نشست شورای همکاری خلیج فارس در باره بحران خاشقچی

نشست شورای همکاری خلیج فارس امروز یکشنبه در سایه اختلاف شدید چهار کشور عربی با قطر و بحران ناشی از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در عربستان برگزار می‌شود.
کد خبر: ۳۲۲۵۷۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱ - 09December 2018

نشست شورای همکاری خلیج فارس در باره بحران خاشقچیبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس به نقل از رسانه‌های عرب زبان، نشست سالانه شورای همکاری در ریاض در حالی برگزار می‌شود که وحدت و انسجام این شورا به خاطر اختلاف شدید با قطر و بحران عربستان به خاطر قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی در معرض خطر قرار گرفته است.

پیش بینی می‌شود که نشست یک روزه شورای همکاری روی مسائل امنیتی از جمله جنگ علیه یمن و موضوع ایران متمرکز باشد و چه بسا به سیاست‌های نفتی و تحریم قطر از سوی همسایگانش بپردازد.

عربستان و امارات و بحرین و مصر در ژوئن سال 2017 میلادی روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با قطر را به اتهام حمایت دوحه از تروریسم قطع کرده و این کشور را تحت محاصره قرار دادند و در مقابل قطر نیز این اتهام را رد کرد و گفت که این کشورها به دنبال مصادره حاکمیت ملی قطر هستند.

شاه سعودی از امیر قطر برای شرکت در نشست امروز شورای همکاری دعوت کرد؛ اما یک مقام مسئول قطری به خبرگزاری آناتولی گفت که «شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی» امیر قطر در سی‌ و نهمین نشست سران شورای همکاری در ریاض شرکت نخواهد کرد.

این مقام قطری که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد: نمایندگی قطر در نشست ریاض، در سطح وزیر دولت خواهد بود.

این درحالی است که امیر قطر سال گذشته در نشست شورای همکاری خلیج فارس در کویت شرکت کرده بود؛ اما در مقابل عربستان، امارات و بحرین وزراء یا معاونان نخست وزیر خود را به این نشست اعزام کرده بودند.

نشست امروز درحالی برگزار می‌شود که سازمان عفو بین الملل از شورای همکاری خواسته است تا مخالفان مسالمت جوی زندانی را آزاد کند؛ چرا که حکومت‌های شورای همکاری در قبال مخالفان یا انتقاد از حاکم خود تسامح قابل ذکری نشان نمی‌دهند.

«هبه مرایف» مدیر کمپین خاورمیانه سازمان عفو بین الملل گفت: سران شورای همکاری نمی‌توانند به گونه‌ای رفتار کنند که صاحب اختیار هستند که با شهروندان خود مثل مجرمان برخورد کنند.

نشست سران عرب همچنین درحالی برگزار می‌شود که دولت سعودی برای متوقف کردن جنگ در یمن زیر فشار شدیدی قرار دارد.

تصمیم قطر برای خروج از سازمان اوپک بعد از 57 سال به منظور تمرکز روی صادرات گاز نیز ضربه دیگری به عربستان به عنوان اصلی‌ترین عضو این سازمان به شمار می‌رود و این امر باعث شده است که دیپلمات‌ها و تحلیلگران پیش‌بینی کنند که نشست ریاض به احتمال زیاد هیچ فرصتی برای حل اختلاف بین کشورهای عرب شورای همکاری در آینده نزدیک را به همراه نخواهد داشت.

علاوه بر بحران قطر، روابط بین عربستان و کویت نیز به علت اختلاف درخصوص دو حوزه نفتی مشترک در مرز دو کشور تیره شده است؛ زیرا مذاکرات آنها در ماه سپتامبر گذشته به نتیجه نرسید.

به عقیده کارشناسان و تحلیلگران، نشست امروز شورای همکاری درسایه اختلاف‌های بین اعضای آن و تشدید بحران قطر نتایج ملموسی به همراه نخواهد داشت و صرفا به صدور بیانیه‌ای خلاصه خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها