تحلیلی بر هدف آمریکا از متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن

به اعتقاد کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا، هدف آمریکایی‌ها از متهم کردن ایران به ارسال کمک‌های نظامی به یمن عبارت است از اینکه این مساله را به صورت مکرر بیان کنند تا در نهایت در دستور کار شورای امنیت قرار گیرد.
کد خبر: ۲۷۴۶۱۵
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱ - 19January 2018

تشریح هدف آمریکا از متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن

به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، رضا میرابیان کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در خصوص عوامل موثر بر متهم کردن ایران به ارسال سلاح به یمن از سوی کمیته‌های مستقل سازمان ملل، با اشاره به اینکه ریاض تلاش می‌کند صلح مورد نظر خود را بر یمن تحمیل کند، بیان داشت: به نظر می‌رسد این اتهام سنارویی است که در دستور کار لابی‌های فشار قرار دارد.

وی با توجه به طرح مجدد اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی ایران در مورد ارسال کمک نظامی به یمن گفت: کمیته‌های مستقلی که با سازمان ملل همکاری می‌کنند چنین گزارشی را ارائه کرده‌اند؛ اما این کمیته‌ها ارتباط سیستماتیک با سازمان ملل ندارند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با تاکید بر تلاش واشنگتن و ریاض برای افزایش فشار بر یمن اشاره داشت: سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که دلایلی مبنی بر حمایت نظامی ایران از یمن وجود ندارد. آمریکا، عربستان و لابی اسرائیل با فشار‌های شدید تلاش می‌کنند جمهوری اسلامی ایران را به پای میز مذاکره بکشانند تا یمن را تحت فشار قرار دهد.

وی با اشاره به اهداف عربستان از این اقدامات تاکید داشت: عربستان تلاش می‌کند صلح مد نظر خود را بر یمن تحمیل کند، اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که پیش‌شرط هرگونه صلح در یمن ابتدا ابراز حسن نیت است که با توقف جنگ محقق می‌شود. لغو محاصره اقدام دوم در این بین است.

میرابیان در پاسخ به این پرسش که «هدفی که آمریکایی‌ها از متهم کردن ایران به ارسال کمک‌های نظامی به یمن دنبال می‌کنند، چیست؟» بیان داشت: به نظر می‌رسد هدف آن‌ها عبارت است از اینکه این مساله را به صورت مکرر بیان کنند تا در نهایت در دستور کار شورای امنیت قرار بگیرد.

وی با توجه به تکرار این موضوع در مسئله سوریه یادآوری کرد: آمریکایی‌ها در مسئله سوریه نیز مدعی بودند که این کشور سلاح‌های شیمیایی به کار برده است. کمیته‌های مستقل این گزارش‌ها را مطرح کردند و واشنگتن از این دستاویز استفاده کرد و به دنبال در دستور کار قرار دادن آن در شورای امنیت بود؛ اما با مخالفت برخی از اعضای این شورا مواجه شد.

انتهای پیام/ 181

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار