به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نشریه آلمانی اشپیگل، خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران (برجام) در پی اعلام تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را از زاویه نزدیک شدن و ارتباط با گروهک منافقین مورد بررسی قرار داده است و در گزارشی با عنوان «دوست جدید آمریکا» به این موضوع پرداخته است.
در گزارش اشپیگل آمده است: «ترامپ بارها از توافق هستهای با ایران به عنوان بدترین توافق که تاکنون در پی مذاکره به دست آمده است، یاد میکرد و اکنون بر خلاف نظر بسیاری از کشورها از جمله آلمان، فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه از این توافق خارج شده است. باید دید که رئیسجمهور آمریکا به دنبال چه هدفی است و از چه کسی در راستای این هدف حمایت میکند؟ جان بولتون به عنوان مشاور امنیتی ترامپ آنچه که آمریکا از ایران میخواهد را به زبان آورد و آنهم تغییر حکومت در ایران است و روشن است که آمریکاییها در این زمینه به مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) متکی هستند.»
در ادامه آمده است که البته ترامپ چنین چیزی را به زبان نیاورده است، بلکه مشاور تندروی او است که سالهاست اینچنین موضعگیری میکند. بولتون میگوید که رفتار دولت ایران تغیر نمیکند و به همین دلیل تنها یک راهکار باقی میماند و آن هم تغییر حکومت در ایران است. بولتون در جریان مراسمی در میان گروه مجاهدین خلق هم از تغییر حکومت در ایران صحبت کرد و با استقبال مواجه شد. این سازمان که خود را سکولار و دموکراتیک توصیف میکند در گذشته با دیدگاههای مارکسیستی و استالینیستی در اقدام نظامی دست داشته است. هدف این گروه هم سرنگونی حکومت ایران است. بولتون در جمع این افراد گفت: «پیش از سال 2019 همگی با هم در تهران جشن میگیریم.»
به نوشته اشپیگل، بولتون شک ندارد که مجاهدین خلق جایگزین قدرت حاکم در ایران است. این در حالی است که بیشتر حامیان این گروه در خارج از ایران به سر میبرند و تعدادی هم در زندان ها جان باختهاندشمار نیروهای این گروه حداکثر 15 هزار تن برآورد میشود. مجاهدین خلق میتوانند شریک آمریکا باشند. این گروه مانند یک فرقه هستند و اعضا باید وفاداری خود را تمدید کنند. سازمان در انتخاب همسر افراد هم مداخله میکند و اگر همسر نامناسب تشخیص داده شود، آنها را وادار به طلاق میکند و اگر حتی از گروه جدا شوند، تحت فشار قرار خواهند گرفت. اینها مواردی هستند که وزارت خارجه آمریکا آنها را در سندی آورده است.
این نشریه آلمانی با اشاره به ناپدید شدن «مسعود رجوی»، سرکرده گروهک تروریستی منافقین از سال 2003، نوشت: «از آن زمان تاکنون، «مریم رجوی» رهبر ایدئولوژیک این گروه شده است. وی در مصاحبههایی که داشته، همواره گفته است که تهدیدهای هستهای و تروریستی ایران باید از بین بروند و به این منظور باید دولت ایران تغییر کند. به نظر میرسد که بولتون به حرفهای مریم رجوی گوش میدهد و لفاظیهای او با حرفهای مریم رجوی شباهت زیادی دارد. در ایران این گروه به عنوان دشمن و تروریست تلقی میشوند و در اروپا و آمریکا هم تا چند سال پیش در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داشتند.»
اشپیگل نوشت که در سالهای اخیر مجاهدین خلق تلاش کردهاند که تصویری که وجود دارد را از گروه نظامی به یک جنبش دموکراتیک تغییر دهند و اروپا و آمریکا هم نام آن را از گروه تروریستی خارج کردهاند اما هدف این گروه تغییر نکرده است.
منبع: فارس