غلامرضا کافی؛ شاعری از دیار کریمان

غلامرضا کافی نیز اهل دل است. نه آن دل، بلکه دلی پرآشوب و بی قرار دارد برای سرودن شعرهای عاشورایی، آن هم نه از جنس شعرهای عاشورایی قبل از انقلاب که در روضه ها و هیات‌ها استفاده و گاه دچار تحریف می شد تا جایی که از مرز شعر ناب فاصله می گرفت؛ بلکه شعرهای ناب متعهد.
کد خبر: ۳۱۰۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰ - 14October 2014

غلامرضا کافی؛ شاعری از دیار کریمان

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، نخلستان اوج امروز میزبان محمدرضا سنگری، حمیدرضا شکارسری، پروانه نجاتی، دکتر محمد مرادی، میلاد عرفانپور، عباس محمدی، محمدمهدی سیار و جمعی دیگر از شعرا و علاقهمندان فرهنگ و ادب است که عصرانه ای را به پاسداشت غلامرضا کافی برپا خواهند کرد.

غلامرضا کافی را باید با آن اشعار عاشورایی اش شناخت. وی که دارای دکتری زبان و ادبیات فارسی است، مطالعات و پزوهش های تخصصی زیادی در حوزه ادبیات و انقلابی اسلامی و دفاع مقدس داشته است که از میان کتابهای این شاعر و پژوهشگر ادبی می توان به  سمفونی سیمهای خاردار، همین زنجیره تا صبح، ترانکها،  شرح منظومهی ظهر(نقد و تحلیل شعرهای عاشورایی از آغاز تا امروز)،"شناخت ادبیات انقلاب اسلامی و دستی بر آتش (شناخت نامهی شعر جنگ) اشاره کرد.

او خود متولد سال 1347 در شهر کریمان، کرمان است. شهری که به گفته شاعر کرمانی:

هر چند کز روی کریمان خجلیم    غم نیست که پرورده این آب و گلیمم

در روی زمین نیست چو کرمان جایی    کرمان دل عالم است و ما اهل دلیم.

غلامرضا کافی نیز اهل دل است. نه آن دل، بلکه دلی پرآشوب و بی قرار دارد برای سرودن شعرهای عاشورایی، آن هم نه از جنس شعرهای عاشورایی قبل از انقلاب که در روضه ها و هیات ها استفاده می شود و گاه دچار تحریف می شد تا جایی که از مرز شعر ناب فاصله می گرفت؛ بلکه شعرهای کافی به شعر ناب متعهد بسیار بسیار نزدیک است.

البته نباید آثار پژوهشی استاد را از نظر دور داشت. " شرح منظومه ظهر" را مصداق می آوریم. این کتاب که در واقع موضوع پایانه او در مقطع دکتری بوده است، به نقد و تحلیل جامع شعر عاشورا از آغاز تا کنون می پردازد و  در 750 صفحه بررسی می شود. این کتاب  با عنوان «شرح منظومه ظهر» جایگاه او را به عنوان پژوهشگر بلامنازع ادبیات آیینی تثبیت کرد.و یا دریافت جایزه تقدیر کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب سال ولایت آن را می توان یکی از بی نظیرترین کتاب های نقد ادبیات آیینی به شمار آورد.

محمدرضا سنگری که خود دستی بر قلم داشته و به سرودن اشعار آئینی مشغول است در خصوص این کتاب گفته است: "در این اثر ظریف، لطایف و دقایق دیگری نیز می توان یافت که تنها از رهگذر مطالعه آن به دست می آید، که پیشنهادهای ارزنده پایانی برای محققان و پژوهشگران از آن جمله است. مطالعه این کتاب برای همه آنان که سیر و سلوک در قلمرو آفتابی شعر عاشورایی دارند و همه کسانی که در این عرصه فراخ و روشن قدم و قلم می زنند یک ضرورت است".

همچنین رسول جعفریان از اساتید برجسته کشوری بر این عقیده است که  "مجموعه حاضر تلاشی قابل ستایش در ادبیات عاشورایی است، هم در گردآوری و هم در تحلیل، مروری بر شعر فارسی عاشورایی و ادوار آن از کهن ترین اعصار تا روزگار ما، دوره ای است که مد نظر مولف محترم بوده و از عهده آن به شایستگی بر آمده است. در این اثر به ویژه تلاش شده است تا ضمن حفظ خط سیر اصلی بحث که ادبیات عاشورایی است خواننده در جریان سیر ادبیات فارسی و تناسب آن با شعر عاشورایی قرار گیرد".

پانزدهمین مراسم «شب شاعر» مراسم تجلیل از غلامرضا کافی در سازمان هنری رسانهای اوج ساعت 15 تا 17 امروز سهشنبه 22 مهرماه در نخلستان سازمان برگزار میشود.

انتهای پیام/
 

نظر شما
پربیننده ها