عزت الله ضرغامی در سومین جشنواره فانوس:

آثار و عملکرد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از آفت‌های سیاسی و سوداگرانه مصون مانده است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ستودن عملکرد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سال‌های اخیر، گفت: آثار و عملکرد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نشان داده است که در شرایط فعلی این بنیاد روحیه دفاع مقدس را حفظ کرده و از آفت‌های سیاسی و سوداگرانه مصون مانده است.
کد خبر: ۳۷۱۱۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۹ - 23November 2019
آثار و عملکرد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از آفت‌های سیاسی و سوداگرانه مصون مانده استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «عزت‌الله ضرغامی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جشنواره ملی هنری فانوس که شامگاه امروز (شنبه) در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، «دولت‌ملت» را از جمله مفاهیم نو و جدید ادبیات مدرنیته دانست و اظهار داشت: ادبیات مدرنیته یک‌سری حرف‌های جدیدی را تحویل جوامع می‌دهد که البته ما با این مفاهیم مدرن مخالفتی نداریم. خلاصه مفهوم دولت‌ملت آن است که جامعه‌ای سعادت‌مند است که بتواند بین رفتار، اعتقادات، باورها و منافع ملت و دولت گره بزند.

وی افزود: وقتی این باورها گره بخورند، یک مفهوم جدیدی ایجاد می‌شود؛ چراکه یک‎طرف ملت است و طبیعتاً دولت‌ها از ناحیه ملت‌ها باید انتخاب شوند و رفتار به‌نفع ملت داشته باشند. اگر این مفهوم مشترک به درستی ایجاد شد و جامعه به آن سمت رفت، حتماً موفقیت خواهد داشت؛ چراکه این دو باید با هم باشند. من برای آسیب شناسی جامعه‌ی امروز تعابیری دارم و معتقدم گسلی که بین قرائت رسمی کشور و قرائت عرفی ایجاد شده، برخی مواقع برای مسئولین و مدیران جامعه نگران کننده است که اگر این فاصله بیش از حد باشد نتیجه آن را در قالب اعتراضاتی که نمود خارجی پیدا می‌کند، مشاهده می‌کنیم و گاهاً ممکن است خودش را نشان ندهد، ولی وجود دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حکمرانان و اداره کنندگان جامعه باید به سمتی بروند که از هر ظرفیت مثبتی استفاده کنند تا مفهوم «دولت‌ملت» را به‌درستی تقویت کنند. بدون تردید موضوع دفاع مقدس که هنرمندان این جشنواره ذیل آن تلاش کرده‎اند، دقیق‌ترین، درست‌ترین و پرظرفیت‌ترین موضوعی است که می‌تواند این مفهوم مشترک را رقم بزند. دولت و ملت حول این مفهوم کاملاً با هم به یگانگی و وحدت می‌‎رسند؛ چراکه ما در این حوزه اختلافی نداریم و همه جوانان کشور از اقوام و استان‌های کشور، از مرزهای ایران دفاع می‌کردند. این وحدت، یگانگی و اتحاد ملی که در طول دفاع مقدس وجود داشت در انقلاب‌های جهانی نمونه نداشته؛ چراکه در دفاع مقدس ما ترکیبی از رویکردهای ملی و اعتقادی وجود داشت که در همه ابعادش مشابه‌ی آن را در انقلاب‌ها و نهضت‌‎‌های صد سال گذشته نداریم.

ضرغامی عنوان کرد: در کشور ما انقلابی رخ داده که مرتباً باید قوام پیدا کند. دفاع مقدس برای سلسله جبال مقاومت که امروز نیمی از دنیا را شامل می‌شود، همانند قله‌ای است. بدون تردید معادلات دنیا برهم خورده و یک‌طرف دنیای مقاومت با اقتدار کامل قرار گرفته که با پیشروی و پیشرفت دائم همراه است و در طرف دیگر دنیای استکبار است که روز به روز مضمحل‌تر می‌شود. در طول سه دهه گذشته آمریکایی‌ها هیچ‌گونه دستاور جدی نداشته‌اند و فقط هزینه داده‌اند؛ لذا دفاع مقدس قله سلسله جبال مقاومت است که همانند پروژه نیست که مقطعی باشد، بلکه یک پروسه و فرایند است که ادامه دارد.

وی برماندگاری مفهوم دفاع مقدس و مقاومت تاکید کرد و گفت: اعتقادات ملی، مذهبی و دینی در بین جوانان وجود دارد و اگر ما می‌خواهیم کار خوبی برای کشورمان انجام دهیم؛ بدون تردید بهترین کار خوب برای دفاع مقدس است. کسی که برای دفاع مقدس اثر هنری خلق می‌کند، کار او ضریب می‌گیرد. برخی از نقدها آثار دفاع مقدس را گلدرشت، سفارشی و دستوری قلمداد می‌کنند و آثار هنرمندان این حوزه را تخطئه می‌کنند درحالی که آن‌ها محلی از توجه نیستند. هرکسی به فطرت خود توجه کند، ارزش و اهمیت دفاع مقدس را خواهد یافت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: بسیاری از ضد انقلاب خارج نشین توان جمهوری اسلامی را برای یکپارچگی و وحدت کشور، جلوگیری از تجزیه کشور و مقاومت در برابر زورگویی‌هایی که می‌شود را ستوده‌اند. اگر خداوند به هنرمندان توفیق می‌دهد که یک اثر هنری با نگاه دفاع مقدس برای تقویت کشور انجام می‌دهند، کار بزرگی است.

ضرغامی رهبر معظم انقلاب اسلامی را شخصیتی هنری دانست و گفت: رهبری روزی به بنده فرمودند «موسیقی بسیار مهم است و احوالات و مسیر بسیاری از ملت‌ها با موسیقی عوض شده و شکست را با پیروی عوض کرده‌اند» ایشان در خلوتشان مثال‌هایی از احوالات شخصی‌شان را در این خصوص مطرح می‌کردند. یک قطعه موسیقی آدم را متحول می‌کند. من مقطعی در سپاه کرمانشاه بودم و روزی یکی از فرماندهان برایم صحبت می‌کرد که من باغدار هستم و روزی مشغول کار بودم که یک ماشین تبلیغات سپاه با پخش سرود «دایه دایه» به جبهه کشیده شدم.

وی افزود: یک اثر تجسمی، نقاشی، نمایشی، فیلم، سریال و شعر می‌تواند اثرگذار و ارزشمند باشد. بدانید که برای دفاع مقدس و این کار خطیر آفاتی نیز وجود دارد؛ بزرگ‌ترین آفات آثار هنری برای دفاع مقدس، استفاده ابزاری از موضوعات دفاع مقدس است که نگاه کارمندی، سوداگرانه و سیاسی داشته باشیم. این نگاه‌ها آفت حوزه دفاع مقدس است؛ اما خوشبختانه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این زمینه عملکرد خوبی دارد و تا حد زیادی از این آسیب دور است درحالی که در برخی از گروه‌ها و جمعیت‌ها چنین نگاه‌هایی وجود دارد و موجب بی‌برکتی فعالیت‌های آن‌ها می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع مقدس را امری فطری دانست و افزود: اقلیت‌های دینی ما در دفاع مقدس حضور پیدا کردند و به شهادت رسیدند تا یک وجب از خاک کشورمان را از دست ندهیم؛ درحالی‌که ضدانقلابی که امروز در رسانه‌ای دشمن حضور دارند تنها در یک شب کشور را به دشمن تقدیم کردند. ضد انقلاب خودش به بدبختی و وابستگی و ذلت دوران پهلوی اذعان دارند.

ضرغامی گفت: آثار هنری که در حوزه دفاع مقدس تولید می‌شود به لحاظ کمی و کیفی با گذشته قابل مقایسه نیست و تولیدات ارزشمندی تولید شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند که درخصوص دفاع مقدس همان که رخ داده را روایت کنید و تاکید دارند که غلو نکنید. فعالیت‌های دفاع مقدس موجی از فرهنگ‌سازی جدید ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها