محمدحسن مقیسه:

در دنیای امروز مسکو بیشتر نماد مقاومت است تا خرمشهر!

یک نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس با اشاره به فقدان برنامه‌ای مشخص برای صدور ارزش‌های دفاع مقدس گفت: مسکو شهری جنگ‌زده بود که بواسطه حضور نویسندگانی چون تولستوی به دنیا معرفی و تبدیل به نماد مقاومت شد اما این اتفاق در مورد خرمشهر نیافتاد و این شهر در دنیا چندان شناخته شده نیست.
کد خبر: ۲۷۵۳۳۲
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴ - 23January 2018

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «محمدحسن مقیسه» پژوهشگر و نویسنده ادبیات دفاع مقدس در آیین اختتامیه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس با بیان اینکه، اگر ما از سخنان رهبر انقلاب استفاده می‎کنیم به دلیل این است که ایشان رزمنده‌ای بود که در خط مقدم جبهه ها حضور پیدا می کرد و به رزمندگان روحیه می‌داد، اظهار داشت: رهبر انقلاب، حکیم، تاریخ‌دان و کسی است که رمان‌های بسیاری را مطالعه کرده است و تاریخ گذشتگان را می داند، اگر برداشتی از سخنان ایشان وجود دارد به دلیل بزرگ‌اندیش بودن ایشان است که افق ها را برای ما روشن می‌کنند.

وی در ادامه گفت: برداشتی که از سخنان رهبر انقلاب می شود این است که جنگ ثروت ملی است. ثروت ملی چه چیزی می تواند باشد در حالی که تلقی از این ثروت، منابع زیرزمینی است که توسط اهل خرد مورد بهره‌برداری قرار می گیرد و اساسا ملموس است. پس نتیجه می گیریم که ما یک ثروت ملی معنوی داریم که آداب و اندیشه ما را می سازد.

این استاد دانشگاه افزود: دفاع مقدس ثروت ملی است که باید آن را حفظ کنیم و برآن بیافزایم. اگر به این نتیجه رسیدیم که خاطرات جنگ ثروت ملی باشد همان کاری را با آن خواهیم کرد که با نفت و گاز می کنیم. جنگ ثروت معنایی و معنوی ماست که برای آن بکوشیم می توانیم آن را توسعه بدهیم. اگر این اتفاق بیافتد دیپلمات های ما نیز خود را در خط مقدم حس می کنند.

مقیسه با تاکید بر توسعه معنایی دفاع مقدس عنوان کرد: ما با همه کشورهایی که در کمربند دفاعی این روزها قرار دارند می توانیم وارد تبادل فرهنگ شویم و از این جهت دفاع مقدس را از بازه هشت ساله بیرون آوریم.

وی با بیان اینکه دو شهر در دنیا نماد دفاع است، تصریح کرد: مسکو و خرمشهر دو شهری هستند که از موجودیت خودشان در برابر دشمن دفاع کردند. مدافعان خرمشهر در روزهای مقاومت در بدترین شرایط سیاسی و اقتصادی قرار داشتند و با کمترین امکانات از شهر، حیثیت و جان و اموال مردم دفاع کردند.

وی ادامه داد: رزمندگان در خرمشهر اگر عقب نشینی می کردند حق داشتند اما آنها نه تنها اینکار را نکردند بلکه دفاع کردند. ما نمونه این شهر را در دنیا داریم. وقتی لشکر ناپلئون به مسکو حمله کرد ارتش مسکو تنها حامی و مدافع مردم نشد بلکه شهر را خالی کرد و آن را آتش زد تا چیزی به دست دشمن نیافتد. این دو اتفاق را با هم مقایسه کنید که رزمندگان ما بدون اسلحه حدود یک ماه مقاومت کردند و سرانجام ارتش صدام آنجا را تسخیر کرد. اکنون سوال من این است که آیا در دنیا مسکو نماد مقاومت است یا خرمشهر؟ جواب مسکو است. چرا؟ چون آنها یک نویسنده قوی به نام تولستوی داشتند که رمان جنگ و صلح را نوشت.

این پژوهشگر دفاع مقدس تاکید کرد: رمان و داستانهای قوی قلب ها را تسخیر می کند. 30 سال از جنگ می گذرد اما هنوز برنامه‌ای بنیانی برای سیراب کردن دانشگاه از ادبیات دفاع مقدس وجود ندارد که امیدوارم محقق شود.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار