کارشناس ارشد مسائل «غرب آسیا» در گفت و گو با دفاع پرس:

گروه های مقاومت فلسطین از تاکتیک نظامی حزب الله الگوبرداری کنند

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با توجه به تاکتیک های مقاومت فلسطین در جنگ اخیر غزه گفت: مقاومت و جهاد در غزه با بلوغ قابل توجه در تفکر و ابزار، به نقطه‌ای رسیده است که می‌تواند موازنه‌سازی کند.
کد خبر: ۲۷۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶ - 13September 2014

گروه های مقاومت فلسطین از تاکتیک نظامی حزب الله الگوبرداری کنند

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، تلاش استکبار و متجاوزان همواره این بوده که تجاوزگری را مشروع معرفی کنند و آن را در مفاهیمی مانند بازدارندگی یا اقدام پیشدستانه تئوریزه و مقاومت و جهاد را اقدامی غیرقانونی تصویر کنند. یعنی مقاومت و جهاد زاییده تجاوز و اشغالگری است و به همین دلیل جایگاه مشروعی دارد تا با هر وسیله ممکن برای بازگرداندن حق و جلوگیری و پایان دادن به تجاوز و اشغالگری اقدام نماید. ظلم، تجاوز و اشغالگری از آنجا که اقدامی غیرقانونی و نامشروع است، هر اقدام بعدی آن نیز نامشروع است. این جدال طی تاریخ وجود داشته و در قرنها و دهههای گذشته در اشکال گوناگون و با هوشمندی از سوی طرفهای ذیربط اعمال شده است.

در قبال رژیم اشغالگر قدس این پدیده با قدرتیابی مقاومت اسلامی لبنان و رسیدن به نقطه و توازن، در سال ۱۹۹۶ به معادله کاتیوشا منتهی شد. در این موازنه سازی، هوشمندی مقاومت در لبنان این بود که اساس مقاومت و ابزارهای خود را برای دفع تجاوز، مبنای توافق با رژیم صهیونیستی قرار دهد و هیچگاه اصل مقاومت و امکانات خود را وجه المصالحه بقای خود قرار نداد. امروز در غزه نیز با شرایط مشابهی روبهرو هستیم. مقاومت و جهاد در غزه با بلوغ قابل توجه در تفکر و ابزار، به نقطهای رسیده است که میتواند موازنهسازی کند و بدون حذف حق مشروع مقاومت یا محصور کردن ابزارهای واکنشی در مقابل تجاوزگر صهیونیستی، به آتشبس برسد.
 
 

هادی محمدی کارشناس ارشد «غرب آسیا» با بیان اینکه چطور می توان از مدل جنگی حزب الله در سال 1996 میلادی در تاکتیک نظامی مقاومت اسلامی فلسطین بهره برد به خبرنگار بین الملل دفاع پرس گفت: در این زمینه آسیب شناسی در زمینه تاکتیک نظامی مقاومت اسلامی فلسطین وجود دارد و اینکه چطور گروه های فلسطینی می توانند خود را به تکنیک جنگی حزب الله نزدیک کند.

وی ادامه داد: تکنیک جنگی حزب الله موفقیت های خود را نشان داده و می تواند مبنایی برای مقاومت اسلامی  فلسطین باشد.

محمدی ادامه داد : حزب الله لبنان در سال 1996 میلادی مدل معادله کاتیوشا را به شکل هدفمندی به اجرا گذاشت و امکانات مقاومت را در راستای این هدف به کار گرفت و توانست در مدت کوتاهی به نتایج سیاسی مطلوب خود در مقابل رژیم صهیونیستی دست یابد.

 

 محمدی ادامه داد: در جنگ اخیر غزه و دو جنگ گذشته مقاومت اسلامی فلسطین بانک اهداف دقیقی را در دست نداشت بنابراین شلیک موشک ها در مسیر عمومی انجام میشد و تعدادی از این موشک ها با فاصله قابل ملاحظه از اهداف پیش بینی شده سقوط می کرد.

کارشناس ارشد مسائل «غرب آسیا» ادامه داد: اگر این اهداف متمرکز بودند و نقاط مهم قبلا شناسایی میشدند اهرم فشار بیشتری علیه رژیم صهیونیستی به کار گرفته میشد.

وی در این باره تصریح کرد: حزب الله لبنان در سال 1996 میلادی در پاسخ به حملات اسرائیل که مناطق شهری ، روستایی و مردم عادی را مورد هدف قرار میداد برای اولین بار شهرک های شمالی صهیونیست را هدف قرار داد و در یک موازنه مشخص راهبردی حزب الله لبنان زدن مردم را در مقابل هدف قرار دادن ساکنان شمال فلسطین اشغالی در دستور کار قرار داد .

محمدی ادامه داد: حزب الله لبنان با شناختی که از اسراییل داشت با هدف قرار دادن شهرک ها به مدل معادله کاتیوشا دست پیدا کرد و ظرف مدت دو هفته با میانجی گری آمریکا از طریق سوریه به نتایج سیاسی مورد نظر خود دست پیدا کرد.

وی در این باره تصریح کرد: گروه های مقاومت فلسطین نیز در جنگ غزه یا در جنگ های آتی باید در مقابل رژیم صهیونیستی به شکل هوشمندی از چنین مدلی استفاده کنند تا قدرت موازنه سازی ایجاد شود .

 

کارشناس ارشد «مسائل غرب آسیا» خاطرنشان کرد: فلسطینیها در جنگ اخیر تا حدودی این تاکتیک را اجرا کردند و اگر دقت بیشتری در اهداف و گراهای دشمن انجام میشد نتایج سیاسی زودتر برای مقاومت فلسطین به دست میآمد.

وی ادامه داد : هدف قرار دادن مراکز فرودگاهی ، موسسات اقتصادی، مراکز ارتباطی و مواصلاتی از سوی مقاومت فلسطین میتواند به عنوان یک اهرم فشار علیه تصمیم گیری های اسرائیل به حساب آید.

کارشناس ارشد مسائل «غرب آسیا» با اشاره به مذاکرات آتش بس میان گروه های فلسطینی و اسرائیلی گفت: این طرح توافق در دو مرحله باید اجرا شود . طرف اسرائیلی در ابتدای نشست های مقدماتی آتش بس تلاش میکرد تقریبا تمام خواسته های مردم و مقاومت فلسطین را نادیده بگیرد اما با اصرار و تحرک گروه های مقاومت فلسطینی تسلیم شد.

وی ادامه داد: در بخش اول توافق نامه آتش بس که قطعا از سوی اسرائیل پذیرفته شده است و تا حدودی با توافقات سالهای 2008 و 2012 متفاوت است رژیم صهیونیستی با اقدامات ساخت و ساز در بخشهای ویران شده غزه موافقت کرده است.

وی ادامه داد: این کار با مسئولیت ابومازن و حمایت مالی عربستان سعودی انجام میشود در حالی که در جنگهای گذشته رژیم صهیونیستی اجازه چنین کاری را به گروههای مقاومت نمیداد.

وی با اشاره به مواد دیگر این توافق نامه گفت: باز شدن هفت معبر بدون شرط ویژه از دیگر بخش های این توافق نامه است که فشارهای ناشی از محاصره غزه را کاهش میدهد .

محمدی ادامه داد: در مرحله دوم توافق نامه موارد اساسی تری وجود دارد و آن گفت و گو و مذاکره پیرامون جزئیات بازگشایی فرودگاه و بندر غزه است . رژیم صهیونیستی در خصوص این درخواست تا پیش از این توافق هیچ گونه نرمشی نشان نمیداد اما در حال حاضر این موضوع به مذاکره و گفت و گو گذاشته شده است و همچنین مساله تبادل اسرا از دیگر مفاد توافق نامه آتش بس است .

کارشناس ارشد مسائل «غرب آسیا» با بیان این که جنگ اخیر غزه در دو بخش 29 روزه و 22 روزه اتفاق افتاد افزود: در بخش اول تماماً جنگ میان دو طرف وجود داشت و در بخش دوم فضای صلح ، آتش بس و جنگ در کنار هم ادامه داشت به طوری که دو طرف در جنگ غزه اراده شکست یکدیگر را داشته اند و رژیم صهیونیستی ناچار بود جنگ را ادامه دهد.

 

همچنین این جنگ با جنگ های سال های 2008 و 2012 متفاوت بود و از حالت پدافندی و دفاعی تبدیل به رفتار ترکیبی و هجومی در جبهه مقاومت شد.

وی در این باره تصریح کرد: در این جنگ مقاومت اسلامی فلسطین سرزمین های سال 1948 میلادی اسرائیل و پادگانها، پایگاههای دریایی مورد حمله قرار داد و در حالی که در جنگهای گذشته واکنشهای فلسطینیان موضوع بندی واضحی نداشت.

وی ادامه داد: درجنگ 51 روزه حملات مقاومت ، مراکز نظامی، اقتصادی، جمعیتی و مواصلاتی اسرائیل را در برگرفت و آثار خوبی را از خود به جای گذاشت .

وی با اشاره به تفاوت های دیگر جنگ اخیر غزه با سایر جنگهای فلسطین و اسرائیل گفت : پیوند قابل ملاحظهای بین مقاومت اسلامی فلسطین و مقاومت منطقهای به ویژه حزب الله لبنان دیده میشد که در همین راستا روش جنگی و همکاری، همپوشانی گروههای مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان در یک مسیر قرار گرفت .

محمدی اظهار داشت: همچنین مقاومت اسلامی فلسطین با الهام گرفتن از مدل جنگی حزب الله در سال 2006 از تاکتیک جنگ تونلها، پنهان شدن نیروها و امکانات لجستیک در مقابل اسرائیلی ها بهره برد . همچنین مقاومت اسلامی فلسطین به جز عرصه های نظامی، در عرصههای سایبری، فضای مجازی وارد نبرد شد و نتایج قابل توجهی را به دست آورد.

وی در پایان با اشاره به یکی دیگر از ویژگیهای جنگ 51 روزه غزه گفت: پیوند بین مردم و مقاومت در جنگ اخیر نسبت به جنگ های گذشته تفاوت چشمگیری داشت و مردم در شرایط دشوار دست از حمایت مقاومت برنداشتند . از سوی دیگر مقاومت فلسطین ازطریق رسانه توانست بر افکار عمومی دنیا تاثیر گذار باشد و موج مخالفت گسترده با تجاوزات اسرائیل را در سراسر جهان به وجود آورد.

 

گفت و گو از وجیهه سادات حسینی


 

برچسب ها: غزه
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار