گروه استانهای دفاعپرس - فاطمه پاکزاد؛ رونق تولید در صدر همه موضوعات مهم نظام اسلامی قرار دارد، که کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی و عرصه تولید کشور هستند و نقش اصلی را در این عرصه بر عهده دارند.
یک دهه است که عناوین انتخابی برای هر سال توسط رهبر معظم انقلاب در رابطه با اقتصاد کشور و حرکت بسوی تولید کیفی و رقابتی، نوآوری و ترغیب مردم به خرید کالای داخلی مدنظر ایشان در نامگذاریها بوده است و محور تمامی این شعارها به نوعی کار، تولید ملی، کالای داخلی و پویایی اقتصاد کشور است. در این بین توجه به کارگران بهعنوان سربازان اصلی این محور جهادی، همواره مورد تاکید ایشان در سخنرانیها و پیامهای صادره بوده است.
کارگران در عرصه های مختلف پیشگام بودهاند و اوایل انقلاب، زمان جنگ و بعد از آن همیشه با بصیرت در مقابل دشمن ایستاده و توطئه های آنها را بر ملا کردهاند. کارگران امروز در خط مقدم جهبه اقتصادی و عرصه تولید کشور هستند و نقش اصلی را در این عرصه بر عهده دارند.
رونق تولید در صدر همه موضوعات مهم نظام اسلامی قرار دارد. مسئولان باید با حمایت و پشتیبانی از بخش های مختلف و فراهم کردن زمینه برای سرمایه گذاری حمایت همه جانبه در این راستا داشته باشند. مردم نیز با خرید کالای ایرانی موجب رونق تولید، توسعه اقتصادی کشور و فراهم شدن شرایط خوب برای زندگی کارگران میشوند.
احیا تولید در کشور نیازمند پارامترهایی است که نبایستی از آن غفلت کرد. اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود میآید و تولید ملی موجب اشتغالزایی، کارآفرینی و افزایش بهرهوری در تمامی عرصهها به شمار میرود که بهبود وضعیت اجتماعی، رفاه زندگی مردم و رشد و توسعه اقتصاد کشور را موجب میشود و در واقع تولید داخلی، ستون فقرات اقتصاد مقاومتی محسوب میگردد.
سرمایه انسانی، که بخش اعظم آن را کارگران بخشهای مختلف اقتصاد تشکیل میدهد و سرمایهگذاری عمومی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی محسوب میگردند. سرمایهگذاری مردمی و کار سالم دو ویژگی مهمی است که میتواند موجبات رشد هر اقتصادی را فراهم کند. در سایه همین ظرفیتهاست که تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی میسر می شود.
یکی از معیارهای ارزیابی اوضاع اقتصادی، ارزش کل تولیدات صورت گرفته در یک اقتصاد ملی و نرخ رشد سالانه آن تولیدات، میباشد. همکاری همه بخشها مانند بخش خصوصی، صادرکنندگان، واردکنندگان، کارگران، سیستم بانکی و ... در این کار ضروری است. کارگران در عرصه اقتصاد ملی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی جایگاه بسزایی دارند.
در شرایطی که با اعمال تحریمهای ظالمانه، فروش نفت، جامعه مبتلا به مشکلات اقتصادی ریز و درشت است، راه نجات اقتصادی کشور در تولید داخلی است، و هرچه تولید رونق بگیرد، کالا و خدمات ایرانی هم رونق خواهد یافت و به تبع آن، اشتغال، بنگاههای تولیدی، نیروی کار و سرمایههای انسانی نیز تقویت و حفظ شده و بخشی از دغدغههای کارگران در خصوص امنیت شغلی در بازار رقابتی اشتغال نیز به مراتب، کاهش خواهد یافت.
بعد دیگر رونق تولید، فرهنگسازی استفاده از کالای ایرانی است. مقام معظم رهبری به تبیین این مهم پرداختهاند: «حمایت از کار و سرمایهی ایرانی کمک به کارگر ایرانی، امنیت شغلی کارگران است. رشد اقتصاد کشور در گرو حمایت از تولید و کارگران به عنوان فعالان عرصه تولید است».
رکن اصلی تحقق شعار سال که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده کارگر و کارفرما است. دولت باید تسهیلگر شرایط باشد تا کارگر با یک تولید رقابتی مناسب و کارفرما با فراهم کردن ابزار کار بتوانند این مهم را محقق کنند. رسالت اصلی، یک نیروی کار کارآفرین، پویا و سالم داشته باشیم چرا که نیروی کار نقش اصلی را در تولید و کیفیت تولید دارند.
نقش تاثیرگذار قشر کارگر در رونق واحدهای تولیدی موجب رشد و شکوفایی اقتصادی است. وجود تشکلهای کارگری در پیش برد اهداف اقتصادی کشور بسیار ارزشمند است که لازم است از ظرفیتهای ویژه این قشر در کشور استفاده کرد.
انتهای پیام/