«علیرضا سلطانشاهی» عضو هیئت داوران بخش بینالملل هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، با بیان اینکه مجموعاً 42 اثر در بخش بینالملل به هیئت داوران برای داوری ارجاع شد، اظهار داشت: از مجموع کتابهای این بخش 16 عنوان کتاب فارسی و 26 عنوان عربی بود. آثار عربی در گزینش اولیه رَد شدند و از میان آثار فارسی چهار عنوان به مرحله دوم بررسی راه یافتند.
وی افزود: کتابهای این بخش ترکیبی از ترجمه و تالیف بودند اما چهار عنوانی که به مرحله دوم راه یافتند همگی آثار تالیفی بودند. البته این آثار نیز از لحاظ استاندارد لازم آثار برجستهای نبودند. متاسفانه از لحاظ شکلی و محتوایی، کل آثار ضعف داشتند که این ضعفها از 2 جهت قابل بررسی بود. یکی اینکه ما وضعیت عمومی چاپ و نشر کتاب را در کشورمان ببینیم و نسبت به این شرایط کُل آثار را داوری کنیم و دوم اینکه ناشران خصوصی نسبت به کارهای تالیفی در این حوزه کمکاری دارند.
عضو هیئت داوران بخش بینالملل هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس تصریح کرد: اگر اثری در حوزه چاپ و نشر پیرامون ارزشهای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، بیداری اسلامی و مقاومت باشد، عمدتاً وابستگیهای دولتی وجود دارد.
سلطانشاهی ادامه داد: کم کاری محققین این حوزه بحث جدی ماست. متاسفانه علیرغم رشد نشر دولتی که عمده آثار خوب را این بخش حمایت میکند، در بخش خصوصی آثار قابل ارائهای نداریم که از لحاظ محتوایی قابل دفاع و اعتنا باشد.
وی خاطرنشان کرد: به صورت کلی و با توجه به اینکه موضوع ما بحث مقاومت و بیداری است همین دست آثار با یک اغماض قابل قبول هستند و به این معنا نیست که مشکلی نداریم بلکه راه نرفته زیادی وجود دارد و باید کارهای قویتر و با محتوای بیشتر قابل دفاع را در آینده شاهد باشیم.
عضو هیئت داوران بخش بینالملل هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس عنوان کرد: بخش بینالملل موضوعات مختلفی را دربرمیگیرد. بخشی که ما داوری آن را انجام دادیم مربوط به آثار «بیداری و مقاومت بینالملل اسلام» است. آثاری از برخی از ناشران کشورهای عربی از جمله کشور لبنان در بین کتابهای رسیده وجود داشت.
سلطانشاهی مقدس خاطرنشان کرد: درباره رصد این حوزه بحثی وجود داشت که این موضوع به چند شکل میتواند اجرا شود. اولاً متولی برگزارکننده جایزه، آثار مطرح این حوزه را جمع آوری کند که در ایران «خانه کتاب» قابل اطمینانترین مرجع است. این کار صورت گرفته و بر اساس فهرست ارائه شده خانه کتاب، کتابها فراخوان داده شدهاند.
وی ادامه داد: اعلام فراخوان عمومی یکی دیگر از روشهای جمعآوری کتابهای حوزه بینالملل است. ما فکر میکردیم آثار این بخش آمار قابل ملاحظهای باشند اما پس از اعلام محدودیت زمانی چاپ آثار از سوی مسئولین جایزه، متوجه محدودیت آثار شدیم.
انتهای پیام/ 121