به گزارش خبرنگار دفاع پرس، سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با تبریک ایام فرخنده ماه ذیالحجه، میلاد امام هادی (ع) و عید غدیر گفت: نیروی انتظامی افتخار دارد که هفته ناجا مقارن با چنین ایامی است و این هفته را به خادمان سبز پوش عرصه نظم و امنیت تبریک میگویم.
وی تصریح کرد: شعار این هفته نیروی انتظامی در سال جاری تلاش جهادی، کارآمدی و اقتدار است و این هفته بستر و ظرفیت مناسبی برای ارتباط با مردم از یک سو و اطلاع بیشتر از مطالبات و نیازهای امنیتی مردم و نیز ارائه کارنامهای از خدمات و تلاشهای نیروی انتظامی در سال گذشته و همچنین بستر و ظرفیتی برای آموزش و آگاهی و مشارکت اجتماعی است.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: شعار این هفته صرفا محصور در چند کلمه نیست و در حقیقت جوهر و معنایی است که نیروی انتظامی باید در متن حرکت خودش به آنها متکی باشد.
احمدی مقدم با بیان اینکه اقتدار در اسلام معنای خاص خودش را دارد، افزود: اقتدار یعنی قدرت مشروع و برگرفته از خواست مردم و بر مبنای قانون و احکام الهی و باید درک صحیح از نیازهای مردم در دل آن نهفته باشد و با پاسخگویی به نیازهای مختلف برای خودش پشتوانه مردمی فراهم کند.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه اقتدار حل مسائل امنیتی به صورت اجتماعی است، تاکید کرد: اقتدار یعنی اقناع افکار عمومی، قدرت گفتمانی، فرهنگی و اجتماعی و حل مسائل امنیتی به صورت اجتماعی است نه حل مسائل اجتماعی به صورت امنیتی.
وی ادامه داد: عرصهها و ماموریتهای جدید و مطالبات و تغییرات اجتماعی به ماموریت نیروی انتظامی تاثیرگذار است و باید با اشراف اطلاعاتی نسبت به تحولات و چالشها و تهدیدها قادر به حمایت از مردم باشیم.
احمدی مقدم افزود: خودکفایی همچنان شعار جمهوری اسلامی است و بر همین مبنا باید در دانش نرمافزاری و سختافزاری مستقل باشیم و امروز اعلام میکنیم که نیروی انتظامی نه در دانش و نه در تجهیزات و فنآوری و نیازها به هیچ کشوری وابسته نیست.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه باید عقب ماندگیها را جبران کرد، گفت: قدرت اشراف اطلاعاتی و واکنش سریع قبل از شکل گیری و وقوع تهدیدها و کارآمدی دستآوردی برای اقتدار است و اقتدار و کارآمدی از مسیر تلاش جهادی به دست میآید.
وی با تاکید بر اینکه تلاش جهادی جز با هدف مقدس میسر نمیشود، تصریح کرد: در تلاش جهادی هدف باید مقدس باشد، ابزارها باید مشروع باشند و خالصانه برای خدا باشد و خستگی ناپذیر باید بود و امروز در برخی از عرصهها مانند مبارزه با مواد مخدر که دچار چالش بلند مدت هستیم نباید خسته و فرسوده شد.
احمدی مقدم با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن ادامه داد: امروز تروریستها از همین بسترها مانند اینترنت و ماهواره برای ترویج، یارگیری، آموزش و هدایت عملیاتها استفاده میکنند و صدها کانال ماهوارهای همهی جوانان دنیا را از نظر فرهنگی سست میکند تا آنها را در فرهنگ غربی مضمحل کند و این موضوع در جوامع ایرانی هدفمندتر و هوشمندانه تعقیب میشود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: مواد مخدر، تروریست، ناامنی مرزهای شرقی و غربی و بیثباتی کشورهای اطراف بستر مناسبی را برای سوداگران مرگ و گروههای تروریستی ایجاد کرده است و امروز کشورهای بزرگ دنیا که این گروهها را تاسیس کردهاند در برابر آنها اظهار عجز میکنند.
وی با بیان این در چنین شرایطی ایران یک جزیره آرام و امن در اقیانوس متلاطم است، گفت: امروز دغدغه مردم ما جرایم کوچک مانند سرقت موبایل، جیببری و اعتیاد است اما زمانی که به شمال عراق و سوریه نگاه میکنیم میبینیم که مردم این مناطق به دنبال حفظ جان و ناموس خودشان از دست تروریستها هستند و چیزی به نام امنیت در آنجا مفهوم ندارد.
احمدی مقدم با انتقاد از عدم همکاری کشورهای اطراف در مبارزه با تروریستها افزود: زمانی حوادث تروریستی در مناطق مرکزی ایران مانند بم، کرمان، یزد و خراسان جنوبی اتفاق میافتاد اما امروز این حوادث به مرزهای شرقی محدود شده است و در سایه عجز و بیاختیاری کشورهای پیرامون، این کشورها به مکان امنی برای تروریستها تبدیل شده است و این دولتها با اعلام عجز یا انکارشان باید دست ایران را باز بگذارند تا خود به دنبال و تعقیب تروریستها برود.
وی با اشاره به اینکه 50 تا 60 درصد قتلهای عمد در نزاعهای فردی و گروهی اتفاق میافتد، تصریح کرد: بسیاری از این قتلها از قبل طراحی شده نیست و درحال نزاع اتفاق میافتد و این موضوع شایسته ملت ما نیست و باید اضافه کرد که در کل جرایم در حال کاهش دائمی است و جرایمی مانند عمل تروریستی، قتل، آدم ربایی، گروگانگیری، سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف در حال کاهش است.
فرمانده نیروی انتظامی با ارائه آمارهایی در رابطه با فعالیت نیروی انتظامی، افزود: در سال 84 تعداد کشتههای تصادفات رانندگی 28000 نفر بوده است اما امسال این رقم به زیر 18000 رسیده است در حالی که وسایل نقلیه 5/2 برابر شده است و این نشان از کارآمدی دارد. اگر لوازم مورد نیاز تهیه شود میتوان گفت این آمار در یکی دو سال آینده به 3/1 کاهش خواهد یافت ضمن اینکه در این مدت گامهای مناسبی از سوی برخی دستگاههای درگیر در این موضوع مانند وزارت راه در تجهیز جادهها به دوربینها و وزارت بهداشت در امداد جادهای برداشته شده است.
وی افزود: در سال 70 که نیروی انتظامی ادغام شد جمعیت کشور 48 میلیون نفر بوده است و 50 درصد این جمعیت شهرنشین بوده است اما امروز جمعیت شهرنشین به 60 میلیون نفر رسیده است و توام با حاشیه نشینی و مشکلات مربوط به آن است، در حالی که تنها 20درصد به نیروهای انتظامی افزوده شده است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه امروز به یک بلوغ اطلاعاتی و امنیتی رسیدهایم، تصریح کرد: امروز با همکاریهای مشترک بین سپاه، بسیج، وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی شاهد افزایش کارآمدی در حوزه نظم و امنیت هستیم.
احمدی مقدم با بیان اینکه دغدغه برخی از افراد در احیای امر به معروف و نهی از منکر جای تقدیر دارد، ادامه داد: اصل این کار با ارزش است و دغدغه این افراد قابل تقدیر است ولی در سال گذشته در احکام مقام معظم رهبری و نیز برخی مراجع که نظرشان نیز همین است باید گفت که در مرحله رفتاری و زبانی وظیفه همه آحاد جامعه است اما در مرحله رفتاری برخورد و معرفی به مراجع قضایی در انحصار حکومت است.
وی افزود: نیروی انتظامی وظیفه خود میداند که از جریان امر به معروف و نهی از منکر حمایت کند ضمن اینکه اگر سازمانهای مردم نهادی مانند درمان اعتیاد و جنگلداری مواردی از این دست در جریان امر به معروف و نهی از منکر شکل گیرد مورد حمایت این نیرو خواهد بود.
احمدی مقدم در پایان تاکید کرد: به تمامی یگانها دستور دادهایم که اگر تعرضی به ناهی صورت گیرد وی در اولویت حمایت و برخورد با فرد متجری باشد ضمن اینکه نیروی انتظامی در مقابله با ناهنجاری و جرایم جدی است و سستی در او راه ندارد.
انتهای پیام/