یک گام تا رونمایی از «معامله قرن»/ به نام صلح به کام تل‌آویو

درحالی که زمزمه‌ها برای رونمایی از طرح موسوم به «معامله قرن» توسط آمریکا بیش از پیش به گوش می‌رسد، واشنگتن به شدت از تبعات این اقدام خودسرانه خود احساس نگرانی می‌کند.
کد خبر: ۳۴۳۰۰۷
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰ - 22April 2019

یک گام تا رونمایی از «معامله قرن»؛ به نام صلح به کام تل‌آویوبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از مهر، قرار است ایالات متحده آمریکا بزودی از طرح موسوم به «معامله قرن» رونمایی کند. پیش از این، «جرد کوشنر» داماد و مشاور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا اعلام کرده بود که واشنگتن پس از برگزاری انتخابات کنیست رژیم صهیونیستی از طرح مذکور رونمایی خواهد کرد.

با این حال، علیرغم گذشت چند روز از پایان انتخابات کنیست رژیم صهیونیستی، ایالات متحده آمریکا هنوز از طرح خود رونمایی نکرده است و پیش بینی می‌شود که در آینده نزدیک این اقدام صورت پذیرد. این درحالی است که تلویزیون رژیم صهیونیستی از اتخاذ تدابیر امنیتی شدید مقابل سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای مختلف در آستانه اعلام طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن خبر داده است.

تلویزیون رژیم صهیونیستی تأکید کرد که کاخ سفید تدابیر امنیتی مقابل سفارتخانه‌های خود به ویژه در کشورهای اسلامی و عربی را شدت بخشیده است. برآوردهای واشنگتن حاکی از آن است که رونمایی از جزئیات معامله قرن، اعتراضات و درگیری‌های شدیدی را در کشورهای اسلامی و عربی به همراه خواهد داشت.

درهمین حال، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از پایگاه «Foreign Policy» اعلام کرد که بخش جدیدی از طرح آمریکایی معامله قرن توسط یک سند محرمانه کاخ سفید منتشر شده است. «جرد کوشنر» داماد رئیس جمهور آمریکا در این سند محرمانه برای مسئولان کاخ سفید نوشته است که هدف ما این نیست اوضاع را به همین شیوه کنونی رها کنیم و باید اوضاع را به سمت بهتر پیش ببریم و بعضاً مجبور خواهیم بود دست به ماجراجویی و مخاطره بزنیم و برخی موانع و خطوط قرمز را پشت سر بگذاریم تا به هدف برسیم.

بر اساس این سند، کوشنر به دنبال حذف کلی آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) به عنوان مقدمه‌ای برای حذف کلی مسئله آوارگان فلسطینی در کشورهای عربی است. کوشنر گفته که بسیار مهم است برای توقف فعالیت‌های آنروا تلاش کنیم. به ادعای کوشنر، وجود آنروا تنها اوضاع را پیچیده‌تر کرده و کمکی به پیشبرد روند صلح نمی‌کند.

کاملاً بدیهی است که تلاش آمریکایی‌ها برای تحمیل معامله قرن به فلسطینیان درحالی صورت می‌گیرد که این طرح یک طرح تماماً صهیونیستی است. برهیچکس پوشیده نیست که طرح معامله قرن تنها متضمن حقوق صهیونیست‌هاست و نه فلسطینیان. درست به همین دلیل است که قاطبه گروه‌های فلسطینی با اجرایی شدن معامله قرن قویاً مخالفت می‌کنند

ایالات متحده آمریکا برای عملیاتی ساختن طرح مد نظر خود که در واقع با هدف تأمین منافع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی ارائه شده است، به حمایت کشورهای عربی یا به دلیل همجواری آن‌ها با اراضی اشغالی و یا به دلیل نقشی که در معامله قرن برای آن‌ها در نظر گرفته شده است نیاز مبرم دارد. البته آمریکایی‌ها تاکنون موفق به جلب حمایت بسیاری از شیخ‌نشینان عرب همچون حکام سعودی، بحرین، امارات، کویت و … از طرح خود نیز شده‌اند.

آنچه که آمریکایی‌ها از آن به عنوان معامله قرن یاد می‌کنند در واقع معامله‌ای برای نابودی مسأله فلسطین و واگذار کردن کامل اراضی اشغالی به رژیم صهیونیستی است. معامله قرن که آمریکایی‌ها بی وقفه به دنبال تحقق آن هستند در واقع به منظور کشیدن خط بطلان بر روی «حق بازگشت» فلسطینیان است؛ حقی که در صورت نادیده گرفته شدن موجب خواهد شد تا مسأله فلسطین هیچگاه حل و فصل نشود، زیرا حل و فصل این مسأله در گرو حل مسأله «حق بازگشت» است. این همان چیزی است که رژیم صهیونیستی می‌خواهد و آمریکایی‌ها نیز برای جامه عمل پوشاندن به آن تلاش می‌کنند.

مسأله دیگری که آمریکایی‌ها در صددند تا از طریق معامله قرن آن را محقق سازند، برچیده شدن مقاومت از اراضی اشغالی فلسطین است. در واقع، موفقیت معامله قرن و موافقت گروه‌های فلسطینی با آن که البته محال است به مثابه پایان کار مقاومت در اراضی اشغالی تلقی می‌شود.

اگر معامله‌ای در این سطح از چنین ویژگی‌هایی برخوردار نبود، بدون شک دولتمردان ایالات متحده نامی به این بزرگی (معامله قرن) برای آن انتخاب نمی‌کردند. البته احزاب، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی فلسطینی اعم از جنبش‌های فتح و حماس جملگی به مخاطر و تبعات هولناک تحقق معامله قرن واقف هستند و درست به همین خاطر است که با آن مخالفت می‌کنند.

در همین ارتباط اخیراً «سامی ابوزهری» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس سخنانی را در خصوص توطئه «معامله قرن» ایالات متحده آمریکا مطرح کرد. وی در این خصوص اظهار داشت: هدف اصلی و حقیقی طرح «معامله قرن» از سوی ایالات متحده آمریکا محو فلسطین است. ابوزهری تصریح کرد: در حال حاضر صهیونیست‌ها تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده به دنبال حضور یک دولتِ کاملاً صهیونیستی در رأس قدرت در ایالات متحده، برای نابودی کاملمسأله فلسطین بهره برداری کنند.

وی ادامه داد: ملت فلسطین به مخاطر معامله قرن آگاهی دارد و قویاً آن را رد می‌کند. ابوزهری از امت عربی و اسلامی خواست تا با ریختن به خیابان‌ها این پیام را به گوش ترامپ برسانند که قدس سرزمین اعراب و مسلمین است.

از سوی دیگر، «محمود الزهار» عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز تصریح می‌کند که «معامله قرن» قبل از سال ۱۹۴۸ کلید خورد و نام آن «حل مشکل اسرائیل» است و نه «معامله قرن»، اما رژیم صهیونیستی نتوانسته است عزم و اراده ملت فلسطین و بسیاری از ملت‌های عربی را در هم بشکند و معامله قرنی که این رژیم از طریق آن سعی در نابودی مساله فلسطین را دارد، سرآغاز آزاد سازی فلسطین خواهد بود.

مسأله دیگری که در این میان وجود دارد، خیانت بزرگ سعودی‌ها به مسأله فلسطین است. عربستان سعودی با حمایت از «معامله قرن» بزرگترین خیانت را به مسأله فلسطین کرده اند. در طول تاریخ عربستان سعودی هیچیک از حکام سعودی به اندازه حکام کنونی به آرمان‌های فلسطین خیانت نکرده بود. شاید بی راه نباشد اگر بگوییم این سعودی‌ها بودند که مسیر معامله قرن را پیش پای آمریکایی‌ها قرار دادند و بدین ترتیب معامله قرن، فتنه‌ای است که از آستین ریاض خارج شده است.

پیشتر رسانه‌ها خبری از پیشنهاد چند صد میلیارد دلاری «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به محمد عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پذیرش معامله قرن خبر داده بودند؛ پیشنهادی که البته محمود عباس تا به حال با آن مخالفت کرده است.

اکنون که با خیانت بزرگ شیخ نشینان عرب و در رأس آنها عربستان سعودی، شمارش معکوس برای رونمایی از معامله قرن کلید خورده است، گروه‌های مقاومت فلسطین عزم خود برای مقابله و رویارویی با این طرح خیانتکارانه را جزم کردهاند و بدون شک یکی از مهمترین و اصلی ترین عوامل به تعویق افتادن رونمایی از معامله قرن، همین مسأله است.

ناگفته پیداست که در سایه این عزم ملی فلسطینیان، ایالات متحده آمریکا قادر به دیکته کردن طرح معامله قرن به آنها نخواهد بود. این مسأله موجب شده است تا دولتمردان ایالات متحده آمریکا به شدت نسبت به تبعات و پیامدهای وخیم این اقدام خودسرانه خود احساس نگرانی کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها