به گزارش خبر نگار بین الملل دفاع پرس، در هفته های اخیر موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور اروپایی پیگیری می شود که منجر به انتقاد رژیم صهیونیستی از این کشورها شده است.
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال با اعلام این خبر نوشت که با وجود بازنگری در روند صلح میان فلسطینیان و اسرائیل، چندین هم پیمان آمریکا در نظر دارند تا همانند سوئد کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسند. این روزنامه به نقل از یکی از مقامات ارشد اروپایی نوشت:«ما نمیخواهیم تا ابد صبر کنیم و دیگر کشورهای اروپایی هم قصد دارند تا از سوئد پیروی کنند.»
تصمیم سوئد برای به رسمیت شناختن فلسطین با توجه به جایگاه مهم این کشور در سیاست خارجی اتحادیه اروپا توجه زیادی را به خود معطوف کرده است.
در بین کشورهای اتحادیه اروپا نیز مجارستان، لهستان و اسلواکی تاکنون دولت فلسطینی را به رسمیت شناخته اند که این اقدام نیز پیش از پیوستن این کشورها به اتحادیه اروپا بوده است.
هادی محمدی کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اقدام اخیر چند کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به خبرنگار بین الملل دفاع پرس گفت: بعد از عضویت غیر دائمی دولت فلسطین که در مجمع عمومی انجام شد به جهت حقوقی منجر به رسمیت شناختن دولت تشکیلات خود گردان شد و فاز بعدی در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در همین راستا برخی از کشورهای اروپایی در اتحادیه اروپا که تمایلی در این زمینه داشتند مانند سوئد، فرانسه و انگلیس به رسمیت شناختن 2 فاکتور را در دستور کار قرار دادند.
محمدی اظهار داشت: کشورهای اروپایی شرایط فعلی را شرایط مناسب برای یک فرجام و سرانجام نهایی برای مسئله فلسطین می دانند و در یک ارزیابی کلی مسئله فلسطین را در یک شرایط رها شده از سوی کشورهای اسلامی و عربی می دانند.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: تنها تفاوتی که میان دیدگاه های غربی و مقامات اسراییل حاکم است این هست که اسراییلی ها معتقدند وضعیت فلسطین در وضعیت رها شده ای قرار دارد ولی الزامی برای اینکه امتیازی به طرف فلسطینی داده شود وجود ندارد از این رو نوعی تنش میان مقامات غربی اتحادیه اروپا و اسراییل وجود دارد و از سوی دیگربرای نهایی کردن مسئله فلسطین از گذشته مقامات غربی اتحادیه اروپا اراضی 1967م را اراضی اشغالی معرفی کردند.
محمدی خاطر نشان کرد: از همین رو برخی از کشورهای اروپایی نسبت به شهرک سازی رژیم صهیونیستی موضع گیری سیاسی اتخاذ کردند و در شرایط فعلی معتقدند برای اینکه آسیب های امنیتی خاورمیانه کمتر به اروپا برسد یکی پس از دیگری به دنبال تعیین تکلیف برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند.
کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که آیا اساسا پرداختن به موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور ارپایی در سطح رسانه ای ضروری است ، گفت: واکاوی این موضوع مفید است و این به دلیل این است که رژیم صهیونیستی به هر میزانی عقب نشینی کند ودچار فرسایش حقوقی سیاسی و امنیتی شود در راستای استراتژی ما قرار دارد ولی نباید ما آن را یک گام مورد تایید و مورد حمایت تلقی کنیم.
وی ادامه داد: کشورهای اروپایی تایید دولت فلسطین را پایان منازعه اسراییل و فلسطین می دانند اما در راهبرد مقاومت اسلامی فلسطین پایان قضیه فلسطین را در کل سرزمین فلسطین می داند .
انتهای پیام/ح