دفاع پرس گزارش میدهد؛
موشکی که عربستان با آن آرزوهای احمقانه خود را دنبال میکند
موشک «دانگفنگ»، موشک ساخت چین است که بنابر ادعای رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ریاض میتواند تهران را هدف قرار دهد.
گروه دفاعی امنیتی
دفاع پرس- رحیم محمدی؛ چندی پیش ژنرال «انور عشقی» رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ریاض در مصاحبهای تهدید کرده بود که عربستان با موشک «دانگفنگ»، میتواند تهران را هدف قرار دهد؛ اما این موشکی که «انور عشقی» ادعا کرده بر اساس اطلاعات موجود، از موشکهای بالستیک چینی DF-۲۱ است که در سال ۲۰۰۷ قرارداد فروش آنها میان چین و عربستان بسته شده است.
DF-۲۱ یک موشک بالستیک با برد حدود هزار و ۷۰۰ کیلومتر است که از سوخت جامد استفاده میکند؛ استفاده از این نوع سوخت برای موشکهای بالستیک باعث میشود هزینههای تعمیر و نگهداری آنها کاهش مییابد.
توسعه DF-۲۱ در اواخر دهه ۱۹۶۰ آغاز شد و در حدود سالهای ۱۹۸۵ تکمیل شد؛ اما تا سال ۱۹۹۱ راه اندازی نشد. اولین آزمایش آزمایشی موشک DF-۲۱ در ۱۹۸۵ انجام شد و پس از آن با استفاده از سیستم پشتیبانی زمینی که در ۱۹۸۷ صورت گرفت، موشک در اواخر دهه ۱۹۸۰ عملیاتی شد و بعدها در مدلهای A/B/C/D توسعه یافت.
DF-۲۱A: دقت دایره احتمال خطا (CEP) ۱۰۰ تا ۳۰۰ متری بهبود یافته و با GPS و یک سیستم هدایت ترمینال مبتنی بر رادار مورد استفاده قرار میگیرد؛ دامنه برد آن نیز ۱۷۷۰ کیلومتر است.
DF-۲۱B: اندازه فیزیکی و شکل DF-۲۱A را دارد، اما تجهیزات آن با سیستم هدایت ترمینال افزایش یافته و علاوه بر این دقت CEP را به ۱۰ متر رسانده است.
DF-۲۱C: محدوده برد آن حداکثر حدود ۱۷۰۰ کیلومتر (۱۱۰۰ مایل) است که با استفاده از سیستم هدایت مبتنی بر GPS مورداستفاده قرار میگیرد؛ CEP موشک تا ۳۰ تا ۴۰ متر کاهش یافته که این امکان را برای مأموریت دقیق حملات فراهم میکند.
DF-۲۱D: محدوده برد آن تا ۱۵۵۰ کیلومتر است و از نظر شباهت ظاهری نیز شبیه DF-۲۱B بوده و دقت CEP آن هم ۲۰ متر عنوان شده است.
بدین ترتیب با توجه به آن چه گزارش شده احتمالا نسخه صادراتی DF-۲۱ یا DF-۲۱A را چین به عربستان صادر کرده و به عنوان بخشی از قرارداد منعقد شده میان این دو کشور، گفته میشود پکن حداقل در دو پایگاه موشکی که در جنوب ریاض قرار دارد برای آموزش و نحوه تعمیر و نگهداری این موشک ها، فعالیتهایی را انجام داده است.
این صحبتهای رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ریاض در حالی انجام میشود که باید متذکر شد که اگر آنها از یک مدل موشک بالستیک بهره میبرند، جمهوری اسلامی ایران دارای گزینههای متعددی در بهره مندی از موشکهای بالستیک میان برد است.
به عنوان مثال میتوان به موشکهای عماد، سومار، سجیل و شهاب ۳ اشاره کرد که اگر بخواهند از موشکهای وارداتی «دانگ فنگ» خود استفاده کنند، نیروهای مسلح کشورمان با استفاده از گزینههایی که اشاره شد قدرت پاسخ دهی بسیار بالا و ویران کنندهای دارند.
انتهای پیام/۲۳۱