ها می‌مانند ولی گفته‌ها از بین می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: کتاب را باید یکی از جلوه‌های مهم فرهنگی، گران سنگ‌ترین پدیده‌ها و میراث فرهنگی بدانیم و شکوه آن را باید از قلم جستجو کنیم زیرا کتاب در پیشرفت‌های دانش بشر نقش فعال داشته است.

آل‌هاشم بیان کرد: می‌توان در مورد میزان کتاب منتشر شده به آمار وزارت فرهنگ و ارشاد تکیه کرد ولی در زمینه کتاب خوانی مطالعه جدی صورت نگرفته است و دیدگاه‌های متفاوتی در این زمینه وجود دارد، درصد کتاب‌خوانی در جامعه ما کاهش یافته است که بایستی برای آن چاره اندیشی شده و فرهنگ کتاب خوانی را ترویج داد.

وی افزود: این امر با برگزاری مسابقات خلاصه نویسی کتاب‌ها میسر می‌شود، باید روش‌های ترغیب جوانان و نوجوانان بررسی شود که برپایی نمایشگاه‌های کتاب می‌تواند این امر را سرعت بخشید.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار